Τρώγοντας στο Τρίγωνο του Μπέρμιγχαμ

Τι είναι η Βαλτί και πώς να παραγγείλετε ένα γεύμα στη Βαλτί

Το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρα του φαγητού του Μπατσί και κανείς δεν φαίνεται να υποστηρίζει. Μοναδικά πιάτα "one-pot" balti αυξάνονται στη δημοτικότητα γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά το μέρος για να δειπνήσετε και να μάθετε για το μπαττί είναι όπου όλα άρχισαν.

Αυτό το στυλ μαγειρέματος έφτασε στο Μπέρμιγχαμ στα μέσα της δεκαετίας του 1970, το οποίο δημιούργησε ο μεγάλος πληθυσμός του Πακιστάν και του Κασμίρ. Σήμερα, ο πολυπολιτισμικός χώρος που είναι γνωστός ως The Triangle του Μπέρμιν, Μπέρμιγχαμ, μπορεί να υπερηφανεύεται για τουλάχιστον 100 εστιατόρια balti, είτε με ειδίκευση σε αυτό το φαγητό είτε με πιάτα μπαττού σε μεικτό, ινδικό και balti μενού.

Ακόμη και τα κινεζικά πιάτα στο Τρίγωνο του Βαλτινού προσφέρουν μερικά πιάτα εμπνευσμένα από το μπαττι.

Έτσι λοιπόν τι είναι το φαγητό της Βαλτί. Λοιπόν, για αρχάριους, οι γεύσεις της μπορεί να είναι πολύπλοκες και σύνθετες, αλλά δεν χρειάζεται να ντύσετε το "καλό φαγητό". Τα εστιατόρια στο Triangle του Μπάλι είναι μικρά, φιλικά, οικογενειακά μέρη με μια άτυπη ατμόσφαιρα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε για να μάθετε και να απολαύσετε το φαγητό της Βαλτί.

Ένα μάθημα στο στυλ του Μπέρμιγχαμ της Βαλτικής

Εισήγαμε στο Τρίγωνο της Βαλτικής με έναν οδηγό εμπειρογνωμόνων. Ο Andy Munro, του Μάρκετινγκ Μπέρμιγχαμ, είναι ένας ένθερμος οπαδός του μπαττί του Μπέρμιγχαμ. Στο Al Frash, που ονομάζονταν τακτικά ένα από τα κορυφαία μπαττού και ινδικά εστιατόρια σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, μας οδήγησε μέσα από τα μυστήρια του μενού του Balti και εξήγησε λίγο για αυτό το στυλ τραπεζαρίας.

Μπάλτι σε κουβά

Το Μπαλί είναι προσαρμοσμένο από πακιστανικό στυλ μαγειρέματος. Η λέξη balti σημαίνει "κουβά" στο Punjabi και περιγράφει το μικρό, επίπεδη, με δύο χειριστήρια wok, στο οποίο το φαγητό μαγειρεύεται και σερβίρεται.

Αυτό το subcontinental "one-pot" γεύμα κατά πάσα πιθανότητα προέκυψε από τους νομαδικούς και φυλετικούς τρόπους ζωής του παρελθόντος.

Το Balti περιλαμβάνει το γρήγορο μαγείρεμα του μαριναρισμένου κρέατος και των μπαχαρικών πάνω από μια μεγάλη φλόγα. Λαχανικά, όπως το σπανάκι, η πατάτα, το μανιτάρι ή η μελιτζάνα (μελιτζάνα), μπορούν να προστεθούν στο κοτόπουλο, το βόειο κρέας, τα ψάρια ή τις γαρίδες. Χορτοφαγικά baltis είναι επίσης προετοιμασμένοι.

Η μέθοδος μαγειρέματος και σερβιρίσματος εξασφαλίζει ότι οι γεύσεις όλων των μπαχαρικών διατηρούνται και φθάνουν στο τραπέζι, ακόμα διακριτές και ζωντανές.

Μια ματιά στο μενού του Μπέρμιγχαμ μπαττί μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένη για ένα πρώτο χρονοδιακόπτη - μοιάζει ακριβώς με ένα ινδικό μενού με την επιλογή των πιάτων dansak, korma και dopiaza . Η κύρια διαφορά, σύμφωνα με τον Munro, είναι ότι τα πιάτα balti έχουν πολύ μικρή σάλτσα σε σύγκριση με τα ινδικά πιάτα.

«Δεν υπάρχει σάλτσα μπατί», είπε, χωρίς αμφιβολία. "Δεν μπορείτε να προσθέσετε μια σάλτσα σε ένα πιάτο και να την ονομάσετε μπατί."

Τρώγοντας ένα Μπατσί στο Μπέρμιγχαμ

Το γεύμα ξεκινάει με νιφάδες. Είχαμε ευάερα, ελαφρά poppadoms, μια τρυφερή, αλλά τραγανή, τηγανισμένη κρούστα, και βυθίσματα, έφεραν ενώ μελετούσαμε το μενού. Οι αποδόσεις περιλαμβάνουν:

Τα περισσότερα σπίτια του Μπέρμιγχαμ είναι μουσουλμανικά και δεν έχουν άδειες για τα αλκοολούχα ποτά, επομένως δεν υπάρχουν μπαρ και θα σας προσφέρουμε επιλογή χυμών φρούτων ή αναψυκτικών. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν με πειράζουν εάν φέρετε τα δικά σας αλκοολούχα ποτά, αλλά είναι καλή ιδέα να ρωτήσετε μπροστά από το χρόνο. Η μπύρα πηγαίνει πολύ καλά με το φαγητό της Μπαλί.

Οι εκκινητές δεν διαφέρουν από αυτό που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε ινδικό εστιατόριο - samosas, pakoras, kebabs και ούτω καθεξής.

Ξεκινήσαμε με μπαχαρικά μανιτάρια - καρυκεύματα με καρυκεύματα και τηγανητά.

Τα κυριότερα μαθήματα έφθασαν ζεστά στο μπαττί και ήταν αξιοσημείωτα για την έλλειψη σάλτσας ή υγρού που συνδέεται με τα περισσότερα είδη curry. Το ορυχείο, ένα κοτόπουλο και ένα σπανάκι μπαττί, ήταν μεγάλα κομμάτια πικάντικου κοτόπουλου που κοσμούσαν με μαλακό σπανάκι και μερικά σχεδόν λιωμένα κρεμμύδια.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τη Βαλτί