Πώς να νοικιάσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Παρίσι με Autolib '

Το Σχέδιο Αντιρρύπανσης της πόλης είναι πιο δημοφιλές από ποτέ

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, το πρόγραμμα ενοικίασης αυτοκινήτων της Autolib αντιπροσωπεύει τις τελευταίες προσπάθειες του Παρισιού να γίνει μια πιο βιώσιμη από περιβαλλοντική άποψη πόλη, με δηλωμένους στόχους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην πόλη κατά 20% έως το 2020. Διαθέτοντας ένα τεράστιο στόλο ηλεκτρικών κινητήρων "και περισσότερους από 6.000 σταθμούς ενοικίασης γύρω από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού από τον Απρίλιο του 2018, το πρόγραμμα ενοικίασης είναι το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα της πόλης από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων Velib .

Επιτρέπει στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα να δανειστούν ένα αυτοκίνητο για σύντομες εκδρομές στην πόλη των φώτων και στην ευρύτερη περιοχή: προσφέροντας ευελιξία και ταξίδια με σχεδόν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μπορείτε να νοικιάσετε μια φροντίδα 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, και μόλις εγγραφεί, το σύστημα ενοικίασης είναι εξ ολοκλήρου αυτοεξυπηρέτησης.

Αξίζει να είναι η καμπύλη δαπανών και εκμάθησης;

Εάν βρίσκεστε στο Παρίσι για παρατεταμένη διαμονή (περισσότερες από δύο ή τρεις εβδομάδες) και πρέπει να πλησιάσετε την πόλη με αυτοκίνητο σε επιλεγμένες περιπτώσεις, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε ένα από τα "μπλε αυτοκίνητα" για ένα γύρισμα και να ενθαρρύνετε πιο βιώσιμη Ταξιδέψτε στην πόλη κατά μήκος του δρόμου. Εάν είστε μόνο στην πόλη για ένα μικρό χρονικό διάστημα, η εγγραφή δεν είναι πιθανό να αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια και μπορεί να είναι αδύνατη, καθώς θα πρέπει να περιμένετε αρκετές ημέρες για να λάβετε το δελτίο στο ταχυδρομείο. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τις εξαιρετικές δημόσιες συγκοινωνίες του Παρισιού - μετρό ή λεωφορεία - αντί . Επιπλέον, δείτε τη σελίδα μας σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ενοικίασης αυτοκινήτων στο Παρίσι.

Ομοίως, αν θέλετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να κάνετε ημερήσια εκδρομή έξω από την πόλη ή για να έχετε άλλο όχημα στη διάθεσή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι παραδοσιακές υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων είναι πιθανό το καλύτερο σας στοίχημα. Το Autolib έχει σχεδιαστεί κυρίως για συντομότερες εκδρομές δύο έως τριών ωρών το μέγιστο - και οι τιμές αρχίζουν να γίνονται πολύ υψηλές εάν παίρνετε ένα αυτοκίνητο έξω για μεγαλύτερες εκτάσεις.

Δείτε τον πλήρη οδηγό ενοικίασης αυτοκινήτου στο Παρίσι για να αποφασίσετε αν η μετάβαση σε παραδοσιακούς οργανισμούς μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς.

Πώς λειτουργεί: Οδηγός βήμα προς βήμα

Για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο Autolib χωρίς άγχος, θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

  1. Θα χρειαστεί να εγγραφείτε πρώτα , είτε με την επίσκεψη στο κεντρικό γραφείο (συνιστάται) στα 20 Quai de la Mégisserie (το 1ο διαμέρισμα, το μετρό / RER Chatelet), είτε εφαρμόζοντας ένα ηλεκτρονικό σύστημα επαλήθευσης σε έναν από τους σταθμούς που αναφέρονται εδώ. Θα χρειαστείτε μια ευρωπαϊκή ή διεθνή άδεια οδήγησης, μια έγκυρη μορφή προσωπικής ταυτότητας (συνιστάται διαβατήριο) και μια πιστωτική κάρτα (Visa ή MasterCard). Από το 2018, θα πρέπει επίσης να δώσετε μια διεύθυνση όπου μπορείτε να στείλετε το δελτίο σας . Ωστόσο, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αμέσως ένα αυτοκίνητο, μπορείτε να ζητήσετε προσωρινό σήμα ή να χρησιμοποιήσετε ένα δελτίο ταξιδιών Navigo.
  2. Λάβετε το δελτίο σας στο ταχυδρομείο, γενικά 7-8 ημέρες αργότερα.
  3. Μόλις είστε εξοπλισμένοι με το δικό σας σήμα μέλους , βρείτε έναν σταθμό κοντά στο Παρίσι, αναζητώντας μετρό ή περιοχή (δείτε αυτή τη σελίδα για μια λίστα μπροστά από το χρόνο).
  4. Αφού βρείτε έναν σταθμό, επιλέξτε ένα από τα διαθέσιμα Bluecar και τοποθετήστε το σήμα σας πάνω στον αισθητήρα. αυτό θα πρέπει να πετύχει το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου (θα δείτε ένα πράσινο φως να ανάβει αν το σήμα λειτουργεί, αν όχι, ένα κόκκινο φως θα αναβοσβήνει, ζητώντας σας να δοκιμάσετε ξανά το σήμα.
  1. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε το συνδεδεμένο καλώδιο και βεβαιωθείτε ότι επαναφέρεται σωστά πριν κλείσετε το καπάκι της μονάδας επαναφόρτισης.
  2. Μόλις εισέλθετε στο αυτοκίνητο, ασφαλίστε το κλειδί της ανάφλεξης. Συνιστάται να επαληθεύετε τα επίπεδα μπαταρίας και τη γενική κατάσταση του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσετε. Εάν και όταν σημειώσετε τυχόν προβλήματα, καλέστε το κέντρο υποστήριξης της Velib από το σταθμό ενοικίασης πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.
  3. Για να επιστρέψετε το αυτοκίνητο , επιλέξτε οποιοδήποτε σταθμό (όχι κατ 'ανάγκη εκείνο που νοικιάσατε αρχικά). Θα χρειαστείτε ξανά το σήμα σας για να ελέγξετε ξανά το αυτοκίνητο. Τέλος, χαλαρώστε το καλώδιο σύνδεσης και συνδέστε το ξανά στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι!
  4. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα ή αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα που δεν μπορείτε να λύσετε, επισκεφθείτε τη σελίδα Συχνές ερωτήσεις στην επίσημη τοποθεσία (στα αγγλικά).

Συνδρομές, τιμές και πληροφορίες επικοινωνίας

Οι συνδρομές είναι διαθέσιμες για μια μέρα, εβδομάδα ή ένα χρόνο.

Για μια τρέχουσα λίστα με τις τιμές ενοικίασης του Autolib, επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα.

Εκθετήριο και Κέντρο υποδοχής: 20 Quai de la Mégisserie, 1ο διαμέρισμα (Metro / RER: Chatelet, Pont Neuf)
Τηλ: Το τηλεφωνικό κέντρο είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα και ο αριθμός είναι χωρίς χρέωση εντός της Γαλλίας. +33 (0) 800 94 20 00.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: contact@autolib.eu
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για να δείτε Συχνές Ερωτήσεις (στα Αγγλικά)