Αποκτήστε την Μουσική Επιστροφή στο Buddy Holly Center του Lubbock

Buddy Holly και η μέρα που η μουσική πέθανε

Για τους λάτρεις της μουσικής μιας συγκεκριμένης ηλικίας, 3 Φεβρουαρίου 1959, ήταν η Ημέρα της Μουσικής. Buddy Holly, ηλικίας 22 ετών, ο Ritchie Valens, ηλικίας 17 ετών, ο JP Richardson και ο πιλότος Roger Peterson πέθαναν σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στην Clear Lake της Αϊόβα, λίγο μετά το Beechcraft 35 Bonanza που απογειώθηκε από το δημοτικό αεροδρόμιο της κοντινής πόλης Mason . Ο Holly, ο Richardson και ο Valens είχαν ναυλώσει το αεροπλάνο για να αποφύγουν ένα ακόμα μακρύ ταξίδι στο κρύο, άβολο λεωφορείο τους, το οποίο ήταν πραγματικά ένα παλιό σχολικό λεωφορείο που είχε πιεστεί να τεθεί σε λειτουργία όταν ο θερμαντήρας στο αρχικό τουριστικό λεωφορείο του Holly απέτυχε, ο παγετός και άλλα μέλη του συγκροτήματος κατέβηκαν με τη γρίπη.

Ο πιλότος Ρότζερ Πέτερσον δεν είχε τα κατάλληλα προσόντα για να πετάξει με κακές καιρικές συνθήκες χρησιμοποιώντας μόνο όργανα και δεν είχε ενημερωθεί για τις καιρικές συμβουλές για το ταξίδι του, αλλά κατέφυγε, γνωρίζοντας ότι κατευθυνόταν σε χιόνι κάτω από χαμηλό ανώτατο όριο σύννεφο, σύμφωνα με τον Rich Everitt, συγγραφέα του Falling Stars: Η Air Crashes That Filled Rock & Roll Heaven .

Στο χιόνι και το σκοτάδι, η πτέρυγα του Bonanza έπληξε κάπως το έδαφος και το αεροπλάνο αναπηδήθηκε σε ένα καλαμπόκι, σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες και καταλήγοντας σε κομμάτια επάνω σε ένα συρματόπλεγμα. Ακριβώς έτσι, το μετεωρίτη του Buddy Holly, το 25 hit record, η μουσική σταδιοδρομία 18 μηνών τελείωσε. Οι συγκλονιστικές ειδήσεις έκπληκαν τους οπαδούς του rock and roll σε όλο τον κόσμο.

Ο τραγουδιστής / τραγουδοποιός Don McLean αφιέρωσε το άλμπουμ του "American Pie" στον Buddy Holly το 1971. πολλοί πιστεύουν ότι το τραγούδι του McLean με το ίδιο όνομα είναι για το ατύχημα του 1959 που μείωσε τη σταδιοδρομία του Χόλι και έληξε τη σταδιοδρομία του Valens και του Richardson.

Buddy Holly Centre

Το Buddy Holly Center του Lubbock είναι το ιδανικό μέρος για να μάθετε περισσότερα για τη ζωή και την κληρονομιά του Buddy Holly. Το Buddy Holly Center, πρώην αποθήκη σιδηροδρόμων, περιλαμβάνει την αίθουσα Buddy Holly Gallery, τις αίθουσες τέχνης και τις αίθουσες τέχνης, το JI Allison House, έναν εκπαιδευτικό χώρο και ένα κατάστημα δώρων. Η αυλή του Κέντρου χρησιμοποιείται για την ετήσια σειρά Concert Series του Summer Showcase που πραγματοποιείται την Πέμπτη.

Η έκθεση του Buddy Holly Gallery παρουσιάζει την παιδική ηλικία του Buddy Holly στο Lubbock, την άνοδό του στη φήμη και τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη rock and roll όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Η Μαρία Έλενα Χόλι, ο Γιώργος McMahan, ο Sir Elton John και το Buddy Holly Educational Foundation έχουν δανείσει τα τεχνουργήματα του Κέντρου από τη ζωή του Holly, συμπεριλαμβανομένης μιας μοτοσικλέτας που έδωσε η Holly στο Waylon Jennings, δύο από τις ακουστικές κιθάρες του Holly και το ρολόι Rolex του Waylon Jennings. Η έκθεση περιλαμβάνει κιθάρα, ρούχα, φωτογραφίες και έγγραφα του Holly's Fender Stratocaster από τα παιδικά και ενήλικα χρόνια του Holly και τα εικονικά μαύρα γυαλιά του, τα οποία βρέθηκαν σε ένα θησαυροφυλάκιο στην Clear Lake της Αϊόβα το 1980.

Το JI Allison House, σπίτι του ντράμερ του The Crickets κατά τη διάρκεια των εφήβων του χρόνων, μεταφέρθηκε από την αρχική του θέση στο Lubbock στο Buddy Holly Center το 2013. Ο Buddy Holly και ο JI Allison έγραψαν μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια του συγκροτήματος στο σπίτι του Allison, "Αυτή θα είναι η μέρα."

Buddy Holly και τα κρίκετ

Ο Charles Hardin Holley, που ονομάζεται "Buddy" από οικογένεια και φίλους, μεγάλωσε στο Λάμποκ, Τέξας, ως το μικρότερο παιδί σε μια μουσική οικογένεια. Τραγούδησε και έπαιξε πιάνο και βιολί σε νεαρή ηλικία. Αργότερα, όταν ο αδελφός του ανέλαβε την κιθάρα, ο Buddy ήθελε επίσης να το παίξει.

