Πώς να ψωνίσετε για σουβενίρ στο Σίδνεϊ

Οι αγορές στο Σίδνεϊ, ιδιαίτερα για τους πρώτους επισκέπτες της πόλης, μπορεί να είναι σχεδόν μια υπόθεση χτύπημα-ή-χαμένη σε θέματα ποιότητας και τιμής.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ψάχνετε, με γενικό ή συγκεκριμένο τρόπο και πού είναι πιθανό να βρείτε πράγματα.

Υπάρχουν συγκεντρώσεις καταστημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Σίδνεϊ που θα βοηθήσουν στην αναζήτησή σας για αντικείμενα που θα θέλατε να αγοράσετε.

Ή ίσως απλώς να ενδιαφέρεστε για την αγορά παραθύρων για να δείτε τι διαφορετικά πράγματα είναι διαθέσιμα.

Ψάχνετε για σουβενίρ

Μεγάλος αριθμός επισκεπτών του Σίδνεϊ αναζητούν αναμνήσεις του ταξιδιού τους για να φέρουν στο σπίτι.

Αυτά θα μπορούσαν να είναι αντικείμενα χαμηλού κόστους, όπως μαγνήτες ψυγείων, μικροσκοπικά κοάλα ή μπρελόκ, ή πιο ακριβά αντικείμενα, όπως chokers που κατασκευάζονται από αυστραλιανά μαργαριτάρια από την πόλη Broome της Δυτικής Αυστραλίας, μοναδικά αυστραλιανά πολύτιμους λίθους ή πρωτότυπες ζωγραφιές των Αβορίγινων.

Για αναμνηστικά αντικείμενα σχετικά χαμηλού κόστους, ένα σημείο εκκίνησης θα μπορούσε να είναι το Circular Quay με τα μικρά καταστήματα του στον τερματικό σταθμό του τρένου ή κατά μήκος του Alfred St μπροστά από τον τερματικό σταθμό και στη συνέχεια κατά μήκος του George St βορρά μέχρι τους βράχους .

Στην περιοχή Rocks, ίσως θελήσετε να εξερευνήσετε τα παράκαμψη και τα σοκάκια από το St. George και την Argyle St.

Σημειώστε ότι υπάρχει ένα κέντρο επισκεπτών στο Επίπεδο 1 στη γωνία των δρόμων Argyle και Playfair όπου μπορείτε να ζητήσετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους τόπους επίσκεψης στο Σίδνεϊ και αλλού στην Αυστραλία.

Ανακαλύψτε πότε θα πραγματοποιηθεί η αγορά των βράχων στο George St - Σαββατοκύριακα, βραδιές ή ειδικές μέρες - όπως μπορείτε να βρείτε αντικείμενα τέχνης και αντικειμένων τέχνης, καθώς και αντικείμενα εκτός από τα συνηθισμένα, εδώ.

Μακριά από τις σχετικά τουριστικές περιοχές της περιοχής Circular Quay-Rocks, κατευθυνθείτε νότια στο George St - ίσως θέλετε να πάρετε ένα λεωφορείο - στις αγορές του Σίδνεϊ στο Hay St στην Chinatown.

Opals και Pearls

Υπάρχουν διάφοροι τύποι προϊόντων opal που κυμαίνονται σε τιμές από φτηνές έως απολύτως ακριβές ανάλογα με τη σύνθεση και τη σπανιότητα του προϊόντος.

Στο εμπόριο σουβενίρ θα βρείτε φθηνά προϊόντα από οπάλιο - μενταγιόν, σκουλαρίκια, καρφίτσες, μπρελόκ και παρόμοια είδη, με οπάλια διπλής ή τριπλής όψης.

Για πραγματικά καλής ποιότητας opal θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κοσμημάτων, κατά προτίμηση ένα που ειδικεύεται σε opals.

Για τα αυστραλιανά μαργαριτάρια, και πάλι είναι καλύτερο να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κοσμημάτων, κατά προτίμηση ένα ειδικευμένο σε αυτά.

Τα οπάλια και τα μαργαριτάρια χωρίς δασμούς διατίθενται από τα κατάλληλα καταστήματα, με την παρουσίαση σχετικών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Αβορίγινες ζωγραφιές

Αυθεντικοί ζωγράφοι των Αβορίγινων βρίσκονται σε διάφορα καταστήματα τέχνης Aboriginal στο Σίδνεϊ.

Για τον επισκέπτη του Σίδνεϊ που εξακολουθεί να προσπαθεί να καταλάβει τη γεωγραφία του Σίδνεϊ, μεταξύ των πιο προσιτών είναι ίσως το Aboriginal Art Shop στην Όπερα του Σίδνεϊ (δείτε πώς θα φτάσετε εκεί ) και το Gallery Spirit στο Rocks Centre στο Argyle St στεγάζει το κέντρο επισκεπτών του Σίδνεϊ) στο The Rocks.

Άλλοι τύποι τέχνης των Αβοριγίνων, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών αναπαραγωγών, καθώς και τα στοιχεία των Αβορίγινων όπως τα μπομεραράκια και τα διδαγείρια, βρίσκονται στα καταστήματα αναμνηστικών.

Πού να πάτε

Εκτός από την περιοχή Circular Quay-Rocks και τις αγορές του Σίδνεϊ, υπάρχουν μερικοί άλλοι χώροι αγορών για να εξερευνήσετε:

Αυτά δεν είναι τα μόνα μέρη για ψώνια, αλλά είναι τα πιο εύκολα προσβάσιμα για τους επισκέπτες του Σίδνεϊ, που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και φτάνουν με τα πόδια, το τρένο City Circle, το τραμ, το μονοθέσιο ή το λεωφορείο.