Επίσημοι κανόνες επισκέψεων Machu Picchu

Κανονισμοί εισόδου και περιορισμένα στοιχεία

Υπάρχουν πολλοί κανόνες επισκέψεων για το Machu Picchu, οι περισσότεροι από τους οποίους ορίζονται από την Dirección Regional de Cultura Cusco (Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Cusco) στις Condiciones de la Compra del Boleto Electrónico (Όροι αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου).

Όταν αγοράζετε το εισιτήριό σας, συμφωνείτε αυτόματα να συμμορφώνεστε με τους κανόνες που ορίζονται στους Όρους Αγοράς. Παρακάτω θα βρείτε τους βασικούς κανονισμούς σχετικά με το ποιος και τι μπορεί να εισέλθει στον ιστορικό ιστότοπο, καθώς και άλλους κανόνες σχετικά με τη γενική συμπεριφορά των επισκεπτών.

Κανόνες εισόδου Machu Picchu

Η δεύτερη ρήτρα των όρων αγοράς ορίζει όλους τους γενικούς κανόνες πρόσβασης. Δύο λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες:

Η ρήτρα Δύο κατατάσσει τότε τους ανθρώπους και τα αντικείμενα που δεν μπορούν να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο - και αυτά μπορούν να απομακρυνθούν από τον ιστότοπο εάν τα βλέπουν οι φρουροί του χώρου:

Απαγορευμένες ενέργειες στο Machu Picchu

Η ρήτρα 3 απαριθμεί ενέργειες που απαγορεύονται πλήρως μόλις μπείτε στην αρχαιολογική ζώνη.

Μόλις μπείτε στο χώρο του Machu Picchu , δεν πρέπει:

Το προσωπικό και οι φύλακες του Machu Picchu είναι κανονικά αρκετά προσεκτικοί, οπότε περιμένετε μια πρύμνη που λέει-off εάν σας πιάσει να σπάσετε κάποιο από τους κανόνες που αναφέρονται στη ρήτρα 3. Αν παραβιάζετε κατάφωρα τους κανόνες ή παραβιάζετε επανειλημμένα τους κανόνες, πιθανότατα θα συνοδεύεστε από τον ιστότοπο. Μην περιμένετε επιστροφή χρημάτων ή επανεισδοχή.

Το γκράφιτι δεν είναι θέμα γέλιου στο Κούσκο ή στο Μάτσου Πίτσου

Έχουν υπάρξει ορισμένες καλά δημοσιευμένες περιπτώσεις ανθρώπων που ζωγραφίζουν γκράφιτι στα ιστορικά μνημεία του Περού. Η ανασκαφή ενός ιστορικού μνημείου είναι προφανώς ηλίθια και ασέβεια, αλλά μπορεί επίσης να σας προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα.

Το 2005, για παράδειγμα, δύο νέοι Χιλιανοί τραβήχτηκαν με ψεκασμό σε τοίχο Inca στο Κούσκο. Σύμφωνα με μια αναφορά του BBC News (17 Φεβρουαρίου 2005), οι δύο άνδρες αντιμετώπισαν μεταξύ τριών και οκτώ ετών φυλάκιση για «ζημιά στην εθνική κληρονομιά του Περού». Οι Περουβιανές αρχές απελευθέρωσαν τελικά τους Χιλιανούς μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, κρατώντας τους στο Περού για σχεδόν έξι μήνες.

Αν μπείτε στον πειρασμό να σκαρφαλώσετε το όνομά σας στα βράχια και στους τοίχους του Machu Picchu, μην το κάνετε. Όχι μόνο είναι ένα θαυμαστό πράγμα που κάνει σε μια περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου, μπορείτε επίσης να περιμένετε κάποιες αρκετά βαριές ποινές αν είστε πιασμένοι στην πράξη.