Η έρευνα λέει: Οι μισοί Αμερικανοί δεν παίρνουν καλοκαιρινό χρόνο διακοπών

Οι ετήσιες καλοκαιρινές διακοπές ήταν κάποτε ένα πολύτιμο κομμάτι του τρόπου ζωής της μεσαίας τάξης, αλλά γίνεται κάτι παρελθόν; Μια πρόσφατη έρευνα που χρηματοδοτείται από το site ταξιδιωτικών πληροφοριών Skift δείχνει ότι σχεδόν το ήμισυ των Αμερικανών (48,4%) πήρε ελάχιστες ή καθόλου ημέρες διακοπών το καλοκαίρι του 2016.

Μια άλλη μελέτη από το Project Time Association του US Travel Association έδειξε ότι το 54% των αμερικανών εργαζομένων έληξε το 2016 με αχρησιμοποίητο χρόνο, ενώ μαζί του θυσιάστηκαν 662 εκατομμύρια ημέρες διακοπών.

Αυτό αποτελεί μέρος μιας ανησυχητικής τάσης που υποδηλώνει τη διάβρωση των καλοκαιρινών διακοπών.

Το 2015, μια έρευνα Skift ζήτησε από περισσότερους από 2.000 ανθρώπους τι σχεδίαζαν να κάνουν το καλοκαίρι. Περισσότεροι από έξι στους 10 δήλωσαν ότι δεν είχαν σχέδια, επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν διακοπές (31,3%) ή ήταν πολύ απασχολημένοι (30,2%). Όταν το Skift ζήτησε μια παρόμοια ερώτηση το 2014, περισσότεροι από τους μισούς (52,9%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είτε δεν έλαβαν διακοπές (42,8%) ή λιγότερες από τρεις ημέρες (10,1%). Μόνο το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (26,5%) χρειάστηκε περισσότερο από μία εβδομάδα.

Η άνοδος της πλαστογραφίας

Μια μελέτη του 2015 από την Alamo Rent A Car αποκάλυψε πόσο δύσκολο είναι για τις οικογένειες να ξεφύγουν πραγματικά από όλα αυτά. Οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες δεν αποσυνδέονται ενώ βρίσκονται σε διακοπές, με μία στις τέσσερις αναφορές να εργάζονται καθημερινά στις διακοπές τους.

Παρά τους περιορισμούς αυτούς, 71 τοις εκατό των ανθρώπων ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο θετικές μετά τις διακοπές τους και το 40% δήλωσαν ότι είναι πιο παραγωγικοί όταν επιστρέφουν στην εργασία, σύμφωνα με την Οικογενειακή Έρευνα Οικογένειας Alamo του 2015, με περισσότερους από 1.000 ενήλικες παντρεμένους ή σε δεσμευμένη σχέση.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι γονείς τείνουν να παίρνουν βραχύτερες διακοπές από τους μη γονείς, ενώ το 37% αναφέρουν ότι οι οικογενειακές διακοπές τους διήρκεσαν πέντε ημέρες ή λιγότερο, σε σύγκριση με το 26% των μη γονέων.

Πηγαίνοντας μέχρι τις διακοπές, ένας στους τέσσερις Αμερικανούς (26%) τονίζεται για τη συσκευασία. Οι γυναίκες είναι διπλάσιες από τις γυναίκες για να αναφέρουν τη συσκευασία ως το μεγαλύτερο άγχος πριν τις διακοπές (30% έναντι 16%).

Η οικογένειά σας χρησιμοποιεί χρόνο οθόνης ή κλασικά παιχνίδια αυτοκινήτου για να περάσει το χρόνο ενώ ταξιδεύετε; Αν είπατε "και οι δύο", είστε σε καλή επιχείρηση. Ακριβώς πάνω από τις μισές οικογένειες χρησιμοποιούν το χρόνο της οθόνης για να διασκεδάσουν σε μια πτήση ή ταξίδι με αυτοκίνητο, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των γονέων αναφέρουν ότι εξακολουθούν να παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια αυτοκινήτων με την οικογένειά τους ενώ οδηγούν σε προορισμό.

Άλλα ευρήματα από τη μελέτη Alamo περιλαμβάνουν:

Τα gadgets και τα παιχνίδια αυτοκινήτων παίρνουν το πράσινο φως.

Όπου ζείτε μπορεί να επηρεάσει το πού πηγαίνετε.

Αφήνοντας τις μέρες των διακοπών στο τραπέζι

Η μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Ταξιδιωτικών Δραστηριοτήτων για το 2015 κατέδειξε ότι ο μέσος Αμερικανός αφήνει κάθε χρόνο στο τραπέζι 3,2 ημέρες αμοιβής.

Η μελέτη επιβεβαίωσε επίσης τι γνωρίζαμε ήδη για την επιθυμία των Αμερικανών για προσιτές επιλογές οικογενειακών διακοπών και στρατηγικές ταξιδίων που εξοικονομούν χρήματα . Λιγότερο από το ήμισυ (46%) των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αισθάνονται ανησυχούν και νευρικοί για να ξοδέψουν πάρα πολλά χρήματα για οικογενειακές διακοπές.