Τρόποι για να φτάσετε στην Όπερα του Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ είναι ένα καυτό σημείο τουρισμού και μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυάσχολες πόλεις της Αυστραλίας. Υπάρχουν πολλά εικονικά σημεία για να σημειώσετε τη λίστα των κουβά σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Harbour City - αλλά οι δημοφιλείς προορισμοί όπως η Όπερα του Σίδνεϊ δεν χρειάζεται να είναι ένας τεράστιος πονοκέφαλος!

Υπάρχουν πολλοί βολικοί τρόποι για να φτάσετε εκεί, από όπου και αν μένετε.

Περπατήστε στην Όπερα

Εάν ο καιρός το επιτρέπει, η κατεύθυνση προς την Όπερα του Σίδνεϊ με τα πόδια είναι ο ιδανικός τρόπος για να βυθιστείτε στην πόλη.

Υπάρχουν πολλές γραφικές διαδρομές για περπάτημα, ανάλογα με το πού μένετε.

Όσοι μένουν στο The Rocks χρειάζονται μόνο να περπατήσουν μέχρι την Circular Quay, από την οποία θα πρέπει να είναι ορατή η Όπερα. Εάν μένετε στο κέντρο της πόλης ή στην περιοχή Hyde Park, η κατεύθυνση προς βορρά κατά μήκος της οδού Macquarie είναι μια σύντομη, αλλά πολιτισμικά πλούσια βόλτα.

Μόλις φτάσετε στο Circular Quay, θα μπορέσετε να εντοπίσετε την Όπερα και θα σας μεταφέρει μόνο πέντε με επτά λεπτά για να φτάσετε εκεί μετά από μια αναζωογονητική βόλτα δίπλα στο νερό.

Πάρε το τρένο

Πολλοί ντόπιοι στο Σίδνεϊ επωφελούνται από τα συστήματα δημόσιας συγκοινωνίας που υπάρχουν και οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να είναι διαφορετικοί. Το να πάρετε ένα τρένο προς το Circular Quay δεν πρέπει να είναι πρόβλημα, και από εκεί, η Όπερα βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Όλα τα τρένα στο Σίδνεϊ οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στο City Circle, οπότε αν δεν είστε σε θέση να κατευθυνθείτε κατευθείαν στην αποβάθρα από όπου κι αν βρίσκεστε, η αποβίβαση στην πόλη είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα και μόνο λίγο πιο πέρα.

Πηγαίνετε ένα λεωφορείο

Η λήψη του λεωφορείου είναι ένας άλλος οικονομικός και τοπικός τρόπος για να δείτε το Σίδνεϊ και να ταξιδέψετε στην Όπερα. Για πληροφορίες σχετικά με τους κατάλληλους χρόνους αναχώρησης και στάσεις, συμβουλευτείτε τα λεωφορεία Sydney ή NSW Transport.

Τα λεωφορεία λεωφορείων είναι επίσης διαθέσιμα για εκ των προτέρων οργανωμένες απογείες και αποσκευές για ταξιδιώτες με λιγότερη κίνηση.

Hop σε ένα αυτοκίνητο

Η ενοικίαση αυτοκινήτου σας δίνει την ελευθερία να βλέπετε όσο το δυνατόν περισσότερο το Σίδνεϊ, ενώ θα παραμείνετε εντελώς στο δικό σας πρόγραμμα. Εάν πρόκειται να οδηγήσετε στην Όπερα, υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης έναντι αμοιβής.

Υπάρχουν επίσης περιορισμένοι χώροι στάθμευσης για ποδήλατα κάτω από τα Monumental Steps της Όπερας του Σίδνεϊ, αν και δεν παρέχονται κλειδαριές.

Η αλίευση ενός ταξί είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν λιγότερο πεζοπορία και οι στάσεις ταξί μπορούν να βρεθούν σε όλο το κέντρο της πόλης. Εάν παραμείνετε έξω ή δεν μπορείτε να βρείτε στάση ταξί, χτυπάτε και κρατήστε ένα εκ των προτέρων είναι μια καλή ιδέα.

Στο πλαίσιο του συστήματος αποβίβασης επιβατών της Όπερας, τα ταξί είναι σε θέση να αποβάλουν τους επιβάτες σε μια καθορισμένη περιοχή κοντά στην είσοδο του Macquarie St. Gatehouse. Υπάρχει επίσης στάση ταξί στην ανατολική πλευρά της οδού Macquarie, την οποία οι επισκέπτες οδηγούνται κατά την αναχώρηση.

Wade μέσα από τα Λιμάνια

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μπείτε στο πνεύμα του Σίδνεϊ παρά να ταξιδέψετε με νερό μέσα από τα εικονικά του λιμάνια.

Τα θαλάσσια ταξί είναι μια κοινή μέθοδος ταξιδιού για τους ντόπιους, και είναι εύκολο να πιάσετε ένα απευθείας στην Όπερα.

Λαμβάνοντας το πλοίο είναι μια άλλη επιλογή, η οποία θα σας δώσει το πρόσθετο πλεονέκτημα να δείτε άλλα αξιοθέατα στις στάσεις του στην πορεία.

Είτε μένετε βόρεια στο Manly, είτε στη νότια πλευρά του Parramatta είτε στο νότιο Watsons Bay, τα οχηματαγωγά θα ταξιδέψουν κατά μήκος του ποταμού Parramatta, μέσω του λιμανιού του Σίδνεϊ και του Ειρηνικού για να φτάσετε στην Όπερα.

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson .