Ο δρόμος κρασιού Sangrantino της Ούμπρια

Montefalco και μεσαιωνικές πόλεις στην Ούμπρια

Μια διαδρομή στο δρόμο κρασιού Sagrantino της Ούμπρια είναι μια καλή προσθήκη σε ένα δρομολόγιο της Κεντρικής Ιταλίας για όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο. Η Ούμπρια είναι το ιδανικό μέρος για τους ταξιδιώτες που συνδυάζουν την αγάπη τους να εξερευνήσουν την ιταλική ύπαιθρο με το πάθος τους για τοπική κουζίνα και κρασί. Γνωστή ως η πράσινη καρδιά της Ιταλίας , η εξοχή της Ούμπρια προσφέρει στους επισκέπτες φανταστική θέα και ξεκούραστες κινήσεις. Ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι από την Περούτζια ή την Todi , το κρασί Wagon Sagrantino είναι ένα γραφικό μείγμα μεσαιωνικών πόλεων και τοπικών οινοποιείων που οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν με το δικό τους ρυθμό.

Ένας καλός τρόπος για να επισκεφθείτε την περιοχή είναι η εκδρομή Archi-Wine: Όταν οι Αρχιτέκτονες συναντήσουν τους Οινοπαραγωγούς στην Ούμπρια, μια περιήγηση με οδηγό που περιλαμβάνει μεταφορά από την Περούτζια ή την Ασίζη και περιλαμβάνει επισκέψεις στο Montefalco και το Castel Ritaldi, δύο οινοποιεία με γευσιγνωσία κρασιών .

Το Sagrantino , μια πολύπλοκη ποικιλία που διατηρούν τα οινοποιεία της Umbria μέσω της παραδοσιακής παραγωγής, είναι ένα από τα κορυφαία κρασιά που παράγονται στην Ούμπρια και βρίσκεται μόνο σε αυτήν την συγκεκριμένη περιοχή. Sangiovese, Canaiolo και Grechetto είναι άλλες κεντρικές ιταλικές ποικιλίες που θα βρείτε σε αυτόν τον τομέα.

Μεσαιωνικές πόλεις και κάστρα στην οδό κρασιού Sagrantino της Ούμπρια

Αυτές οι προτεινόμενες πόλεις και κάστρα βρίσκονται σε βολική τοποθεσία έξω από τον δρόμο SS316 στην επαρχία Montefalco, καθιστώντας την πλοήγηση σε αυτές τις τοποθεσίες εύκολη. Μπορείτε να δείτε τη θέση Montefalco σε αυτόν τον χάρτη Umbria .

Το οινοποιείο Arnaldo Caprai

Το Arnaldo Caprai , ένα σύγχρονο οινοποιείο που πρωτοστατεί στην παραγωγή τοπικών σταφυλιών, είναι ένα οινοποιείο που εργάζεται για την προστασία των εγγενών ποικιλιών. Βρίσκεται στην καρδιά της επωνυμίας Sagrantino DOCG, κάνει μια ιδανική ενδιάμεση στάση μεταξύ της Bevagna και της Montefalco. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τους αμπελώνες της έρευνας του Arnaldo Caprai, το οινοποιείο και τις εγκαταστάσεις παλαίωσης. Μια ωριαία περιοδεία ολοκληρώνεται με μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία των κρασιών τους, όπως τα Sagrantino, Sangiovese, κόκκινα μίγματα και Grechetto. Διατίθενται τρεις εκδρομές: ξενάγηση με βούτυρο με bruschetta και το ελαιόλαδο του οινοποιείου, περιήγηση με γεύση τοπικών προϊόντων ή ιδιωτική εκδρομή.

Πληροφορίες για την επίσκεψη του Οινοποιείου Arnaldo Caprai:

Ενώ το οινοποιείο του Arnaldo Caprai είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να επισκεφθείτε το κτήμα κατά τη διάρκεια της Cantine Aperte , ένα σαββατοκύριακο δωρεάν γευσιγνωσίας και ειδικών εκδηλώσεων σε οινοποιεία σε όλη την Ιταλία που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου. Ο Arnaldo Caprai πραγματοποιεί ειδικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να κατανοήσουν πληρέστερα την προσέγγιση της οινοποίησης του Caprai και τον ρόλο που διαδραματίζει το Sagrantino στην ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.