Μεγάλη Παρασκευή - Μια Ιρλανδική Διακοπή ή όχι;

Μεγάλη Παρασκευή στην Ιρλανδία, είναι διακοπές ή όχι; Η σύντομη απάντηση είναι "Ναι και όχι, εξαρτάται από το τι σκέφτεσαι και πού είσαι!" Επειδή σπάνια έχει μια μέρα γεμάτη από τόσους μύθους και παρανοήσεις από την Μεγάλη Παρασκευή στην Ιρλανδία. Δεν είναι περίεργο, έρχονται να το σκεφτούν. Δεν είναι διακοπές στη σταθερή Καθολική Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις σημαντικότερες ημέρες στο χριστιανικό ημερολόγιο.

Και η γενική ιδέα ότι "όλες οι παμπ είναι κλειστές" μπορεί να είναι λανθασμένη (και συνιστάται να αλλάξει το 2018 ούτως ή άλλως). Και ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορείτε να αγοράσετε νόμιμα αλκοόλ.

Πότε είναι η Μεγάλη Παρασκευή;

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η Παρασκευή ακριβώς πριν από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Η πραγματική ημερομηνία αλλάζει (όπως συνδέεται με το σεληνιακό ημερολόγιο), αλλά θα είναι πάντοτε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Η ημερομηνία μπορεί να συμπίπτει με την εβραϊκή γιορτή του Πάσχα. Παρεμπιπτόντως - η ιστορική Μεγάλη Παρασκευή ίσως ήταν η Παρασκευή 3 Απριλίου 33 μ.Χ. Μια έκλειψη που αναφέρεται στα γραπτά του απόστολου Πέτρου το κάνει πιθανό.

Γιατί εορτάζεται η Μεγάλη Παρασκευή;

Μπορείτε να πείτε ότι χωρίς την Μεγάλη Παρασκευή δεν θα υπήρχε Χριστιανισμός - το πάθος του Χριστού (η σταύρωση και ο θάνατος του Ιησού Χριστού) δημιούργησε αυτή τη μέρα μία από τις πιο σημαντικές αναμνήσεις στη χριστιανική εκκλησία. Χωρίς την Μεγάλη Παρασκευή, δεν θα υπήρχε ανάσταση, ούτε Πάσχα.

Γιατί το όνομα "Μεγάλη Παρασκευή";

Δεν υπάρχει τίποτα καλό για να ταπεινωθεί, να μαστίζεται και τελικά να θανατωθεί με τη σταύρωση - το "καλό" στην Μεγάλη Παρασκευή αναφέρεται στην ημέρα αυτή να είναι ιερή.

Είναι η Παρασκευή διακοπές στην Ιρλανδία;

Ενώ είναι μια ιερή ημέρα υποχρέωσης στην καθολική εκκλησία (που σημαίνει ότι απαιτείται να παρευρεθείτε στη μάζα ), η κυρίως Καθολική Δημοκρατία της Ιρλανδίας δεν την κήρυξε αργία. Από την άλλη πλευρά, η Βόρεια Ιρλανδία έχει δημόσιες αργίες στη Μεγάλη Παρασκευή.

Παρεμπιπτόντως, σε αυτόν τον ιστότοπο, θα βρείτε επίσης πλήρη ημερολόγια διακοπών τόσο για τη Βόρεια Ιρλανδία όσο και για τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας .

Έτσι είναι η Μεγάλη Παρασκευή μια άλλη μέρα στην Ιρλανδία;

Οι τράπεζες και ορισμένοι δημόσιοι φορείς στη Δημοκρατία έκλεισαν αυτήν την ημέρα (δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση), αλλά οι κύριες επιχειρήσεις λιανικής παραμένουν ανοιχτές. Και: Δεν μπορεί να πωληθεί κανένα υγρό μέθης την Μεγάλη Παρασκευή. Αυτό που οδηγεί στον πανικό αγοράζει τις ημέρες πριν.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, η Μεγάλη Παρασκευή αποτελούσε πλήρες κλείσιμο, αλλά αυτό άλλαξε - όλο και περισσότεροι έμποροι λιανικής ανοίγουν τις πόρτες τους, μερικές φορές με μειωμένες ώρες. Και πάλι, δεν μπορεί να πωληθεί αλκοόλ.

