Η ιστορία πίσω από την Ημέρα των Ανδρών στη Ρωσία

Στις 23 Φεβρουαρίου, η Ρωσία γιορτάζει τους άντρες της. Αν και αυτές οι διακοπές έχουν στρατιωτική ιστορία, η οποία γιόρτασε αρχικά γύρω από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει εξελιχθεί για να γίνει η κάπως περίεργη αντίθεση της Ρωσίας στην Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου .

Στις 23 Φεβρουαρίου, ρωσικές γυναίκες (και μερικές φορές άνδρες) γιορτάζουν τους σημαντικούς άνδρες στη ζωή τους - πατέρες, αδέλφια, καθηγητές και ακόμη και συνεργάτες. Αυτές οι διακοπές είναι επίσης το ρωσικό ισοδύναμο της Ημέρας του Πατέρα σε άλλες δυτικές χώρες (που παραδοσιακά δεν γιορτάζεται στη Ρωσία).

Ιστορία του Defender της Ημέρας του Πατρίδα

Ο Άμυνας της Ημέρας του Πατρίδα (ή της Ημέρας των Ανθρώπων) είναι ένα πραγματικά ρωσικό δημιούργημα, το οποίο παρατήρησε για πρώτη φορά την ημερομηνία της δημιουργίας του Κόκκινου (Σοβιετικού) Στρατού το 1918. Οι διακοπές ήταν αρχικά γνωστές ως Ημέρα του Κόκκινου Στρατού και στη συνέχεια Σοβιετικού Στρατού Ημέρα Ναυτικού? το 2002 έλαβε το σημερινό της όνομα, Defender of the Fatherland Day από τον Πρόεδρο Πούτιν και κήρυξε επίσημη αργία.

Αν και κάποιες άλλες φεμινιστικές κοινωνίες μπορεί να βρουν πρόβλημα με την έννοια της γιορτής της «Ημέρας των Ανθρώπων», στη Ρωσία δεν θεωρείται περίεργη, προσβλητική ή ακατάλληλη. Ενώ η ρωσική κοινωνία μπορεί να είναι αρκετά (απογοητευτική) πατριαρχική , εντούτοις είναι ευρέως αποδεκτό και από τα δύο φύλα ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν καταβάλει πολλή δουλειά στην ευημερία και την επιτυχία της Ρωσίας. Οι άνδρες, ειδικότερα, βοήθησαν να το κάνουν με την καταπολέμηση των πολέμων και τα στρατιωτικά τους επιτεύγματα είναι ο λόγος αυτής της ημέρας.

Ωστόσο, ακόμη και αν οι άνδρες στη ζωή κάποιου δεν συμμετείχαν στον πόλεμο, θεωρείται ακόμη ευγενικό και σημαντικό να τις αναγνωρίσουμε τουλάχιστον στις 23 Φεβρουαρίου. Εν μέρει αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ημέρα των γυναικών είναι τόσο ευρέως γνωστή - να ξεχάσουμε να γιορτάσουμε την Ημέρα της Γυναίκας θεωρείται αρκετά αγενής στη Ρωσία - και η Ημέρα των Ανδρών είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι και οι δύο σημαντικοί ο ένας στον άλλο.

Οι εορτασμοί της Ημέρας των Ανδρών είναι συνήθως μικρότεροι και πιο επιπόλαιοι από ό, τι οι ημέρες της Ημέρας της Γυναίκας - εκτός από τους δημόσιους εορτασμούς και παρελάσεις, οι οποίες αντίθετα είναι πολύ μεγαλύτερες για την Ημέρα των Ανθρώπων.

Δημόσιες γιορτές

Αν και η μέρα έχει γίνει ένας τρόπος να γιορτάσουμε τους άνδρες στο σύνολό τους, οι δημόσιοι εορτασμοί της 23ης Φεβρουαρίου εξακολουθούν να επικεντρώνονται στους ρώσους στρατιώτες και στα στρατιωτικά επιτεύγματα. Ιδιαίτερα, παρελάσεις και τελετές σε όλη τη Ρωσία τιμούν στρατιώτες παρελθόντες και παρόντες και βετεράνοι πολέμου. στρατιωτικές ιστορίες και ταινίες εμφανίζονται στην τηλεόραση. Με αυτόν τον τρόπο, οι διακοπές είναι παρόμοιες με την Ημέρα Μνήμης στον Καναδά και την Ημέρα των Βετεράνων στις ΗΠΑ

Ιδιωτικές γιορτές

Σε αντίθεση με τους δημόσιους (στρατιωτικούς-κεντρικούς) εορτασμούς, οι ιδιωτικές εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας "Defender of the Fatherland" δεν σχετίζονται καθόλου με στρατιωτικά επιτεύγματα, εκτός αν ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του είναι ή ήταν στρατιώτης.

Στις 23 Φεβρουαρίου, οι γυναίκες δίνουν σημαντικούς άνδρες στη ζωή τους δώρα εκτίμησης. Αυτά τα δώρα μπορούν να κυμαίνονται από σχετικά μικρές και απρόσωπες (κάλτσες, κολόνια) μέχρι τα ακριβά (ρολόγια και αξεσουάρ) και ιδιαίτερα προσωπικά (ταξίδια, εμπειρίες). Τα λουλούδια και η σοκολάτα δεν δίνονται συνήθως σε κανέναν αυτήν την ημέρα. Συχνά, οι γυναίκες θα μαγειρεύουν ένα εορταστικό δείπνο στο σπίτι.

Δεν είναι σύνηθες για τα ζευγάρια να βγουν για να γιορτάσουν αυτήν την ημέρα, αντίθετα με την Ημέρα της Γυναίκας. Στο σχολείο, τα παιδιά παίρνουν μερικές φορές κάρτες για τους άνδρες δασκάλους τους και κάνουν έργα τέχνης και χειροτεχνίας για να φέρουν στο σπίτι τους τους πατέρες και τους παππούδες τους.

Γραφείο Γιορτές

Δεδομένου ότι τα περισσότερα γραφεία και οι χώροι εργασίας είναι κλειστά στις 23 Φεβρουαρίου, καθώς είναι αργία, πολλά γραφεία έχουν μια μικρή γιορτή την προηγούμενη ημέρα ή μετά. Οι άνδρες συνήθως παίρνουν μικρά δώρα και όλοι γιορτάζουν με ένα ποτήρι σαμπάνια και μερικές φορές μια φέτα κέικ. Συνήθως, οι συνεργάτες δεν αγοράζουν δώρα για τον άλλον εκτός εάν είναι πολύ στενοί φίλοι.

Σημαντικές λέξεις και φράσεις για την ημέρα των ανδρών

Εδώ είναι οι ρωσικές φράσεις που χρειάζεστε για να χαιρετήσετε έναν σημαντικό άνθρωπο στη ζωή σας στις 23 Φεβρουαρίου