Ταξιδιωτικός οδηγός Modena

Η ιταλική πόλη είναι γνωστή για αγωνιστικά αυτοκίνητα, γαστρονομία και καλλιτεχνικούς θησαυρούς

Η Modena είναι μια μεσαίου μεγέθους πόλη στην καρδιά της περιοχής Emilia-Romagna της Βόρειας Ιταλίας. Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης είναι από τα πιο όμορφα της Ιταλίας και ο καθεδρικός ναός του 12ου αιώνα είναι ένας από τους καλύτερους ιταλικούς ναούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο καθεδρικός ναός, το γοτθικό καμπαναριό του Torre della Ghirlandina και η πλατεία Piazza Grande, η κεντρική πλατεία όπου βρίσκονται αυτά τα μνημεία, αποτελούν μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .

Η Modena είναι η πατρίδα του τελευταίου τενόρ Luciano Pavarotti και του θρυλικού αυτοκινητοβιομηχανικού Enzo Ferrari. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή σε όλο τον κόσμο για το βαλσαμικό ξύδι και την παραγωγή τυριού. Η πλούσια ιστορία, οι γαστρονομικές παραδόσεις και οι συνδέσεις με τα σπορ αυτοκίνητα και τη μουσική όπερας σημαίνουν ότι υπάρχει κάτι για όλους σχεδόν σε αυτή την όμορφη πόλη στην κοιλάδα ποταμού Po. Στην πραγματικότητα, το τουριστικό γραφείο της Μόντενα χρησιμοποιεί ως σύνθημά της Τέχνη, Τρόφιμα και Αυτοκίνητα.

Κορυφαία πράγματα που μπορείτε να δείτε στη Μονένα

Piazza Grande : Γύρω από την κεντρική πλατεία υπάρχουν πολλά μνημεία όπως ο καθεδρικός ναός, το δημαρχείο, ο γραφικός πύργος ρολογιών του 15ου αιώνα και τα μεσαιωνικά λείψανα, συμπεριλαμβανομένης μαρμάρινης πλάκας που χρησιμοποιήθηκε ως πλατφόρμα ομιλητών και του κλεμμένου κάδου από τη μάχη κατά της Μπολόνια το 1325. Ενέπνευσε ένα διάσημο ιταλικό ποίημα που ονομάζεται, κατάλληλα, "ο κλεμμένος κάδος".

Duomo : Ο καθεδρικός ναός του 12ου αιώνα είναι ένα τέλειο παράδειγμα μιας ρωμανικής εκκλησίας. Το εξωτερικό του είναι έντονα διακοσμημένο με γλυπτά που αντιπροσωπεύουν βιβλικούς χαρακτήρες και ιστορίες.

Τα έργα τέχνης περιλαμβάνουν δύο σκηνές γέννησης terra cotta (15ος και 16ος αιώνας), ένα μαρμάρινο παραπέτο του 13ου αιώνα που απεικονίζει το Πάθος του Χριστού, ένα ξύλινο σταυρό του 14ου αιώνα και ψηφιδωτά.

Torre della Ghirlandina : Το γοτθικό καμπαναριό του καθεδρικού ναού, το οποίο χρονολογείται από το 1167, πύργους πάνω από την πόλη.

Αρχικά πέντε ορόφους ύψους, το οκταγωνικό τμήμα και άλλη διακόσμηση προστέθηκαν στην κορυφή κατά την ανακαίνιση το 1319. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες.

Το Ducal Palace ήταν έδρα του δικαστηρίου του Este από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Το μπαρόκ εξωτερικό του είναι εκπληκτικό, αλλά σήμερα το παλάτι είναι μέρος της στρατιωτικής ακαδημίας και οι επισκέπτες επιτρέπονται μόνο σε ειδικές εκδρομές που πραγματοποιούνται κάποια Σαββατοκύριακα.

Κτίριο Μουσείων : Στο Μέγαρο του Μουσείου υπάρχουν πολλά μουσεία, όπως η Πινακοθήκη και η Βιβλιοθήκη της Estense, το Αρχαιολογικό Εθνογραφικό Πολιτικό Μουσείο και το Μουσείο Πολιτιστικής Τέχνης. Η γκαλερί Estense περιλαμβάνει έργα τέχνης από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα, κυρίως τις συλλογές των Δουκών του Este, οι οποίοι κυριάρχησαν επί Μόντενα εδώ και αιώνες.

Το μουσείο Enzo Ferrari βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο και στεγάζει μια έκθεση Ferraris και άλλα εξωτικά αυτοκίνητα. Μέσα στην παιδική ηλικία του Enzo Ferrari είναι μια σειρά από βίντεο σχετικά με την ιστορία των αυτοκινήτων, φωτογραφίες και αναμνηστικά. Υπάρχει επίσης ένα καφέ και ένα κατάστημα.

Το Μουσείο Luciano Pavarotti βρίσκεται περίπου 20 λεπτά από το κέντρο της Modena, στο κτήμα όπου ζούσε το περίφημο τενόρο και έχτισε ένα ιππικό κέντρο. Το μουσείο περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα και αναμνηστικά από την επιφανή καριέρα του Pavarotti.

Οι λάτρεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων δεν θέλουν να χάσουν το Μουσείο Lamborghini , που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. Από τη Modena. Οι επιλογές εισιτηρίων περιλαμβάνουν μια περιήγηση στο εργοστάσιο, όπου μπορείτε να δείτε τα κομψά αυτοκίνητα στη γραμμή συναρμολόγησης.

Τρώγοντας στη Μόντενα

Οι ταξιδιώτες θα βρουν άφθονο νόστιμο φαγητό όταν επισκέπτονται αυτό το τμήμα της Ιταλίας. Το Zampone , ένα πόδι γεμιστό χοίρο ή το Cotechino Modena (λουκάνικο χοιρινού κρέατος), και οι δύο συχνά σερβίρονται με φακές, είναι παραδοσιακά πιάτα. Σερβίρονται επίσης ως μέρος ενός bollito misto , ένα τυπικό πιάτο Emilia Romagna με βραστά κρέατα.

Εάν είστε λιγότερο διατεθειμένοι να χοιρινό, γεμιστά ζυμαρικά όπως ravioli και tortellini είναι άφθονα και έρχονται σε πολλές προετοιμασίες, από απλό ζωμό σε κόκκινες σάλτσες. Το τοπικό προσούτοτο, το αιχμηρό τυρί Parmigiano-Reggiano και το βαλσαμικό ξύδι, που προέρχονται από τη Modena, είναι άλλα συνδετικά. Το λαμπερό κόκκινο είναι το τοπικό κρασί.

Το πιο διάσημο εστιατόριο της Modena είναι το Osteria Francescana , ένα τέλειο εστιατόριο που το 2016 ονομάστηκε το καλύτερο εστιατόριο στον πλανήτη από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (είναι σήμερα # 2). Κάντε κράτηση πολύ, πολύ νωρίς, εάν θέλετε να δειπνήσετε σε αυτό το εστιατόριο Michelin 3 αστέρων και να είστε έτοιμοι να διασκεδάσετε με πολλά χρήματα για τις διακοπές σας.

Εάν δεν θέλετε να πάτε από το high-end, υπάρχουν αμέτρητες ταπεινές trattoria, μπαρ κρασιού και εστιατόρια όπου μπορείτε να βρείτε λογικές τιμές, αυθεντική μουντεζική κουζίνα. Ρωτήστε το θυρωρείο του ξενοδοχείου ή ακόμα καλύτερα, έναν τοπικό καταστηματάρχη ή κάτοικο για συστάσεις.

Πώς να πάρει γύρω Modena

Στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Πάρμας και Μπολόνια, η Modena είναι εύκολα προσβάσιμη με το τρένο και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο ή το μουσείο Enzo Ferrari από το σταθμό. Αν οδηγείτε, η Modena είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω του αυτοκινητοδρόμου A1. Είναι περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μπολόνια, που είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο και 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάρμα.

Ενημερώθηκε από την Elizabeth Heath