Το Orchid Fairmont στην ακτή Kohala στο μεγάλο νησί της Χαβάης

Το Fairmont Orchid, Χαβάη, είναι ένα AAA Four Diamond Resort σε έκταση 32 στρεμμάτων στην ακτή Kohala της Μεγάλης Νήσου της Χαβάης, στο Mauna Lani Resort των 3.200 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο διαθέτει εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και τα πέντε βουνά του νησιού, όπως το Mauna Kea, το ψηλότερο βουνό του κόσμου, όταν μετράται από τη βάση του στο βυθό της θάλασσας.

Ιστορία του ξενοδοχείου και του θέρετρου:

Το Fairmont Orchid είναι ένα από τα δύο ξενοδοχειακά θέρετρα που βρίσκονται στο Mauna Lani Resort 3000+ στην ακτή Kohala του Big Island της Χαβάης, ενώ το άλλο είναι το Mauna Lani Bay Hotel & Bungalows

Το Fairmont Orchid άνοιξε το Δεκέμβριο του 1990 ως Ritz Carlton και αργότερα το διαχειριζόταν η Starwood Hotels & Resorts από το 1995-2003 όταν ήταν γνωστή ως The Orchid στο Mauna Lani. Από το Δεκέμβριο του 2003 η ιδιοκτησία διοικείται από το Fairmont Hotels & Resorts και είναι γνωστό ως The Fairmont Orchid.

Πρώτα εγκατεστημένος πριν από 800 χρόνια, η περιοχή του θέρετρου χαρακτηρίζεται από πολυάριθμους αρχαιολογικούς χώρους, πρώιμα μονοπάτια της Χαβάης, βασιλικές λιμνούλες και σχηματισμούς λάβας. Τα μονοπάτια μέσα από το θέρετρο αποκαλύπτουν σπηλιές, κατασκήνωση και πετρογλυφικά. Πάνω από 300 χρόνια πριν, οι Χαβανέζοι ζούσαν σε ένα μικρό ψαροχώρι και ονομάζονταν αυτή την περιοχή του Μεγάλου Νησιού με την Χαβάη ονομασία Kalahuipua'a η οποία κυριολεκτικά σήμαινε "τον τόπο συγκέντρωσης ή το έθνος των χοίρων".

Η ιδιοκτησία της περιοχής μεταβιβάστηκε στα δικαιώματα της Χαβάης και οι κληρονόμοι της Kamehameha I μέχρι το 1881, όταν ο Samuel Parker, ο εγγονός του ιδρυτή του Parker Ranch, John Palmer Parker αγόρασε τη γη σε δημόσιο πλειστηριασμό για $ 1.500.

Το 1936, ο Francis Hyde I'i Brown, ένας Χαβάης πολιτικός και αθλητής, αγόρασε τη γη για μια παραθαλάσσια κατοικία και αποκατέστησε τις λίμνες των ψαριών, χτιστούς δρόμους και τοίχους συγκράτησης και φυτεύτηκαν πολλούς από τους φοίνικες του θέρετρου.

Το 1972, ο Μπράουν πούλησε τη γη στην Tokyu Corporation της Ιαπωνίας, του οποίου ο πρόεδρος, Noboru Gotah, είχε συναντηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964. Οι δύο έγιναν καλοί φίλοι και έκαναν σχέδια για την ανάπτυξη ενός θέρετρου το οποίο μετά από διαβούλευση με τους Χαβανέζους πρεσβυτέρους αποφάσισαν να ονομάσουν το Mauna Lani Resort στο Kalahuipua'a προς τιμήν των πέντε ορεινών όγκων που διασχίζουν το νησί της Χαβάης, διατηρώντας όμως το αρχικό όνομα του τόπου.

Ο κληρονόμος του Francis Hyde I'i Brown, Kenneth Brown, παραμένει πρόεδρος του Mauna Lani Resort Inc. και τα δύο γήπεδα γκολφ του θέρετρου ονομάζονται Francis H. I'i Brown Βόρεια και Νότια.

Τα γεγονότα του θέρετρου:

Η ορχιδέα Fairmont, Hawai'i
Ένας σταθμός North Kaniku
Kohala Coast, HI 96743

Τηλέφωνο:
808-885-2000 (Ξενοδοχείο)
808-885-1064 (Φαξ)

Ιστοσελίδα:
www.fairmont.com/orchid
Email: orchid@fairmont.com

Ιδιοκτητης ξενοδοχειου:
Συνεργάτες της Westbrook

Διαχειρίζεται:
Fairmont Hotels & Resorts Inc.
Γενικός Διευθυντής - Ian Pullan (1 Μαΐου 2005)

Ημερομηνία έναρξης:
15 Δεκεμβρίου 1990

Αρχιτεκτονική Ξενοδοχείου:

Το πολυτελές θέρετρο προορισμού πολυτελών προορισμών 540 δωματίων AAA Four Diamond βρίσκεται σε 32 παραθαλάσσια στρέμματα στην ακτή Kohala του Big Island. Αποτελείται από δύο, έξι ιστορικά φτερά, που περιβάλλεται από ανοιχτές αυλές, καταπράσινους κήπους και προστατευμένο ωκεάνιο όρμο.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν πέντε εστιατόρια, δύο κοκτέιλ σαλόνια, θερμαινόμενη πισίνα, Spa Without Walls εμπνευσμένη από τη Χαβάη, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και Fairmont Gold Floor με αποκλειστική θυρίδα θυρωρού "ξενοδοχείο μέσα σε ξενοδοχείο". Υπάρχουν επίσης τοπικές καθημερινές παραλίες και πολιτιστικές δραστηριότητες, γκολφ, τένις και θαλάσσια σπορ, όλο το χρόνο παιδικό πρόγραμμα και εκτεταμένες εγκαταστάσεις εσωτερικών / εξωτερικών συνεδρίων.

