Το τελευταίο στις γραμμές της TSA και πώς μπορείτε να κόψετε την περιμένετε

Παράταξη

Ο Peter Neffenger έχει πιθανώς μία από τις χειρότερες θέσεις εργασίας στην κυβέρνηση: επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA). Ο οργανισμός έχει κερδίσει πάνω από αναπτυσσόμενες γραμμές σε σημεία ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτό το κομμάτι έγραψα εγώ, ο οργανισμός κατηγόρησε το Κογκρέσο ότι δεν αύξησε τον επιχειρησιακό προϋπολογισμό του σε πέντε χρόνια, γεγονός που δεν του επέτρεψε να προσλάβει τα στελέχη που χρειάζονται για να ελέγξει τα στελέχη του.

Έχουμε διαβάσει όλες τις ιστορίες για τις εγγραφές μεγάλων γραμμών και τους επιβάτες που λείπουν από τις πτήσεις τους. Στο διεθνή αερολιμένα του Phoenix Sky Harbor , ένα πρόβλημα αυτοματισμού προκάλεσε ένα σωρό από 3.000 κομμάτια αποσκευών για να μείνει πίσω. Οι τσάντες τοποθετήθηκαν σε ένα πάρκινγκ του αεροδρομίου για προβολή και ταξινόμηση, και στη συνέχεια πετάχτηκαν στους τελικούς προορισμούς τους, πολύ για να καταπλήξουν οι ιδιοκτήτες τους.

Παρακολούθησα τη συνάντηση του Αμερικανικού Συνδέσμου Διευθυντών Αεροδρομίου στο Χιούστον και συντάχθηκε με παραμύθια λαών παγιδευμένων σε μεγάλες αποστάσεις. Επίσης, η συνάντηση ήταν Neffenger. Έριξε τις προετοιμασμένες παρατηρήσεις του, ζητώντας από τα αεροδρόμια να συνεργαστούν με την αντιπροσωπεία του για να κάνουν γραμμές μικρότερες για τα καλοκαιρινά ταξίδια.

Ο Neffenger σημείωσε ότι ο οργανισμός έχει ανοίξει μια ειδική εκπαίδευση σε Brunswick της Γεωργίας, η οποία εκπαιδεύει 200 ​​αξιωματικούς την εβδομάδα. Το Κογκρέσο συμφώνησε να δώσει στον οργανισμό 34 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει περισσότερες υπερωρίες και να προσλάβει περίπου 800 περισσότερους εργαζόμενους.

Επίσης, εργάζεται για να είναι πιο ευέλικτη στην προσέλκυση περισσότερων αξιωματικών κατά τη διάρκεια των αιχμής των καλοκαιρινών χρόνων ταξιδιού.

Πριν από τις 11/11, οι αερομεταφορείς έκαναν χρήση των σημείων ελέγχου ασφαλείας των αεροδρομίων, τα οποία προσέλαβαν ιδιωτικούς αναδόχους για την εκτέλεση των καθηκόντων αυτών. Και 21 αεροδρόμια - όπως το Διεθνές Σαν Φρανσίσκο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansas City International και η Sarasota-Bradenton International της Φλόριντα - χρησιμοποιούν ιδιωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για τα σημεία ελέγχου ασφαλείας τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύμπραξης της TSA.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, αυτοί οι αερολιμένες μπορούν να είναι ευέλικτοι όσον αφορά την προσαρμογή του αριθμού των επιλογών που απαιτούνται κατά τις ώρες αιχμής. Και περισσότεροι μπορεί να ενταχθούν στο SSP του TSA λόγω των αναπτυσσόμενων γραμμών. Τα αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Φοίνιξ απειλούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εάν οι γραμμές δεν βελτιωθούν.

Και υπάρχει πάντα το TSA PreCheck , το οποίο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αφήνουν τα παπούτσια τους, τα ελαφριά εξωτερικά ενδύματα και τη ζώνη, να κρατούν τον φορητό υπολογιστή τους στην θήκη τους και τις τσάντες υγρών / τζελ που συμμορφώνονται με τα 3-1-1, σε ειδική χειρουργική επέμβαση . Ωστόσο, παρά την καταβολή εισφοράς ύψους 85 $ για πέντε χρόνια πρόσβασης, οι επιβάτες διαμαρτύρονται για τις γραμμές που δεν είναι ανοιχτές σε ώρες αιχμής, οι διαβάτες που φέρνουν τους ταξιδιώτες που δεν χρησιμοποιούν το PreCheck στις γραμμές που δημιουργούν μακρύτερες γραμμές ή γραμμές που κλείνουν αυθαίρετα για να ανακουφίσουν τον συνωστισμό.

Αλλά θα είναι αρκετό αυτό το καλοκαίρι; Οι αεροπορικές εταιρείες δεν το σκέφτονται, γι 'αυτό ξοδεύουν χρήματα για να βοηθήσουν στην παραμονή των γραμμών σε κίνηση. Προκειμένου να βοηθηθούν οι επιβάτες του κόμβου του Διεθνές Αερολιμένα του Ντάλλας-Φορτ Γουόρθ , η American Airlines θα πληρώσει 4 εκατομμύρια δολάρια για να προσλάβει μια εταιρεία που θα μεταφέρει τους ταξιδιώτες πιο γρήγορα μέσω της ασφάλειας, βοηθώντας με εργασίες όπως η λήψη φορητών υπολογιστών και υγρών από τις τσάντες των πελατών, κάδους. Η Delta Air Lines θα ξοδέψει παρόμοιο ποσό για να βοηθήσει τους επιβάτες στα 32 κορυφαία εσωτερικά αεροδρόμια της από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Ακόμα και οι αεροπορικές εταιρείες για την Αμερική, η ομάδα εμπορικών συναλλαγών των μεγάλων αμερικανών μεταφορέων, εισέρχονται στην πράξη TSA-bashing. Η ομάδα ζήτησε από τους ενοχλημένους επιβάτες να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στις μακρινές γραμμές μέσω της ιστοσελίδας και της καμπάνιας "I Hate The Wait". Ο ιστότοπος παροτρύνει τους ταξιδιώτες να παγιδευτούν στη γραμμή για να δημοσιεύσουν φωτογραφίες στο Instagram στα @TSA και στο tweet @AskTSA, και οι δύο χρησιμοποιώντας το hashtag #IHateTheWait.

Ποιες είναι οι επιλογές για τους ταξιδιώτες ώστε να αποφευχθεί το άγχος των μακριών γραμμών; Παρακάτω είναι οι κορυφαίες επτά μου συμβουλές.

  1. Κάντε λήψη της εφαρμογής MyTSA . Όχι μόνο η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ελέγχετε κατά προσέγγιση τους χρόνους αναμονής στα σημεία ελέγχου ασφαλείας της TSA στον αερολιμένα της επιλογής σας, αλλά να βρείτε τα αεροδρόμια με το PreCheck και τον τρόπο εγγραφής, να ελέγχετε τις καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο, να δείτε τι μπορείτε να πάρετε στα σημεία ελέγχου και να δώσετε ανατροφοδότηση στην TSA την εμπειρία του σημείου ελέγχου.

  2. Πιάστε τις πρωινές πτήσεις. Όσο πιο νωρίς είναι η πτήση, τόσο πιο σύντομες είναι οι γραμμές

  1. Πάρτε το αεροδρόμιο νωρίς. Αυτό είναι προφανές, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο καιρό θα είναι οι γραμμές, οπότε πρέπει να σχεδιάσεις ανάλογα. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες συστήνουν να φτάσουν τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την πτήση σας.

  2. Αγοράστε PreCheck ή Global Entry . Όταν λειτουργεί, το TSA PreCheck μπορεί να εξοικονομήσει πολλές φορές τις γραμμές. Και όσοι εγγραφούν στην Global Entry παίρνουν το PreCheck δωρεάν.

  3. Εξετάστε εναλλακτικά αεροδρόμια. Ορισμένες πόλεις έχουν περισσότερα από ένα αεροδρόμια και μικρότερες μπορούν να έχουν μικρότερες γραμμές.

  4. Πετάξτε στις πιο αργές ημέρες ταξιδιού. Οι καλύτερες ημέρες για ταξίδια είναι Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο. Εάν πετάτε σε άλλες ημέρες, προετοιμαστείτε για μεγαλύτερα περιμένετε.

  5. Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά μέσα. Χρησιμοποιήστε το hashtag #IHateTheWait για να δείτε τι συμβαίνει σε βασικά αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα. Και ελέγξτε τον λογαριασμό Twitter του τοπικού αεροδρομίου σας για να δείτε τι δημοσιεύει σχετικά με τους χρόνους αναμονής της γραμμής.