Μια Ολοκληρώθηκε η Τερατότατη Ημέρα στην Ιρλανδία;

Όχι, δεν θα το περιμένατε τώρα, όχι στη γη του Γκίνες και του ουίσκι ... κάποιες ειδικές εκδηλώσεις έγιναν απαλλαγμένες από την απαγόρευση του αλκοόλ. Και, παραδοσιακά, εκείνοι που ταξιδεύουν αυτήν την ημέρα είχαν επίσης ένα περιθώριο ελιγμών. Οι σιδηροδρομικοί φραγμοί και τα εστιατόρια θα μπορούσαν να πουλήσουν το αλκοόλ σε καλόπιστους επιβάτες. Ποια θα μπορούσατε να πείτε πολλά για την κατάσταση των σιδηροδρόμων της Ιρλανδίας, αν χρειαζόταν να τον εμπλουτίσετε και να αναζωογονήσετε τα πνεύματά σας μετά από ένα ταξίδι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει μια καταστολή σε αυτό το κενό, αφού τα μπαρ του σταθμού τροφοδοτούνται τακτικά με "επιβάτες" - θα έπρεπε να έχετε ένα εισιτήριο μαζί σας ως τα διαπιστευτήρια σας και το φθηνότερο τοπικό εισιτήριο δεν θα μειώσει τη μουστάρδα.

Έτσι, όλες οι ιρλανδικές παμπ είναι κλειστές την Παρασκευή;

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται - εάν μια παμπ είναι απλώς ένα αχυρώνα, δεν έχει νόημα να ανοίξει κανείς. Αλλά αν η παμπ σερβίρει γεύματα ή είναι σε ένα τουριστικό hotspot, ακόμη και το άνοιγμα χωρίς την εξυπηρέτηση αλκοολούχων ποτών μπορεί να έχει νόημα. Αν και όλα παίρνουν ένα σουρεαλιστικό συναίσθημα - όπως λένε, δεν υπάρχει τίποτα τόσο πιο παράξενο όσο μια παμπ χωρίς μπύρα. Έχοντας πει αυτό, απολαύσαμε κάποια καλά γεύματα παμπ στις καλές Παρασκευές με τα χρόνια ...

Και τέλος - ποια είναι η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής;

Η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής ή η Συμφωνία του Μπέλφαστ (στο ιρλανδικό " Comhaontú Bheal Feirste " ή " Comhaontú Aoine an Chéasta " στο Ulster-Scots " Bilfawst Greeance " ή " Guid Friday Greekness " στην ειρηνευτική διαδικασία. Έχει προετοιμάσει το δρόμο για την αλλαγή της Βόρειας Ιρλανδίας που μπορείτε να επισκεφθείτε με ασφάλεια σήμερα.

Η συμφωνία υπογράφηκε στο Μπέλφαστ στις 10 Απριλίου 1998-Μεγάλη Παρασκευή. Αποτελούσε μια πολυκομματική συμφωνία στην οποία συμμετείχαν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα της Βόρειας Ιρλανδίας και μια διεθνής συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, που καθορίζει μία πολύ ευρεία σειρά διατάξεων, επηρέασε το σύστημα διακυβέρνησης στη Βόρεια Ιρλανδία, τη σχέση μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τα δικαιώματα των διαφόρων κοινοτήτων της Βόρειας Ιρλανδίας . Επίσης, ρυθμίζει τον παροπλισμό όπλων που κατέχουν παραστρατιωτικές ομάδες και (σε ​​αντάλλαγμα) την απελευθέρωση (των περισσότερων) μελών παραστρατιωτικών ομάδων από τη φυλακή.