Ταξιδιωτικά στοιχεία του Πόρτο Βέρρε

Το Porto Venere είναι ένα ιταλικό χωριό της Ριβιέρας που είναι γνωστό για το γραφικό λιμάνι του, γεμάτο με έντονα χρωματιστά σπίτια και για την εκκλησία του San Pietro, που βρίσκεται στην άκρη του βραχώδους ακρωτηρίου. Στενοί μεσαιωνικοί δρόμοι οδηγούν το λόφο σε ένα κάστρο. Ο κεντρικός δρόμος, που εισέρχεται από την αρχαία πύλη της πόλης, είναι γεμάτος με καταστήματα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπήλαιο του Βύρωνα σε μια βραχώδη περιοχή που οδηγούσε στη θάλασσα, όπου συνηθούσε να κολυμπάει ο ποιητής Byron.

Η πόλη, μαζί με το κοντινό Cinque Terre, είναι μία από τις περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO της Βόρειας Ιταλίας . Είναι συνήθως λιγότερο γεμάτο από τα χωριά Cinque Terre.

Porto Venere Τοποθεσία

Το Portovenere κάθεται σε μια βραχώδη χερσόνησο στον Κόλπο των Ποιητών, μια περιοχή στον κόλπο της La Spezia κάποτε δημοφιλής με συγγραφείς όπως Byron, Shelley, και DH Lawrence. Είναι απέναντι από τον κόλπο από το Lerici και νοτιοανατολικά του Cinque Terre στην περιοχή της Λιγουρίας. Δείτε το Portovenere και τα κοντινά χωριά στον ιταλικό χάρτη και οδηγό της Ριβιέρας .

Να φτάσετε στο Porto Venere

Δεν υπάρχει υπηρεσία τρένου στο Portovenere, οπότε ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι με το πλοίο από το Cinque Terre, Lerici ή La Spezia (μια πόλη στην κύρια σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει τις ακτές της Ιταλίας). Τα δρομολόγια πλοίων πραγματοποιούνται συχνά από την 1η Απριλίου. Υπάρχει ένας στενός δρόμος από το αυτοκινητόδρομο Α12, αλλά το πάρκινγκ είναι δύσκολο το καλοκαίρι. Υπάρχει επίσης υπηρεσία λεωφορείων από τη La Spezia.

Που να μείνω

Ελέγξτε « Πού να μείνετε στο Cinque Terre » για τις επιλογές του ξενοδοχείου γύρω από το ξενοδοχείο.

Ιστορία και ιστορικό

Η περιοχή έχει καταληφθεί από τους προϊστορικούς και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Η εκκλησία San Pietro βρίσκεται σε μια τοποθεσία που πιστεύεται ότι ήταν ναός της Αφροδίτης, Venere στα ιταλικά, από τα οποία το όνομα Portovenere (ή Porto Venere). Η πόλη ήταν ένα οχυρό των Γενουάτες κατά τη μεσαιωνική εποχή και ενισχύθηκε ως άμυνα κατά της Πίζας. Μια μάχη με τον Aragonese το 1494 σήμανε το τέλος της σημασίας του Portovenere. Στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα, ήταν δημοφιλής στους αγγλικούς ποιητές.

Τι να δεις

Εκκλησία San Pietro: Σκαρφαλωμένο σε βραχώδη εξοχή, η εκκλησία του San Pietro ξεκίνησε τον 6ο αιώνα. Τον 13ο αιώνα προστέθηκαν ένας καμπαναριό και μια επέκταση του γοτθικού στυλ με ζώνες μαύρης και λευκής πέτρας. Το ρωμανικό λογόγραμμα έχει καμάρες που πλαισιώνουν την ακτογραμμή και η εκκλησία περιβάλλεται από οχυρώσεις. Από το μονοπάτι που οδηγεί στο κάστρο, υπάρχουν καλές όψεις της εκκλησίας.

Εκκλησία San Lorenzo: Η εκκλησία του San Lorenzo χτίστηκε τον 12ο αιώνα και έχει μια ρωμανική πρόσοψη. Οι ζημιές από την πυρκαγιά των κανόνι, το χειρότερο το 1494, προκάλεσαν την ανοικοδόμηση της εκκλησίας και του καμπαναριού αρκετές φορές. Το μαρμάρινο μαρμάρινο κομμάτι του 15ου αιώνα διαθέτει έναν μικρό πίνακα της Λευκής Μαντόνας. Σύμφωνα με το μύθο, η εικόνα τέθηκε εδώ από το 1204 από τη θάλασσα και μετατράπηκε με θαυματουργό τρόπο στην παρούσα μορφή της στις 17 Αυγούστου 1399.

Το θαύμα γιορτάζεται κάθε 17 Αυγούστου με μια πομπή φαναριών.

Το Φρούριο του Πορνοβένη - Το κάστρο της Δωριάς: Χτισμένο από τους Γενουάτες μεταξύ του 12ου και του 17ου αιώνα, το κάστρο της Ντόρια δεσπόζει στην πόλη. Υπάρχουν επίσης αρκετοί πύργοι που σώζονται στο λόφο. Είναι ένα όμορφο περίπατο μέχρι το κάστρο και το λόφο προσφέρει υπέροχη θέα στην εκκλησία του San Pietro και στη θάλασσα.

Το μεσαιωνικό κέντρο του Portovenere: Το ένα εισέρχεται στο μεσαιωνικό χωριό μέσω της παλιάς πόρτας του πόλεως με λατινική επιγραφή από το 1113 πάνω του. Στα αριστερά της πύλης βρίσκονται τα γενοβέζικα μέτρα χωρητικότητας που χρονολογούνται από το 1606. Η Via Capellini, ο κεντρικός δρόμος, είναι γεμάτος με καταστήματα και εστιατόρια. Θολωτά πεζοδρόμια, που ονομάζονται capitoli , και σκάλες οδηγούν το λόφο. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά δεν μπορούν να οδηγήσουν εδώ.

Λιμάνι του Portovenere: Ο χώρος περιπάτου στο λιμάνι είναι μόνο ζώνη πεζών.

Ο χώρος περιπάτου είναι γεμάτος με ψηλά πολύχρωμα σπίτια, εστιατόρια με θαλασσινά και μπαρ. Τα ψαροκάικα, τα εκδρομικά σκάφη και τα ιδιωτικά σκάφη φρενάρουν το νερό. Στην άλλη πλευρά του σημείου βρίσκεται το Σπήλαιο του Βύρωνα, μια βραχώδης περιοχή όπου ο Byron έρχεται να κολυμπάει. Υπάρχουν πολλές βραχώδεις τοποθεσίες όπου είναι δυνατό να κολυμπήσετε αλλά δεν υπάρχουν αμμουδιές. Για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, οι περισσότεροι άνθρωποι κατευθύνονται προς το νησί της Palmaria.

Νησιά: Υπάρχουν τρία ενδιαφέροντα νησιά ακριβώς απέναντι από το στενό. Τα νησιά είχαν κάποτε αποικισθεί από τους Βενεδικτίνους μοναχούς και αποτελούν πλέον μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκδρομικά σκάφη από το Portovenere ταξιδεύουν στα νησιά.