Η χαμηλή πτώση στο πόσιμο νερό του Ρίνο

Γεγονότα, αριθμητικά στοιχεία και αναφορές

Στα τέλη του 2009, μια ομάδα που ονομάζεται περιβαλλοντική ομάδα εργασίας (EWG) δημοσίευσε μια έκθεση κατάταξης 100 πόλεις από την άποψη της υγείας και της ασφάλειας του νερού τους. Ο Ρήνο ονομάστηκε το πέμπτο χειρότερο μέρος για να πάρει ένα ποτό από νερό βρύσης στο έθνος. Πρωταρχικά ανησυχητικά ήταν τα επίπεδα αρσενικού και οι συγκεντρώσεις του χημικού PCE, οι οποίες λέγονταν ότι υπερβαίνουν κατά περιόδους τα ομοσπονδιακά πρότυπα πόσιμου νερού.

Αυτές και άλλες μολυσματικές ουσίες σημειώθηκαν ότι υπερέβησαν και αυτά που θεωρούνται υγιή όρια, ανεξάρτητα από το αν τα όρια αυτά είναι ανώτερα ή κατώτερα από τα προδιαγεγραμμένα πρότυπα. Τα στοιχεία για την έρευνα προέκυψαν από τα κρατικά αρχεία της Νεβάδα για δοκιμές που διενεργήθηκαν από το 2004 έως το 2008 από τον προμηθευτή νερού της Reno, το Truckee Meadows Water Authority (TMWA). Η Έκθεση για την Ποιότητα του Νερού TMWA βρίσκεται στο δικτυακό τόπο EWG.

Το σημείο της EWG φαίνεται να είναι ότι ενώ τα δημοτικά νερά βρύσης μπορούν να πληρούν τα ομοσπονδιακά και τα κρατικά πρότυπα, εξακολουθούν να ενέχουν κινδύνους για την υγεία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού χημικών ουσιών (21 που αναφέρονται στο νερό του Reno) που βρίσκονται στο επεξεργασμένο νερό. Το Reno και το Λας Βέγκας (εκτιμήθηκε ως το τρίτο χειρότερο) ενδέχεται να φαίνονται κακοί στην έκθεση, αλλά ο Allan Biaggi, διευθυντής του Υπουργείου Διατήρησης και Φυσικών Πόρων της Νεβάδα, ανέβηκε στην άμυνα και είπε: "Οι Νεβάδα μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι το πόσιμο νερό τους είναι ασφαλές να πίνουν. Η κριτική της EWG σημαίνει ότι οι ομοσπονδιακές απαιτήσεις ποιότητας νερού δεν είναι επαρκείς.

Είναι σαν να λέει ότι η οδήγηση 25 σε μια ζώνη 55 μίλι / ώρα είναι πολύ γρήγορη. "

Truckee Meadows ποιότητα πόσιμου νερού

Οι υπάλληλοι της TMWA διαφώνησαν επίσης με την έκθεση EWG. Ο Paul Miller, Διευθυντής Επιχειρήσεων και Ποιότητας Νερού της TMWA, χαρακτήρισε την έκθεση "παραπλανητική και ανεύθυνη. Δεν υπάρχει κίνδυνος". Αυτό δεν σημαίνει ότι το πόσιμο νερό του είναι 100% απαλλαγμένο από μολυσματικούς παράγοντες - δεν υπάρχει πόσιμο νερό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, το νερό που παραδίδεται από την TMWA δοκιμάζεται καθημερινά και πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής για το πόσιμο νερό των ΗΠΑ (EPA) και της Πολιτείας Νεβάδα. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα για την ποιότητα νερού TMWA για λεπτομερείς πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν φαρμακευτικά προϊόντα στο TMWA Water Tap

Οι υπάλληλοι της TMWA σχολίασαν το θέμα των διαφόρων τύπων φαρμάκων που έχουν ανιχνευθεί στο πόσιμο νερό σε όλη τη χώρα. Τα αποτελέσματα από τα δείγματα που απεστάλησαν για δοκιμές έδωσαν το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη Τύπου του 2008, "Τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν εντοπίστηκαν φαρμακευτικά προϊόντα ή EDC στα δείγματα ακατέργαστου ή τελειωμένου νερού από το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού Chalk Bluff", δήλωσε ο Paul Miller της TMWA. "Καμία από αυτές τις ενώσεις δεν ανιχνεύθηκε ούτε στο νερό που εισέρχεται στο εργοστάσιο από τον ποταμό Truckee, ούτε στο νερό που βγαίνει από το εργοστάσιο που παραδίδεται στους πελάτες μας". Για περισσότερες λεπτομέρειες, μεταβείτε στην τοποθεσία TMWA για να διαβάσετε το TMWA Water Tap είναι απαλλαγμένο από τα φαρμακευτικά προϊόντα.

EWG Report City Rankings

Τα δέκα χειρότερα ...

Και τα δέκα καλύτερα ...