Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο Παρίσι αξίζουν τα προβλήματα;

Ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά

Σκέφτεστε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο ενώ επισκέπτεστε το Παρίσι; Πριν κάνετε κράτηση, σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε πρώτα εάν θα χρειαστείτε πραγματικά ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο Παρίσι.

Εδώ είναι το εξής: Το Παρίσι δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το αυτοκίνητο μέρος, ειδικά για τους επισκέπτες που μπορεί να είναι ασυνήθιστοι με τα τοπικά έθιμα και τους οδικούς κανονισμούς. Η κυκλοφορία είναι συχνά πυκνή, οι οδηγοί μπορούν να είναι επιθετικοί με πολλά πρότυπα και οι χώροι στάθμευσης μπορεί να φαίνονται τόσο ευαίσθητοι όσο το Shangri-La ή το χρυσό δοχείο στο τέλος του ουράνιου τόξου.

Έτσι, εκτός αν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες και ταξιδιωτικά σχέδια, πιθανότατα θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μόνο το μετρό ή άλλες μορφές δημόσιων συγκοινωνιών στην πρωτεύουσα . Αυτά είναι, σε γενικές γραμμές, εξαιρετικά αξιόπιστα και αποτελεσματικά, καθώς και εξαιρετικά ασφαλή.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συμβουλεύουμε γενικά να μην ενοικιάσετε αυτοκίνητο στο Παρίσι, εκτός αν έχετε τις ακόλουθες ειδικές ανάγκες ή ταξιδιωτικά σχέδια:

Θέλετε να κάνετε πολλές ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

Σχεδιάζετε να ξεκινήσετε αρκετές ημερήσιες περιπλανήσεις έξω από την πρωτεύουσα και δεν μπορείτε ή δεν προτιμάτε να μην βασίζεστε στο εκτεταμένο σιδηροδρομικό σύστημα. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα τρένα μπορούν εύκολα να σας μεταφέρουν σε δημοφιλείς προορισμούς ημερήσιων εκδρομών όπως το Παρίσι Disneyland , το Chateau de Versailles και το Fontainebleau.

Εσείς ή ένας από τους συνοδούς σας που ταξιδεύετε έχει εξαιρετικά περιορισμένη κινητικότητα

Το μετρό του Παρισιού δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικό σε χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα πόδια για μεγάλες εκτάσεις ή αναρρίχηση σε πολυάριθμες σκάλες.

Ορισμένοι σταθμοί είναι καλά εξοπλισμένοι για ταξιδιώτες με περιορισμένη κινητικότητα και αναπηρίες, αλλά αυτές είναι δυστυχώς ακόμα λίγες και πολύ κοντά. Παρόλα αυτά, τα λεωφορεία μπορούν να αποτελέσουν μια καλή εναλλακτική λύση για μερικούς επισκέπτες: είτε το σύστημα λεωφορείων της πόλης του Παρισιού είτε οι εκδρομές λεωφορείων του Παρισιού μπορούν να λειτουργήσουν καλά για εκείνους που βρίσκουν το μετρό προκλητικό.

Αν καμία από αυτές τις επιλογές δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο Παρίσι.

Διαβάστε σχετικές: Είναι το Παρίσι προσβάσιμο για επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα;

Διαμένετε σε μια απομακρυσμένη περιοχή με κακές συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακόμη και στα εξωτερικά προάστια, οι δημόσιες συγκοινωνίες στην περιοχή του Παρισιού είναι γενικά εξαιρετικές και αξιόπιστες. Εντούτοις, μπορεί να έχετε βρει καταλύματα σε μια πιο απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε στην πόλη. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μπορεί να είναι πρακτικό - αλλά σας συμβουλεύω να το σταθμεύσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται πιο κοντά στο ξενοδοχείο σας και να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε και να ταξιδέψετε στο κεντρικό Παρίσι. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ποιο είναι ο πονοκέφαλος που μπορεί να είναι η εξεύρεση χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης - και ακόμη και όσοι είναι πολύ άνετοι στην οδήγηση στο εξωτερικό μπορεί να βρουν αγχωτικές συνθήκες δρόμου.

Ακόμα θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο Παρίσι;

Εταιρείες όπως η Hertz και η Avis ενοικιάζουν αυτοκίνητα από διάφορα σημεία παραλαβής εντός και γύρω από το Παρίσι και τα κύρια αεροδρόμια της πόλης, Roissy Charles de Gaulle και Orly .

Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2011, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης αυτοκινήτων Autolib , σας επιτρέπει να νοικιάσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για μικρά ταξίδια στην πόλη. Ωστόσο, απαιτείται συνδρομή, επομένως είναι πραγματικά μια βιώσιμη επιλογή μόνο εάν πρόκειται να βρίσκεστε στην πόλη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (δύο εβδομάδες στο ελάχιστο).