Ομοφοβία στο Παρίσι: Πόσο ασφαλή είναι τα ζευγάρια των LGBT;

Μερικές συμβουλές και καθησυχαστικά γεγονότα

Είναι το Παρίσι μια ομοφυλόφιλη ή φιλική προς τον κόσμο πόλη; Μπορούν τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων και ομοφυλόφιλων γυναικών να επισκεφθούν την πόλη του φωτός να αισθάνονται άνετα κρατώντας τα χέρια τους ή φιλώντας στο κοινό ή υπάρχει λόγος να είστε προσεκτικοί; Μετά από μια ευρέως αναφερθείσα, βίαιη επίθεση στο Παρίσι σε ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που κρατά τα χέρια στους δρόμους το 2013, οι ανησυχίες περιπλέκονται γύρω από την άνοδο της ομοφοβικής βίας στην πρωτεύουσα και στην υπόλοιπη Γαλλία.

Δύο ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, SOS Homophobia and Refuge, ανέφεραν σημαντική αύξηση της λεκτικής και σωματικής βίας σαφώς ομοφυλοφιλικής φύσης στη Γαλλία, από τότε που ο Πρόεδρος Francois Hollande ανακοίνωσε πρόταση νομοθεσίας για το άνοιγμα γάμου και υιοθεσίας για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου το 2012.

Και οι δύο οργανώσεις ανέφεραν ότι οι επιθέσεις αυτές τριπλασιάστηκαν στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Δεν υπήρχαν διαθέσιμα ειδικά στατιστικά στοιχεία για το Παρίσι, δεδομένου ότι επρόκειτο να πατηθούν.

Αυτό προκαλεί μια ατυχή αλλά σημαντική ερώτηση για τους LGBT επισκέπτες στο Παρίσι: Πόσο ασφαλής είναι η πόλη στο πρόσφατο κλίμα;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Ούτε η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι ούτε οι γαλλικές αρχές έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές συμβουλές γύρω από αυτό το ζήτημα, το οποίο φαίνεται, σε αυτό το συγγραφέα, μια φοβερή επίβλεψη δεδομένων των πρόσφατων επιθέσεων. Γενικά, το Παρίσι είναι εξαιρετικά ασφαλές και φιλόξενο και δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε ανοιχτά τα ζευγάρια του ίδιου φύλου ή των τρανσέξουαλ στην πόλη. Στις κεντρικές, καλά φωτισμένες και κατοικημένες περιοχές της πόλης, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι τα ζευγάρια των ΛΟΑΤ δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Οι περισσότεροι Παρισινοί "δεν υποστηρίζουν τέτοιες πράξεις βίας"

Ο Michael Bouvard, Αντιπρόεδρος της SOS Homophobia στη Γαλλία, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι είναι σημαντικό οι τουρίστες να συνειδητοποιήσουν ότι ο γενικός πληθυσμός της Γαλλίας "δεν υποστηρίζει τέτοιες βιαιοπραγίες" και ότι ενώ το σημερινό κλίμα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, οι LGBT οι ταξιδιώτες στο Παρίσι δεν πρέπει να αισθάνονται ότι δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψουν εδώ, ούτε να αισθάνονται ανεπιθύμητοι.

Οι μεγάλες πλειοψηφίες των γαλλικών υποστηριζόμενων νομοσχέδιο για την ισότητα των γάμων του Hollande (για παράδειγμα) και το Παρίσι υπήρξε ιστορικά μία από τις πιο φιλικές προς τις LGBT πόλεις του κόσμου , με τεράστια πλήθη συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο για την εορταστική "Marche des Fiertes" εκδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Ακόμα και όσο με ενοχλεί και με θλίβει, προτείνω τα ζευγάρια του ίδιου φύλου και των τρανσέξου να ασκούν προσοχή τη νύχτα , σε περιοχές με χαμηλή φωτεινότητα και ηρεμία, ειδικά στις ακόλουθες περιοχές μετά το σκοτάδι: τις περιοχές γύρω από το μετρό Les Halles , Chatelet, Gare du Nord, Στάλινγκραντ, Jaures, Belleville και γύρω από τα βόρεια και ανατολικά σύνορα της πόλης.

Ο Bouvard της SOS Homophobia είπε ότι συμφώνησε. Παρόλο που είναι γενικά ασφαλείς, οι περιοχές αυτές ήταν κάποτε γνωστές για να λειτουργούν ως συμμορία ή για να είναι τόπος εγκλημάτων μίσους. Επιπλέον, αποφύγετε να ταξιδεύετε στα βόρεια προάστια του Παρισιού Saint-Denis, Aubervilliers, Saint-Ouen κ.λπ. μετά το σκοτάδι.

Διαβάστε τα σχετικά χαρακτηριστικά:

"Θυμός και Θλίψη"

Ο πρώην δήμαρχος του Παρισιού, Μπερτράν Ντελάνοε, ο ίδιος ο οποίος ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος, δήλωσε σε δήλωσή του λίγο μετά τις επιθέσεις του Απριλίου 2013 ότι έμαθε «με θυμό και θλίψη» για τη βίαιη φυσική επίθεση του κατοίκου Ολλανδού Wilfred de Bruijn και του συνεργάτη του, και υποφέρουν σημαντικούς τραυματισμούς. "Η βία που υποβλήθηκε σε αυτό το ζευγάρι για απλά κράτημα χεριών είναι βαθιά ανησυχητική και εντελώς αδικαιολόγητη. Ελπίζω ότι το φως θα χαθεί πάνω σ 'αυτή τη βάρβαρη και δειλή πράξη και ότι οι δράστες της θα τεθούν σύντομα σε αμφισβήτηση και θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη".