Φεστιβάλ Λατίνος στην Ουάσιγκτον, DC: Fiesta DC 2018

Ετήσιος εορτασμός του λατίνου πολιτισμού

Το Φεστιβάλ Λατίνος της Ουάσιγκτον, γνωστό και ως Fiesta DC, είναι μια ετήσια γιορτή που προβάλλει τον λατίνικο πολιτισμό με μια παρέλαση των εθνών, ένα παιδικό φεστιβάλ, μια επιστημονική έκθεση, ένα διπλωματικό περίπτερο για πρεσβείες και προξενεία, τέχνες και βιοτεχνίες, κουζίνα.

Το ελεύθερο φεστιβάλ είναι τεράστιο και αναλαμβάνει την πρωτεύουσα του έθνους για ένα Σαββατοκύριακο κάθε πτώση συγκεντρώνοντας δεκάδες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ηγέτες της κοινότητας και μέλη του εταιρικού και του ιδιωτικού τομέα.

Το φεστιβάλ συμπίπτει με τον Μήνα Ισπανικής Κληρονομιάς (15 έως 15 Οκτωβρίου) και γιορτάζει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των ισπανόφωνων κατοίκων που εντοπίζουν τις ρίζες τους στην Ισπανία, το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Καραϊβική.

Το Fiesta DC είναι πλέον ένα διήμερο γεγονός που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Ουάσιγκτον, με παρέλαση και φεστιβάλ. Απολαύστε τα πολύχρωμα κοστούμια και ένα ευρύ φάσμα μουσικής και χορού, όπως salsa, merengue, bachata, cumbia, reggaeton, duranguense και mariachi. Οι ημερομηνίες δεν έχουν ανακοινωθεί για το 2018, αλλά το επίσημο έθνος της χρονιάς θα είναι το Μεξικό.

Η Παρέλαση των Εθνών και το Φεστιβάλ DC Fiesta

Κάθε χρόνο, η παρέλαση είναι μια ζωντανή επίδειξη πολιτισμού με παραδοσιακές φορεσιές και διασκέδαση από διάφορες χώρες του Λατίνο. Η παρέλαση είναι φιλική προς την οικογένεια και ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για τους ποικίλους πολιτισμούς λατίνων που προέρχονται από την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Συντάγματος και την 7η οδό κοντά στο Εθνικό Κτήριο Αρχείων και θα προχωρήσει ανατολικά στην 14η οδό μπροστά από το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Smithsonian και το στάδιο της εκδήλωσης για την παρέλαση θα βρίσκεται στο 10ο και στο Constitution Ave μπροστά του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Smithsonian.

Το ολοήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ψυχαγωγίας και εξαιρετικής τροφής από μια μεγάλη ποικιλία Latino πολιτισμών, αλλά το 2018 θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά πιάτα του Μεξικού. Οι χώροι του φεστιβάλ βρίσκονται στην Λεωφόρο της Πενσυλβάνια μεταξύ 9ου και 14ου δρόμου, αρχίζοντας από το US Navy Memorial Plaza και επεκτείνοντας την πλατεία Freedom Plaza.

Η ετήσια εκδήλωση ξεκίνησε ως Λατίνο Φεστιβάλ τη δεκαετία του 1970 και πραγματοποιήθηκε στο Mt. Ευχάριστη γειτονιά που φιλοξενεί μια μεγάλη κοινότητα Λατίνος. Το 2012, το φεστιβάλ μεταφέρθηκε στην πιο ορατή θέση στο κέντρο του Συντάγματος και της Pennsylvania Avenues.

Μια ποικίλη σειρά πολιτιστικών γιορτών στο DC

Η Fiesta DC, Inc. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χορηγεί εκδηλώσεις όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων ταλέντων γειτονιάς, των συνεισφορών των καλαθιών των Ευχαριστιών και των παιχνιδιών για τα Χριστούγεννα και των παλτών για τους λιγότερο τυχερούς στην κοινότητα Latino. Τα έσοδα από εκδηλώσεις και έρανοι όπως το Fiesta DC ωφελούν τις τοπικές προσπάθειες αυτής της οργάνωσης.

Παρόλο που οι Λατινοί είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα στην περιφέρεια της Κολούμπια, η οποία περιλαμβάνει περίπου το 10% του πληθυσμού της πόλης, η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται (και να γιορτάζει) ένα ευρύ φάσμα διεθνών κοινοτήτων. Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον, DC προσφέρει μερικά από τα καλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ και εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.