Ξενώνες:

Τα 540 δωμάτια του συγκροτήματος περιλαμβάνουν 54 σουίτες το καθένα με ιδιωτική lanai, αποτελούμενη από 324 βασιλικά κρεβάτια και 214 με δύο διπλά κρεβάτια queen. Υπάρχουν δύο προεδρικές σουίτες, 20 σουίτες μπροστά στον ωκεανό και 32 executive σουίτες, καθώς και ένα αποκλειστικό Fairmont Gold Floor.

Η πλήρης αναζωογόνηση των δωματίων ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2007. Όλα τα δωμάτια / σουίτες προσφέρουν θέα στον ωκεανό, στο βουνό ή στους καταπράσινους τροπικούς κήπους και διαθέτουν τις ακόλουθες παροχές:

Υπηρεσίες επισκεπτών:

Το Fairmont Orchid προσφέρει όλες τις υπηρεσίες επισκεπτών που θα περιμένατε σε ένα από τα κορυφαία θέρετρα της Χαβάης, όπως:

Ιαματική πηγή:

Το Fairmont Orchid's Spa χωρίς τοίχους είναι αληθινό με το όνομά του μέσα σε καταπράσινο καταρράκτη, που συνορεύει με την ακτή της θάλασσας και παρέχει ένα θεραπευτικό καταφύγιο σε ένα φυσικό θεραπευτικό περιβάλλον με αρχαίες θεραπευτικές τέχνες που εγχύονται σε κάθε θεραπεία.

Το Spa Without Walls έχει ψηφιστεί από τους αναγνώστες του περιοδικού Condé Nast Traveler "Tops for Treatments" και πιο πρόσφατα μεταξύ των Top 10 Best Spas στην Χαβάη του περιοδικού Travel & Leisure Magazine. Το σπα προσφέρει:

Γυμναστήριο:

Το θέρετρο προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο 1,708 τετραγωνικών ποδιών με εξοπλισμό για καρδιοκατασκευές και προπόνηση βάρους. Το γυμναστήριο είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο με βασική πρόσβαση στο δωμάτιο και χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το θέρετρο προσφέρει επίσης μια ποικιλία από μαθήματα γυμναστικής και χαλάρωσης, όπως καθημερινή γιόγκα, διαλογισμό, γυμναστήριο ορατότητας, γυμναστήριο aqua και πολιτιστικές πεζοπορίες.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες:

Το Fairmont Orchid προσφέρει πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες που σίγουρα θα σας κρατήσουν ευχάριστα μαζί σας και την οικογένειά σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας:

Ψώνια:

Τα παρακάτω καταστήματα βρίσκονται στο ξενοδοχείο:

Luau:

Το Fairmont Orchid παρουσιάζει το Hawai'i Loa Lū'au κάθε βράδυ του Σαββάτου. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την ατμόσφαιρα της χερσαίας περιοχής που είναι γνωστή ως Kalahuipua'a. Χάρη στην παράδοση και την ιστορία, το Kalahuipua'a είναι γνωστό ως τόπος συγκέντρωσης για τους βασιλιάδες των Αλήι και ειδικούς επισκέπτες. "Η ιστορία ξεκινάει από όμορφους χολάκους και ταλαντούχους μουσικούς που μοιράζονται τις ιστορίες των γενναίων και θαρραλέων ταξιδευτών της Πολυνησίας - καθώς ταξίδευαν στο Χάααϊι και καθιέρωσαν αυτή τη γη. Η οικογένειά μας από την Ταϊτή μοιράζεται τις ιστορίες του ταξιδιού τους στο Χαβάι, ζωντανό κτύπημα του παραδοσιακού τυμπανισμού. Οι οικοδεσπότες σας για το βράδυ σας λένε την ιστορία του σπιτιού τους στο Hawai'i με την παραδοσιακή hula. "

Συμπληρωμένο από μια πλούσια γιορτή που προετοιμάζονται από τους σεφ Fairmont Orchid, το κοινό απολαμβάνει μια αξέχαστη βραδιά που προσφέρεται κάτω από τα αστέρια στο Plantation Estate του θέρετρου. Το Plantation Estate βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το λόμπι και χώρο στάθμευσης ανάμεσα σε πανύψηλους φοίνικες με καθίσματα σε οικογενειακό στιλ και εύκολη προβολή της υπερυψωμένης σκηνής.

Τιμή: $ 115 ενήλικες, $ 79 παιδιά ηλικίας 6-12, 5 και κάτω είναι δωρεάν.

Εστιατόρια και σαλόνια:

Το θέρετρο διαθέτει πέντε εστιατόρια και δύο μπαρ. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών τρώνε δωρεάν σε όλα τα εστιατόρια όταν τρώνε με έναν γονέα. Επιπλέον, το εστιατόριο στο δωμάτιο διατίθεται καθημερινά από τις 6:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε την κριτική μας για το The Fairmont Orchid.