Πώς να προστατέψετε τον εαυτό σας από την κλοπή του αεροδρομίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει στον προορισμό σας με όλα τα στοιχεία σας ανέπαφα

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν στον αέρα, κλοπή του αεροδρομίου γίνεται ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ταξιδιώτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κλοπή μπορεί να γίνει κατευθείαν από τις αποσκευές σας, χωρίς να το γνωρίζετε μέχρι να φτάσετε. Αλλά μια αυξανόμενη τάση σε ολόκληρη τη χώρα περιλαμβάνει κλοπές στο πιο λαμπρό σημείο: στο σημείο ελέγχου ασφαλείας.

Σύμφωνα με έκθεση της θυγατρικής της NBC στο Μαϊάμι, οι κλοπές στο τοπικό αεροδρόμιο μπορούν να συμβούν έως δύο φορές την εβδομάδα.

Οι περισσότερες κλοπές αποδίδονται σε συναδέλφους επιβάτες. Για αυτούς τους ταξιδεύοντες κλέφτες, εμφανίζεται ευκαιρία στο σημείο ελέγχου όταν οι άνθρωποι καθυστερούν στην ανάκτηση των αποσκευών τους ή ξεχνούν τα αντικείμενα όταν τρέχουν για να πιάσουν την πτήση τους.

Οι αερομεταφορείς μπορεί να μην είναι οι μόνοι που κατηγορούν για κλοπή στο αεροδρόμιο. Μια έρευνα ABC News από το 2012 διαπίστωσε ότι 16 από τα 20 κορυφαία αεροδρόμια των επιβατών κατατάχθηκαν επίσης υψηλά για πειθαρχικές ενέργειες για κλοπή εναντίον υπαλλήλων του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων των πρακτόρων της TSA. Οι αερολιμένες που κατέχουν υψηλή θέση για την κλοπή TSA περιλαμβάνουν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kenned της Νέας Υόρκης, το διεθνές αεροδρόμιο Las Vegas-McCarren International και το Washington Dulles.

Με τα πάντα που πετούν μέσα από το σημείο ελέγχου ασφάλειας σε αγχωτικές ταχύτητες, φροντίζοντας να φύγετε με όλα τα υπάρχοντά σας θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος. Όταν αναγκάζετε να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας για να περάσετε από τις μηχανές σάρωσης σώματος , μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσετε την αλλαγή τσέπης, τα κινητά τηλέφωνα ή ακόμα και τους υπολογιστές tablet - όλους τους ώριμους στόχους για κλοπή στο αεροδρόμιο. Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από το να είστε στόχος κλοπών αεροδρομίων ή πιθανή κλοπή TSA;

Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να προετοιμάσετε πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο.

  1. Συνενώστε και περάστε από το σημείο ελέγχου
    Πριν από την είσοδο στη γραμμή ελέγχου TSA, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενοποιήσει όλα τα στοιχεία. Ορισμένα δισκία και παρόμοια ηλεκτρονικά μπορούν να πάνε σε χαρτοφύλακες, πορτοφόλια ή μεγαλύτερες τσάντες, ενώ μικρότερα αντικείμενα (όπως αλλαγή, αεροπορικά εισιτήρια, ακόμη και κινητά τηλέφωνα) μπορούν να πάνε σε τσέπες σακάκι.
    Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει πάντα να ταξιδεύουν με μια εγκεκριμένη από την TSA τσάντα, η οποία απομονώνει τον φορητό υπολογιστή από άλλα στοιχεία μεταφοράς. Διατηρώντας τα στοιχεία ενοποιημένα, είναι λιγότερο πιθανό να αφήσετε κάτι σημαντικό πίσω και να γίνει θύμα κλοπής στο αεροδρόμιο.
  1. Προσδιορίστε όλα τα χαλαρά στοιχεία μεταφοράς
    Ανάλογα με το τι μεταφέρετε, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ενοποιήσετε αντικείμενα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε με παιδιά ή εκείνους που χρειάζονται βοήθεια. Αν ταξιδεύετε με πολλά αντικείμενα ή με άλλα άτομα που χρειάζονται βοήθεια, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα σήμα ή ένα λογότυπο αναγνώρισης στα αντικείμενά σας. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση μιας ετικέτας διεύθυνσης με τα στοιχεία επαφής σας ή η αλλαγή της αρχικής οθόνης του smartphone για να εμφανιστούν οι πληροφορίες επαφής έκτακτης ανάγκης.
  2. Μην περπατάτε από το σημείο ελέγχου πριν από τις τσάντες σας
    Με τα πάντα που κινούνται με την ταχύτητα της ζωής, μπορεί να νιώσετε την πίεση να βιαστείτε με την πτώση των αποσκευών στη ζώνη μηχανής ακτίνων Χ και αφήνοντας άλλους επιβάτες να πάνε μπροστά ενώ βγάλετε παπούτσια ή μπουφάν. Κάθε στιγμή που δεν έχετε τα μάτια στις αποσκευές σας είναι μια άλλη ευκαιρία για κλοπή στο αεροδρόμιο.
    Όταν περνάτε από το σημείο ελέγχου, φροντίστε να παρακολουθήσετε αντικείμενα που εισέρχονται στη μηχανή ακτίνων Χ και να κρατάτε τα μάτια στα στοιχεία αυτά καθώς περνούν από την άλλη πλευρά. Επιπλέον, μην επιτρέπετε σε άλλους να σας προωθούν όταν τα στοιχεία σας είναι έτοιμα να εισέλθουν στο μηχάνημα ακτίνων Χ. Εάν το σημείο ελέγχου TSA βιώνει μια απάτη με συμφόρηση , ένας κλέφτης του αεροδρομίου μπορεί να κλέψει μια τσάντα και να φύγει πριν περάσετε.
  1. Απογραφή μετά τη διέλευση από το σημείο ελέγχου
    Πριν βάλτε τα παπούτσια και τη ζώνη πίσω, πάρτε μια στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα. Αυτό το ζωτικής σημασίας βήμα μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι κρατάτε όλα όσα ταξιδεύετε και μην γίνετε θύμα κλοπής στο αεροδρόμιο. Εάν κάτι λείπει, αναφέρετε αμέσως την απώλεια στις αρχές, καθώς ενδέχεται να είναι σε θέση να βοηθήσουν στην ανίχνευση αντικειμένων ή να σταματήσουν την εξέλιξη ενός κλέφτη στο σημείο ελέγχου.
  2. Αναφέρετε αμέσως τις ζημίες στις αρχές
    Τη στιγμή που θα παρατηρήσετε ένα στοιχείο που λείπει, βεβαιωθείτε ότι το αναφέρετε στις τοπικές αρχές: τόσο το TSA όσο και η αστυνομία του αεροδρομίου. Παρόλο που η κλοπή της TSA είναι σπάνια, η αναγγελία κλοπής μπορεί να σταματήσει την κλοπή στο αεροδρόμιο και να αυξήσει την πιθανότητα ανάκτησης στοιχείων πριν πετάξουν.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών έχει επιπλέον συμβουλές για να μην είστε θύμα κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών σας.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τις συμβουλές τους σχετικά με την προστασία της ιδιοκτησίας σας.

Προετοιμάζοντας πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να προστατευθείτε από το να είστε στόχος ενός εγκλήματος ευκαιρίας.