Ο φίλος ξεπέρασε γρήγορα τις δεξιότητες κιθάρας του αδελφού του και έμαθε να παίζει μπαντζο και μαντολίνο. Ήταν στο γυμνάσιο.

Ο Buddy και ο σχολικός φίλος του Bob Montgomery σχημάτισαν μια ομάδα χωρών - μερικές φορές μόνο με τους δύο, μερικές φορές με άλλους μουσικούς. Έπαιξαν σε συναυλίες γύρω από το Lubbock και φιλοξένησαν μια τοπική ραδιοφωνική εκπομπή. Ο Buddy πήρε το πρώτο του διάλειμμα όταν η Decca Records τον υπέγραψε σε σύμβαση το 1956. Ο Decca διατύπωσε εσφαλμένα το τελευταίο όνομα του Buddy, αφήνοντας το e και το Buddy γράφοντας το επώνυμό του "Holly" για το υπόλοιπο της σύντομης ζωής του.

Η καριέρα του Buddy Holly με τη Decca δεν κράτησε πολύ. Έλαβε τις εμπειρίες του και τις πρόσφατα αποκτημένες δεξιότητες εγγραφής στο σπίτι του στο Lubbock και έβαλε μαζί μια νέα μπάντα. Τα Crickets περιλάμβαναν τον Buddy Holly, τον JI Allison, τον Joe B. Mauldin και τη Niki Sullivan (ο Sullivan έφυγε από την ομάδα στα τέλη του 1957).

Ο Buddy Holly και το The Crickets βρήκαν ένα δημιουργικό καταφύγιο στο στούντιο ηχογράφησης του Norman Petty στο Clovis του Νέου Μεξικού, όπου κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 1957 "Αυτός είναι η μέρα" και "Ψάχνω για κάποιον που αγαπώ". ο Buddy Holly και οι Κρίκετ έπαιζαν στην πόλη της Νέας Υόρκης και την Ουάσινγκτον, και εμφανίστηκαν στο Αμερικάνικο Bandstand τον Αύγουστο. Την 1η Δεκεμβρίου 1957, Buddy Holly και The Crickets εμφανίστηκαν στο Ed Sullivan Show της τηλεόρασης.

Η μπάντα περιόδευσε την Αυστραλία, τη Φλόριντα και το Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 1958. Ένας νεαρός μουσικός Paul McCartney αναφέρθηκε στη συνέχεια πως ο ίδιος και ο John Lennon παρακολούθησαν προσεκτικά Holly και The Crickets αναζητώντας τα μυστικά για τον ήχο και την εμπορική επιτυχία της μπάντας. Ο Buddy Holly και το The Crickets συνέχισαν την ηχογράφηση και την περιοδεία για το υπόλοιπο της χρονιάς. Στις 15 Αυγούστου 1958 ο Buddy παντρεύτηκε τη Μαρία Έλενα Σαντιάγκο. Ο φίλος είχε προτείνει στη Μαρία Έλενα την πρώτη τους ημερομηνία. Αργότερα το φθινόπωρο, οι Buddy Holly και The Crickets αποφάσισαν να διαλύσουν τη μπάντα τους.

Το 1959, ο Buddy Holly δέχτηκε μια πρόσκληση για περιοδεία με το Party Χειμερινού Χορού, ενώπιον του Dion και του Belmonts, του Frankie Sardo, του JP The Big Bopper Richardson και του Ritchie Valens σε μια συναυλία που διασχίζει το παγωμένο Midwest. Στις 2 Φεβρουαρίου 1959, ο Buddy αποφάσισε να μισθώσει ένα αεροπλάνο αντί για το λεωφορείο της ομάδας και ο μουσικός κόσμος δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος.

Το άγαλμα Buddy Holly του Lubbock και το περίπατο της φήμης του Δυτικού Τέξας

Ακριβώς απέναντι από το κέντρο Buddy Holly Centre βρίσκεται το αφιέρωμα του Lubbock στον πιο διάσημο γηγενή γιο της πόλης. Το άγαλμα είναι το επίκεντρο του Buddy και της Maria Elena Holly Plaza. Πίσω από το άγαλμα στέκεται ένα τριαντάφυλλο τοίχο με πλάκες που τιμούν το West Texas Walk of Fame inductees. Οι ονείροι περιλαμβάνουν τον Buddy Holly, τον Mac Davis, τον Waylon Jennings, την Τάνια Τάκερ, τον Roy Orbison, τους αδελφούς Gatlin και πολλούς περισσότερους ερμηνευτές και εικαστικούς καλλιτέχνες που ονόμασαν περήφανα το σπίτι του Δυτικού Τέξας.

Φοίνικας Holly Gravesite

Φίλοι από όλο τον κόσμο έρχονται στο Νεκροταφείο του Λούμποκ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Buddy Holly. Ο τάφος του βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την είσοδο του 31ου οδικού άξονα του νεκροταφείου και η διαδρομή είναι σαφώς σημειωμένη. Ο Holly θάβεται δίπλα στους γονείς του, Lawrence Odell "LO" Holley και Ella Holley. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο θεμέλιο του? οι επισκέπτες αφήνουν κέρματα, κιθάρες, λουλούδια και άλλα αφιερώματα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον ιστότοπο του ιστότοπου που θέλετε να επισκεφθείτε για τις τρέχουσες ώρες ή τις τιμές.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν περιοδεία με σκοπό την αναθεώρηση αυτών των υπηρεσιών. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.