Τι είναι η παντομίμα ή το παντόφωνο; Δεν θα το πιστέψετε

Τι είναι η παντομίμα ή το παντό ; Στη Βρετανία, κατά τη χειμερινή περίοδο των διακοπών, η παντομίμα είναι παράδοση διακοπών και δεν είναι καθόλου αυτό που σκεφτόσαστε.

Εάν επισκέπτεστε τη Βρετανία μεταξύ Νοεμβρίου και μέσα Ιανουαρίου, δοκιμάστε να δείτε ένα Panto . Είναι μια μέση χειμερινή παράδοση που δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει ποτέ.

Ξεχάστε για τη μίμηση - ξέρεις αυτούς τους σιωπηρούς κλόουν με λευκά πρόσωπα πρόσωπα που προσποιούνται ότι περπατούν σε γυάλινους τοίχους και ανεβαίνουν αόρατες σκάλες.

Η οικογενειακή ψυχαγωγία που ο Βρετανός αποκαλεί " Panto " δεν έχει καμία σχέση με κανένα από αυτά τα πλαστά περπάτημα ενάντια στον άνεμο ή εκείνα που προσποιούν αγώνες για να σηκώσουν μπαλόνια.

Και δεν υπάρχει τίποτα σιωπηλό για το British Panto . Είναι περίπου τόσο μακριά από το μίμωμα όσο μπορείτε να πάρετε. Στην πραγματικότητα, είναι ίσως το πιο θορυβώδες, αστείο είδος θεάτρου στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε (με όλη την οικογένεια) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικά βρετανικά

Το Panto είναι μια ιδιαιτέρως βρετανική παράδοση του θεάτρου χειμερινών μουσικών κωμωδιών. Ξεκινά με γνωστά παραμύθια και ιστορίες παιδιών - Σταχτοπούτα, Aladdin, Dick Whittington και η γάτα του, Snow White - και εγχέει ένα κομμάτι της μουσικής αίθουσας (βρετανικό Vaudeville), σύγχρονες αναφορές και συμμετοχή ακροατών για να δημιουργήσει μια τραγική, ανόητη ψυχαγωγία που είναι παιδί ευχάριστο ακόμα έχει αρκετές πονηρές αναφορές για να διασκεδάσει και όλους τους ενήλικες.

Το Panto έχει πολύ βαθιές ρίζες, αντλώντας από τις παραδόσεις του Commedia dell Arte του 15ου και του 16ου αιώνα για μια ποικιλία χαρακτήρων και άλλων συμβάσεων. Περιλαμβάνουν πάντα:

Celebrity Guest Stars

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι η ύπαρξη διασημοτήτων που παίζουν βασικούς χαρακτήρες στο Panto είναι σχετικά νέα - δεμένη με τη σύγχρονη τρελή κουλτούρα των διασημοτήτων μας. Αλλά, στην πραγματικότητα, η χρήση των διασημότερων φιλοξενούμενων αστέγων επιστρέφει πάνω από 100 χρόνια.

Προτού η ταινία, η τηλεόραση και τα δημοφιλή αθλήματα προσέφεραν μια έτοιμη προμήθεια, οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν τους γνωστούς καλλιτέχνες και τους αστέρες της μουσικής αίθουσας.

Σήμερα, τα ακροατήρια είναι πιθανό να βρουν τα αγαπημένα τους αστέρια σαπουνιού, γνωστούς κωμικούς και ποπ αστέρια και νικητές της πραγματικότητας ταλέντο δείχνει εκτελεί το panto.

Πού και πότε να βρείτε ένα Panto

Ξεκινώντας μερικές εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και συνεχίζοντας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όλες οι πόλεις της Βρετανίας θα έχουν παντό με γνωστές εθνικές και διεθνείς προσωπικότητες.

Οι μεγάλες παντού διασημοτήτων συνήθως περιηγούνται σε μικρότερα περιφερειακά θέατρα καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν και, όπου κι αν πάτε κατά τη διάρκεια των τριών ή τεσσάρων εβδομάδων μετά τα Χριστούγεννα, είναι πιθανό να βρείτε μια τοπική επαγγελματική ή ερασιτεχνική εταιρεία που θα οργανώνει ένα παντό. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε ένα είναι να διαβάσετε τα τοπικά ενημερωτικά περιοδικά ή να δείτε πίνακες ανακοινώσεων στις αίθουσες των πόλεων και στα παράθυρα των καταστημάτων. Στις μικρότερες πόλεις και χωριά, ζητήστε απλώς έναν ντόπιο, εάν υπάρχει ένα παντό που συμβαίνει κοντά. Όσο μικρότερος είναι ο προορισμός, τόσο πιο πιθανό είναι να γνωρίζει ο καθένας για το παντό.

Ένας ακόμη καλύτερος τρόπος για να βρείτε ένα Panto είναι να ελέγξετε τον ενημερωμένο κατάλογο του καλύτερου Pantos της σεζόν γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο . Αλλά μην περιμένετε πολύ. Έως τα μέσα του Οκτωβρίου, μερικές ημερομηνίες έχουν ήδη πωληθεί.