Συμβουλές ασφάλειας του Παρισιού: Συμβουλές και προειδοποιήσεις για τους τουρίστες

Πώς να αποφύγετε τα δυσάρεστα περιστατικά κατά το ταξίδι σας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για ενημερωμένες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 και του 2016 στο Παρίσι και την Ευρώπη, παρακαλούμε δείτε αυτή τη σελίδα .

Το Παρίσι είναι στατιστικά μία από τις ασφαλέστερες μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές στην Ευρώπη. Τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλά εδώ, αν και ορισμένα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των pickpocketing, είναι αρκετά διαδεδομένα. Ακολουθώντας αυτές τις βασικές συμβουλές ασφάλειας του Παρισιού μπορεί να προχωρήσετε πολύ μακριά για να αποφύγετε τον κίνδυνο και τις παρενοχλήσεις στο ταξίδι σας στο Παρίσι.

Το Pickpocketing είναι το πιο κοινό έγκλημα

Το pickup είναι η πιο διαδεδομένη μορφή εγκληματικότητας που στοχεύει τους τουρίστες στη γαλλική πρωτεύουσα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει πάντα να είστε σε εγρήγορση με τις προσωπικές σας υποθέσεις, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως τρένα, σταθμούς του μετρό και οποιεσδήποτε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές. Οι ζώνες χρήματος και οι ταξιδιωτικές επιταγές αποτελούν εξαιρετικούς τρόπους για να προστατευθείτε. Επίσης, αποφύγετε να έχετε πάνω από 100 δολάρια σε μετρητά μαζί σας κάθε φορά. Εάν το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας περιλαμβάνει ένα χρηματοκιβώτιο, σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση τιμαλφών ή μετρητών.
( Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την αποφυγή των πορτοφολιών στο Παρίσι εδώ )

Ποτέ μην αφήνετε τις τσάντες ή τα τιμαλφή σας χωρίς επιτήρηση στο μετρό, τα λεωφορεία ή άλλους δημόσιους χώρους. Όχι μόνο κινδυνεύετε με κλοπή, αλλά οι σάκοι χωρίς παρακολούθηση μπορούν να θεωρηθούν ως απειλή για την ασφάλεια και μπορούν να καταστραφούν αμέσως από αξιωματούχους ασφαλείας.

Η ασφάλιση ταξιδίου είναι απαραίτητη . Συνήθως μπορείτε να αγοράσετε ασφάλιση ταξιδιού μαζί με το αεροπορικό σας εισιτήριο.

Η διεθνής ασφάλιση υγείας είναι επίσης μια έξυπνη επιλογή. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά πακέτα προσφέρουν προαιρετική κάλυψη υγείας.

Πρέπει να αποφύγω ορισμένες περιοχές;

Θα θέλαμε να πούμε ότι όλες οι περιοχές της πόλης είναι 100% ασφαλείς. Αλλά η προσοχή δικαιολογείται σε μερικούς, ειδικά τη νύχτα, ή όταν ταξιδεύετε μόνη της ως γυναίκα.

Ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε μόνοι σας, αποφύγετε τις περιοχές γύρω από το μετρό Les Halles, το Chatelet, το Gare du Nord, το Στάλινγκραντ και το Jaures αργά το βράδυ ή όταν οι δρόμοι εμφανίζονται λιγότερο από συνωστισμένοι.

Παρόλο που είναι γενικά ασφαλείς, οι περιοχές αυτές ήταν κάποτε γνωστές για να λειτουργούν ως συμμορίες ή για να είναι τόπος εγκλημάτων μίσους.

Επιπλέον, αποφύγετε να ταξιδεύετε στα βόρεια προάστια του Παρισιού Saint-Denis, Aubervilliers, Saint-Ouen κ.λπ. μετά το σκοτάδι . Οι επισκέπτες στις προαναφερθείσες περιοχές μπορούν επίσης να λάβουν προφυλάξεις διατηρώντας χαμηλό προφίλ και αποφεύγοντας να φορούν πολύ ορατά κοσμήματα ή ρούχα που τα αναγνωρίζουν ως μέλη μιας θρησκείας ή πολιτικού κινήματος. Καθώς αυτό συμβαίνει στον Τύπο, τα αντισημιτικά και άλλα εγκλήματα μίσους αυξάνονται στην περιοχή του Παρισιού, αλλά έχουν διαπραχθεί σε μεγάλο βαθμό έξω από τα τείχη της πόλης.

Είναι κάποιοι ταξιδιώτες πιο ευάλωτοι από άλλους;

Με μια λέξη, και δυστυχώς, ναι.

Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν περπατούν μόνα τη νύχτα και πρέπει να παραμένουν σε καλά φωτισμένες περιοχές. Επίσης, ενώ το Παρίσι είναι στατιστικά ασφαλές μέρος για τις γυναίκες, είναι καλή ιδέα να αποφεύγετε να χαμογελάτε ή να κάνετε παρατεταμένες επαφές με άνδρες που δεν γνωρίζετε: στη Γαλλία, αυτό συχνά (δυστυχώς) ερμηνεύεται ως πρόσκληση για πρόοδο.

Οι επισκέπτες του LGBT και τα ζευγάρια του ίδιου φύλου που επισκέπτονται το Παρίσι είναι γενικά ευπρόσδεκτοι στην πόλη και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι στα περισσότερα μέρη και καταστάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προτεινόμενες προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν σε ορισμένες συνθήκες και περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα για την ομοφοβία στο Παρίσι και συμβουλές για την ασφάλεια για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου εδώ.

Τους τελευταίους μήνες και χρόνια, δυστυχώς υπήρξε αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων κατά των εβραϊκών τόπων λατρείας και επιχειρήσεων στο Παρίσι. Ενώ αυτό αποτελεί σοβαρή ανησυχία και η αστυνομία ενίσχυσε σημαντικά την προστασία των συναγωγών, των εβραϊκών σχολείων και των περιοχών της πόλης που μετράνε μεγάλες εβραϊκές κοινότητες (όπως η Rue des Rosiers στο Marais ), θέλω να καθησυχάσω τους επισκέπτες ότι δεν υπήρξαν επιθέσεις σε τουρίστες της εβραϊκής πίστης έχει αναφερθεί. Ενθαρρύνω θερμά τους Εβραίους επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς να έρχονται στο Παρίσι. Έχει μία από τις μεγαλύτερες και πιο ζωντανές εβραϊκές ιστορίες και κοινότητες της Ευρώπης και θα πρέπει, γενικά, να αισθάνεστε ασφαλείς σε μια πόλη που πολλές φορές και πολλές φορές γιορτάζει την εβραϊκή κουλτούρα. Η επαγρύπνηση συνιστάται πάντα, ιδιαίτερα αργά το βράδυ και στις περιοχές που αναφέρω παραπάνω, ωστόσο.

Μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την Ευρώπη, είναι ασφαλής;

Μετά τις τραγικές και τρομακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και την προηγούμενη επίθεση του Ιανουαρίου, πολλοί άνθρωποι αναστατώνται και αισθάνονται ανησυχούν για την επίσκεψη. Διαβάστε τις πλήρεις ενημερώσεις μου σχετικά με τις επιθέσεις , συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών μου για το αν θα αναβάλει ή να ακυρώσει το ταξίδι σας.

Να είστε ασφαλείς στο δρόμο και να αντιμετωπίζετε την κυκλοφορία

Οι πεζοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν δρόμους και πολυσύχναστες διασταυρώσεις. Οι οδηγοί μπορεί να είναι πολύ επιθετικοί στο Παρίσι και οι νόμοι περί κυκλοφορίας συχνά παραβιάζονται. Ακόμη και όταν το φως είναι πράσινο, προσέξτε ιδιαίτερα όταν διασχίζετε το δρόμο. Επίσης, προσέξτε τα αυτοκίνητα σε ορισμένες περιοχές που μοιάζουν μόνο με πεζούς (και ίσως θεωρητικά).

Η οδήγηση στο Παρίσι δεν είναι ενδεδειγμένη και μπορεί να είναι επικίνδυνη και επιβαρυντική. Οι χώροι στάθμευσης είναι περιορισμένοι, η κυκλοφορία είναι πυκνή και η ασταθής οδήγηση είναι κοινή. Εάν πρέπει να οδηγήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωμένη διεθνή ασφάλεια.

Σχετικά: Πρέπει να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο στο Παρίσι;

Όταν ταξιδεύετε με ταξί , βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ελάχιστη τιμή της διαδρομής με ταξί πριν μπείτε στο ταξί. Δεν είναι ασυνήθιστο οι οδηγοί ταξί του Παρισιού να επιβαρύνουν τους ανυποψίαστους τουρίστες, οπότε φροντίστε να παρακολουθήσετε το μετρητή και να κάνετε ερωτήσεις εάν πρέπει. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να δώσετε στον οδηγό μια προτεινόμενη διαδρομή μπροστά από το χρόνο με τη βοήθεια ενός χάρτη.

Αριθμοί σημείωσης έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι:

Οι ακόλουθοι αριθμοί μπορούν να καλούνται δωρεάν από οποιοδήποτε τηλέφωνο στη Γαλλία (συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων, εφόσον υπάρχουν):

Φαρμακεία στην πρωτεύουσα:

Οι περισσότερες γειτονιές του Παρισιού έχουν πολυάριθμα φαρμακεία, τα οποία μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από τους πράσινους σταυρούς που αναβοσβήνουν. Πολλοί παρισινοί φαρμακοποιοί μιλούν αγγλικά και μπορούν να σας παράσχουν εξωχρηματιστηριακά φάρμακα όπως αναλγητικά ή σιρόπι βήχα. Το Παρίσι δεν διαθέτει νοσοκομειακά φαρμακεία τύπου βορειοαμερικάνικου τύπου, οπότε θα χρειαστεί να πάτε στο φαρμακείο για τα περισσότερα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

Διαβάστε περισσότερα: Τα φαρμακεία του Παρισιού είναι ανοιχτά αργά ή 24/7

Αριθμός της Πρεσβείας και στοιχεία επικοινωνίας:

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, είναι πάντα καλό να έχετε στο χέρι τα στοιχεία επικοινωνίας της πρεσβείας της χώρας σας, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, πρέπει να αντικαταστήσετε ένα χαμένο ή κλεμμένο διαβατήριο ή να αντιμετωπίσετε άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Συμβουλευτείτε τον πλήρη οδηγό μας προς τις πρεσβείες στο Παρίσι για να βρείτε αυτές τις λεπτομέρειες.