Δημόσιες αργίες στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας

Πότε να περιμένετε να κλείσουν καταστήματα, παμπ, αξιοθέατα ή ολόκληρη τη χώρα

Οι δημόσιες αργίες στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας δεν (πάντοτε) συμφωνούν με εκείνες της Βόρειας Ιρλανδίας και μπορεί να είναι ένα συγκεχυμένο ζήτημα - πράγματι, πολλοί οδηγοί και ιστοτόποι φαίνεται να κάνουν κάτι κακό. Και φαίνεται να μην το διορθώνεις. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ... η Μεγάλη Παρασκευή, η οποία δεν είναι γενική αργία (αν και το αλκοόλ μπορεί να μην πωλείται αυτήν την ημέρα ). Προσπαθώντας να φέρω κάποιο φως σε αυτό το σκοτεινό θέμα, εδώ παρουσιάζω τον οριστικό κατάλογο των αργιών στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Επιπλέον μερικές παρατηρήσεις σε άλλες ειδικές ημέρες που μπορεί να προσέξετε:

Πρωτοχρονιά - 1η Ιανουαρίου

Η Πρωτοχρονιά είναι δημόσιες αργίες σε όλη την Ιρλανδία, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα φτάσουν στα γυμνά κόκαλα. Εάν η 1η Ιανουαρίου πέσει σε Σάββατο ή Κυριακή, η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου - 17 Μαρτίου

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν τουλάχιστον μια μέρα της ημέρας. Ειδικά εμπόδια στην πώληση αλκοόλ έχουν εισαχθεί σε πολλές πόλεις, οι πωλήσεις εκτός αδείας είναι νόμιμες μόνο μετά το μεσημέρι. Αν η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου πέσει σε Σάββατο ή Κυριακή, η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία.

Δευτέρα του Πάσχα

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι αργία σε όλη την Ιρλανδία, οι περισσότερες (αλλά όχι όλες) επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Spring Bank Holiday - Πρώτη Δευτέρα του Μαΐου

Η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν, αν και οι έμποροι λιανικής παραμένουν γενικά ανοικτοί σε αστικές περιοχές.

June Bank Holiday - Πρώτη Δευτέρα του Ιουνίου

Η πρώτη Δευτέρα του Ιουνίου είναι αργία μόνο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν, αν και οι έμποροι λιανικής παραμένουν γενικά ανοικτοί σε αστικές περιοχές. Δεδομένου ότι αυτή είναι συνήθως μια εργάσιμη ημέρα στη Βόρεια Ιρλανδία, οι διασυνοριακές αγορές είναι συνήθως πολύ δημοφιλείς αυτήν την ημέρα.

Summer Bank Holidays - Πρώτη Δευτέρα του Αυγούστου

Η πρώτη Δευτέρα του Αυγούστου είναι αργία μόνο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν, αν και οι έμποροι λιανικής παραμένουν γενικά ανοιχτοί σε αστικές περιοχές. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια κανονική εργάσιμη ημέρα στη Βόρεια Ιρλανδία, οι διασυνοριακές αγορές είναι συνήθως πολύ δημοφιλείς - αναμένουν καθυστερήσεις στις διαδρομές στη Βόρειο Ιρλανδία.

October Holiday Bank - Τελευταία Δευτέρα του Οκτωβρίου

Η τελευταία Δευτέρα του Οκτωβρίου είναι αργία μόνο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν, αν και οι έμποροι λιανικής παραμένουν γενικά ανοικτοί σε αστικές περιοχές. Παραδοσιακά, ο Μαραθώνιος του Δουβλίνου πραγματοποιείται αυτήν την ημέρα, αναμένουν χάος κυκλοφορίας μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα όλη την ημέρα. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια κανονική εργάσιμη ημέρα στη Βόρεια Ιρλανδία, οι διασυνοριακές αγορές είναι συνήθως πολύ δημοφιλείς - αναμένουν καθυστερήσεις στις διαδρομές στη Βόρειο Ιρλανδία.

Ημέρα των Χριστουγέννων - 25 Δεκεμβρίου

Η Χριστουγεννιάτικη Ημέρα είναι μια δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία - αυτή είναι μια ημέρα όπου ολόκληρη η χώρα είναι νεκρή και κλειστή για δουλειές! Σε περίπτωση που η χριστουγεννιάτικη ημέρα πέσει σε Σάββατο, η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία, αν η Ημέρα των Χριστουγέννων πέσει την Κυριακή, η επόμενη Τρίτη θα είναι αργία.

Ημέρα του Αγίου Στεφάνου - 26 Δεκεμβρίου

Η Ημέρα του Αγίου Στεφάνου (ή η Boxing Day ) είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία - αν και οι πωλήσεις αρχίζουν σε ορισμένες αστικές περιοχές και πολλά καταστήματα είναι ανοιχτά.

Αν η Ημέρα του Αγίου Στεφάνου πέσει σε Σάββατο, η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία, αν η Ημέρα του Αγίου Στεφάνου πέσει την Κυριακή, η επόμενη Τρίτη θα είναι αργία.

Το αίνιγμα της Μεγάλης Παρασκευής

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία. Στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται πωλήσεις οινοπνευματωδών και οι παμπ γενικά θα ανοίγουν μόνο για γεύματα. Επίσης οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές την Μεγάλη Παρασκευή. Αναμένουμε τη διασυνοριακή κυκλοφορία από τη Βόρεια Ιρλανδία για τα κέντρα λιανικής πώλησης στη Δημοκρατία, ανάλογα με τη συναλλαγματική ισοτιμία (και συχνά τη σχετική τιμή σοκολάτας, βενζίνης ή αλκοόλ).

Σχολικές διακοπές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας

Από το 2004 οι σχολικοί όροι στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας έχουν τυποποιηθεί - με αξιοσημείωτη εξαίρεση τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης του σχολικού έτους.

Τα σχολεία έχουν κάποια διακριτικότητα σχετικά με το πότε οι μαθητές τελειώνουν και αρχίζουν το σχολείο. Ωστόσο, όλα τα σχολεία είναι γενικά κλειστά για τον Ιούλιο και το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου. Οι ημερομηνίες για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τα μεσοπρόθεσμα διαλείμματα τυποποιούνται. Αυτά είναι (σε ​​πολύ γενικές γραμμές) οι σχολικές διακοπές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας:

Δημόσιες αργίες στη Βόρεια Ιρλανδία

Όπως έχετε δει, ορισμένες (αλλά όχι όλες) επίσημες αργίες ισχύουν σε όλη την Ιρλανδία. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές σε αρκετές ημέρες και αυτές συνήθως τείνουν να ευνοούν τις διασυνοριακές εκδρομές για ψώνια ή αναψυχή. Ενδέχεται να προκύψουν εμπλοκές κυκλοφορίας, ιδίως γύρω από τα κυριότερα κέντρα λιανικής πώλησης. Ανατρέξτε στο άρθρο σχετικά με τις αργίες στη Βόρεια Ιρλανδία για περισσότερες λεπτομέρειες.