Ημέρα που εγκιβωτίζει προσθέτει λίγο επιπλέον στα Χριστούγεννα - αλλά τι είναι όλα αυτά;

Μια επιπλέον ημέρα εορτασμού στην εορταστική περίοδο

Η Boxing Day μετατρέπει τα Χριστούγεννα σε πολύ μεγάλες διακοπές. Αλλά τι είναι; Ποιες είναι οι ιδιαίτερες παραδόσεις του και πώς πήρε το όνομά του;

Ένα από τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα έθιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι λίγο επιπλέον εορτασμό που ονομάζεται Boxing Day. Είναι η μέρα μετά τα Χριστούγεννα, αλλά είναι επίσης μια εθνική γιορτή του Ηνωμένου Βασιλείου . Έτσι, εάν η 26η Δεκεμβρίου πέσει σε ένα Σαββατοκύριακο, η επόμενη Δευτέρα γίνεται διακοπές.

Κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα ωραίων ετών (όπως το 2016) όταν η Ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια Κυριακή την επόμενη Δευτέρα είναι οι νόμιμες Χριστουγεννιάτικες διακοπές και η Boxing Day γιορτάζεται την Τρίτη.

Voilà, δημιουργείται ένα τετραήμερο Σαββατοκύριακο.

Τι σημαίνει Εορτασμός της Boxing Day;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Πάρα πολύ κακός κανείς δεν ξέρει πραγματικά την απάντηση. Υπάρχουν βέβαια πολλά θεωρίες. Εδώ είναι μόνο μερικές από τις προτεινόμενες προέλευσης της Boxing Day:

Η παράδοση Ημέρα Boxing πηγαίνει πίσω τουλάχιστον εκατοντάδες χρόνια. Ο Samuel Pepys, στο ημερολόγιό του, το αναφέρει στα μέσα του 17ου αιώνα. Όσο καιρό πίσω, η Βασίλισσα Βικτόρια έκανε την Boxing Day νόμιμη αργία στην Αγγλία και την Ουαλία στα μέσα του 19ου αιώνα. Στη Σκωτία, η Boxing Day δεν ήταν εθνική αργία μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.

Πως γιορτάζουν οι άνθρωποι?

Σε αντίθεση με άλλες εκδηλώσεις Χριστουγέννων σεζόν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Boxing Day είναι εντελώς κοσμική. Οι άνθρωποι περνούν την ημέρα που επισκέπτονται τους φίλους και την οικογένειά τους, πηγαίνουν σε συναυλίες ή το παντό , ασχολούνται με υπαίθριες δραστηριότητες και αγορές - τα γραφεία μπορεί να κλείνουν αλλά τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα είναι απασχολημένα. Στην πραγματικότητα η Boxing Day είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες για αγορές στο βρετανικό λιανικό ημερολόγιο.

Παραδοσιακά, οι άνθρωποι επισκέπτονται φίλους και πιο απομακρυσμένες σχέσεις για να ανταλλάξουν μικρά δώρα, να δοκιμάσουν μια φέτα παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης κέικ ή να απολαύσουν ένα ελαφρύ γεύμα από τα υπόλοιπα των διακοπών.

Η μέρα διοχετεύεται επίσης σε αθλήματα θεατών και συμμετοχών. Σε αντίθεση με ό, τι λένε ορισμένοι, η Boxing Day δεν ονομάζεται για αγώνες πυγμαχίας. Αλλά υπάρχουν πολλά ποδοσφαιρικά αγώνες, αγώνες αγώνων και όλα τα είδη σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών αθλητικών εκδηλώσεων την ημέρα.

Racing Meets και Fox Hunts

Μπορεί να είναι απλώς μια σύμπτωση (αν και μερικοί θα έλεγαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως σύμπτωση), αλλά ο St Stephen (του οποίου η γιορτή γιορτάζεται την ίδια μέρα με την Boxing Day, θυμηθείτε) είναι ο προστάτης άγιος των αλόγων.

Ιπποδρομίες και σημείο προς σημείο εκδηλώσεις άλογο είναι παραδοσιακές δραστηριότητες Boxing Day.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν και το κυνήγι της αλεπούς. Και παρόλο που το κυνήγι της αλεπούς με κυνηγόσκυλα απαγορεύτηκε στη Σκωτία το 2002 και στο υπόλοιπο της Μεγάλης Βρετανίας το 2004, σύμφωνα με το νόμο, επιτρέπεται ακόμα και η κυνήγι αλεπού με άλογο. Το πακέτο των κυνηγών επιτρέπεται να ξεπλύνετε την αλεπού σε ανοικτό έδαφος όπου μπορεί να πυροβοληθεί. Σε μια άλλη αντικατάσταση κυνήγι αλεπού μια μυρωδιά για τα κυνηγόσκυλα να κυνηγήσουν σύρεται πάνω από την πορεία. Η Boxing Day είναι μια παραδοσιακή εποχή για αυτά τα γεγονότα και το θέαμα των κυνηγών στα κόκκινα σακάκια κυνηγιού τους - που ονομάζεται "ροζ" - η οδήγηση στα κυνηγόσκυλα μπορεί να δει ακόμα. Τις περισσότερες φορές αυτές τις μέρες θα ακολουθήσουν πιθανότατα ένα πακέτο διαδηλωτών για τα δικαιώματα των ζώων.

Μια μέρα για εκκεντρότητες

Η Boxing Day φαίνεται επίσης να είναι μια ευκαιρία για ανοησίες.

Υπάρχουν πολλά κολύμβηση και βουτιά στα παγωμένα νερά γύρω από τη Βρετανία - συχνά σε φανταχτερό φόρεμα (βρετανικά για κοστούμια) - καραβίδες με καουτσούκ, και beagling - ένα ψεύτικο κυνήγι αλεπού με τα πόδια. Μια τυπική σειρά Boxing Day των γεγονότων περιλαμβάνει πάντα μια ευκαιρία για τα βρετανικά εκκεντρικά να αφήσουν τα μαλλιά τους κάτω.

Να πάρει γύρω από την Boxing Day

Εάν δεν έχετε ένα αυτοκίνητο ή έναν κύκλο και σχεδιάζετε να το κάνετε περισσότερο από ό, τι μπορείτε να περπατήσετε την Boxing Day, είναι καλή ιδέα να σχεδιάσετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων. Μέσα μαζικής μεταφοράς - τρένα, λεωφορεία, μετρό και μετρό σε όλη τη χώρα - λειτουργούν σε περιορισμένα προγράμματα διακοπών της Τράπεζας. Τα ταξί, αν τα βρείτε, είναι συνήθως πιο ακριβά. Αυτοί οι πόροι πληροφοριών μπορεί να σας βοηθήσουν να φτάσετε στην Boxing Day και άλλες βρετανικές τραπεζικές αργίες: