Πέντε γεγονότα διαχείρισης της ασφάλειας των μεταφορών που πρέπει να ξέρετε

Κατανοήστε τα δικαιώματα και τις ευθύνες σας στο σημείο ελέγχου της TSA

Είτε ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες είτε όχι, η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών είναι αναπόφευκτη μέρος της αμερικανικής ταξιδιωτικής εμπειρίας. Δημιουργημένος μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η αποστολή της TSA είναι: Να προστατεύσει τα συστήματα μεταφορών του έθνους για να εξασφαλίσει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και του εμπορίου. Παρόλο που ο στόχος μπορεί να είναι η διατήρηση του εμπορικού αεροσκάφους ασφαλές, άλλοι ταξιδιώτες βλέπουν την ομοσπονδιακή οργάνωση ως ένα σημαντικό εμπόδιο για να ξεκαθαρίσουν πριν πάνε διακοπές.

Ανεξάρτητα από το πώς οι άνθρωποι αισθάνονται, η αλληλεπίδραση με τους πράκτορες διαχείρισης της ασφάλειας μεταφορών αποτελούν τακτικό μέρος της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, όσοι οπλίζονται με πληροφορίες μπροστά από την πτήση τους μπορούν να κάνουν τις επόμενες περιπέτειές τους πολύ πιο ομαλές. Εδώ είναι πέντε γεγονότα που κάθε ταξιδιώτης χρειάζεται να γνωρίζει για το TSA.

Σε ορισμένα αεροδρόμια, οι ταξιδιώτες δεν συνεργάζονται με τη διοίκηση ασφάλειας μεταφορών

Κάθε ταξιδιώτης γνωρίζει ότι η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών είναι πρωταρχικά υπεύθυνη για την ασφάλεια στα αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εντούτοις, σε 18 αμερικανικά αεροδρόμια, η TSA αναθέτει τη διεξαγωγή ελέγχου προσώπων σε ιδιωτικές εταιρείες .

Η μεγαλύτερη ομάδα συμβολαίων ασφαλείας βρίσκεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου η Covenant Aviation Security διαχειρίζεται όλες τις επιθεωρήσεις επιβατών. Ορισμένα μικρότερα αεροδρόμια, όπως αυτά του Kansas City, του Key West, του Rochester και του Tupelo, επίσης συνάπτουν τις υπηρεσίες TSA με ιδιωτικές εταιρείες.

Οι ταξιδιώτες που ανακαλύπτουν χαμένα ή κλεμμένα αντικείμενα από τις αποσκευές τους ή έχουν άλλες δυσάρεστες αλληλεπιδράσεις με πράκτορες ασφαλείας μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στον οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο και την ασφάλεια των επιβατών. Το TSA παρέχει μια λίστα με πληροφορίες επικοινωνίας για καθεμία από τις εταιρείες στην ιστοσελίδα τους.

Στη χειρότερη περίπτωση, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο ασφαλείας του αερολιμένα ή με τον ομοσπονδιακό διευθυντή ασφαλείας με το παράπονό τους. Και τα δύο άτομα είναι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών.

Το Government ID-Issued Photo ID προτιμάται από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών - αλλά υπάρχουν και άλλες μέθοδοι

Οι τακτικοί ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι η διέλευση από το Σημείο Ελέγχου της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών απαιτεί ένα αποδεκτό αναγνωριστικό φωτογραφίας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση και ένα έγκυρο κάρτα επιβίβασης. Επί του παρόντος, η TSA δέχεται 14 διαφορετικούς τύπους αναγνωριστικών φωτογραφιών για τη διέλευση από το σημείο ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των αδειών οδήγησης , των διαβατηρίων , των καρτών αξιόπιστων ταξιδιωτών και των μόνιμων καρτών.

Ακόμα και οι πιο οργανωμένοι ταξιδιώτες μπορούν να χάσουν την ταυτότητά τους όταν ταξιδεύουν ή να κλέψουν την ταυτότητά τους. Στην περίπτωση αυτή, οι ταξιδιώτες μπορεί να εξακολουθούν να είναι σε θέση να περάσουν από το σημείο ελέγχου TSA. Οι ταξιδιώτες που έχουν έγκυρη κάρτα επιβίβασης και μπορούν να συμπληρώσουν ένα έντυπο ταυτότητας και να παράσχουν επιπλέον προσωπικά στοιχεία για να εκκαθαριστούν για να πετάξουν. Οι ταξιδιώτες που εκκαθαρίζονται μέσω αυτής της εναλλακτικής μεθόδου μπορούν να υποβληθούν σε πρόσθετο έλεγχο στο σημείο ελέγχου. Εάν η ταυτότητα του ταξιδιώτη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, δεν θα περάσουν από το σημείο ελέγχου.

Ναι, μπορείτε να εξαιρεθείτε από τους σαρωτές σώματος

Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις που αντιμετωπίζουν συχνά οι ταξιδιώτες περνά μέσα από τους σαρωτές σώματος. Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών χρησιμοποιεί τώρα την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης οθόνη 99 τοις εκατό των ταξιδιωτών σε όλη τη χώρα κάθε μέρα . Παρόλα αυτά, πολλοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να αισθάνονται άβολα με τις μηχανές σάρωσης σώματος που βρίσκονται στα αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα.

Αντί να περνούν μέσα από μηχανές σάρωσης σώματος, οι ταξιδιώτες μπορούν να ζητήσουν να εξαιρεθούν για εναλλακτικές επιλογές προβολής. Αυτό δεν επιτρέπει στους ταξιδιώτες να παρακάμπτουν εντελώς την προβολή. Αντ 'αυτού, οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε χειροκίνητη προβολή από έναν πράκτορα ασφαλείας, συνήθως μέσω ενός πλήρους σώματος .

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες μπορούν να εγγραφούν για ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό πρόγραμμα , όπως το TSA PreCheck ή το Global Entry, για να αποκτήσετε έναν αριθμό αξιόπιστου ταξιδιώτη και να περπατήσετε

Οι πράκτορες της TSA δεν μπορούν να σας συλλάβουν, αλλά μπορούν να σας σταματήσουν

Λόγω της φύσης της εργασίας τους, οι υπεύθυνοι για τη διοίκηση της ασφάλειας μεταφορών δεν είναι αξιωματικοί επιβολής του νόμου. Ως αποτέλεσμα, οι πράκτορες της TSA δεν έχουν εξουσία να συλλαμβάνουν τους επιβάτες σε ένα σημείο ασφαλείας. Αντίθετα, εκείνοι που βρίσκονται στην κατοχή απαγορευμένων αντικειμένων ή θεωρούνται απειλές πρέπει να συλληφθούν από υπεύθυνους επιβολής του νόμου, οι οποίοι μπορούν να κυμαίνονται από την αστυνομία των αεροδρομίων έως τους πράκτορες του FBI.

Αν και οι πράκτορες της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών στα σημεία ελέγχου των αερολιμένων δεν έχουν εξουσίες σύλληψης, έχουν στη διάθεσή τους ορισμένα δικαιώματα. Ως εκ τούτου, ένας πράκτορας TSA μπορεί να ζητήσει από τους ταξιδιώτες να σταματήσουν και να περιμένουν έναν υπεύθυνο επιβολής του νόμου να αναλάβει δράση σε μια κατάσταση. Επιπλέον, η TSA έχει την εξουσία να διεξάγει άλλες έρευνες εντός της ασφαλούς περιοχής των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων τυχαίων ελέγχων αποσκευών κατά την επιβίβαση σε αεροπλάνο και δοκιμής υγρών εντός της ασφαλούς περιοχής.

Οι λωρίδες ώμων στις στολές ισοδυναμούν με τη θέση του παράγοντα

Οι λωρίδες επιθέματος στις στολές διαχείρισης της ασφάλειας των μεταφορών δεν είναι απλώς διακοσμητικές. Δεν γνωρίζει πολλούς, οι λωρίδες ισοδυναμούν με τον βαθμό του πράκτορα. Μια λωρίδα στον ώμο υποδηλώνει έναν υπεύθυνο ασφάλειας μεταφορών (TSO), δύο ρίγες υποδηλώνουν ένα μόλυβδο του ΔΣΜ και τρεις ρίγες υποδηλώνουν έναν επιβλέποντα του ΔΣΜ.

Σε περίπτωση που ένας ταξιδιώτης έχει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προβολής, μπορεί να αναφερθεί είτε στον κύριο Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (TSO) είτε στον εποπτικό ΔΣΜ. Υπάρχουν πρόσθετοι πόροι για την αντιμετώπιση εάν μια απάντηση δεν είναι ικανοποιητική. Σε κάθε αεροδρόμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας ταξιδιώτης μπορεί να προσβάλει την κατάστασή του στον Διαχειριστή Ασφάλειας Μεταφορών ή στον Βοηθό Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Με την κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερα ομαλά ταξίδια με κάθε βήμα της εμπειρίας τους στο αεροδρόμιο. Αυτές οι πέντε μοναδικές πτυχές της ταξιδιωτικής ασφάλειας μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα να ασχοληθεί με την TSA με επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο.