Επισκεφτείτε τη Φλόριντα τον Ιανουάριο

Γεγονότα, καιρός και τι να περιμένετε αυτόν τον χειμώνα

Ο χειμώνας είναι μια δημοφιλής εποχή για τους ανθρώπους στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες να ταξιδεύουν νότια στη Φλόριντα για μια ευκαιρία να ξεφύγουν από το κρύο και τον Ιανουάριο οι επισκέπτες στο Sunshine State μπορούν να αφήσουν τα χειμωνιάτικα παλτά τους στο σπίτι και να απολαύσουν τον ήλιο σε μία από τις πολιτείες πολλές παραλίες ή να παρακολουθήσετε κάποια μοναδικά γεγονότα.

Η Πρωτοχρονιά μέσω της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα δει συνήθως το μέσο πλήθος των θεματικών πάρκων της Κεντρικής Φλόριντα - η παρουσία στο Disney World είναι συνήθως το λιγότερο γεμάτο από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα άλλα θεματικά πάρκα και αξιοθέατα.

Είτε πηγαίνετε στο Universal Orlando ή Disney World τον Ιανουάριο , είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να περιμένετε. Γενικά, οι θερμοκρασίες ημέρας της Φλόριντα γίνονται εύκολα ανεκτές από τους περισσότερους επισκέπτες, αλλά αν επισκέπτεστε τη βόρεια Φλόριντα, ίσως χρειαστείτε ζεστά ρούχα κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάτι βαρύτερο από ένα πουλόβερ τη νύχτα.

Ιανουάριος θερμοκρασίες και θερμοκρασία του νερού

Το ήπιο κλίμα της Φλώριδας εκτείνεται στους χειμερινούς μήνες, αλλά υπάρχει πιθανότητα για χαμηλές θερμοκρασίες και ακόμη και παγετό κατά τη διάρκεια του μήνα στη Βόρεια και Κεντρική Φλόριντα. Οι μέσες θερμοκρασίες παρατίθενται παρακάτω, αλλά αν ψάχνετε για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους δημοφιλείς προορισμούς της Φλόριντα, πάρτε τους συνδέσμους για να δείτε τι είναι αποθηκευμένο όλο το χρόνο.

Ένα επιπλέον για μια επίσκεψη τον Ιανουάριο είναι ότι η εποχή των τυφώνων δεν ξεκινάει μέχρι την 1η Ιουνίου και τα συχνά κρύα μέτωπα που περνούν από το κράτος σπάνια παράγουν βίαιους καιρούς. Η θερμοκρασία του νερού για τον Κόλπο του Μεξικού (Δυτική Ακτή) κυμαίνεται από τα υψηλά 50s έως τα 60s.

Τα ύδατα του Ατλαντικού Ωκεανού (Ανατολική Ακτή) είναι κατά μέσο όρο 50 μεσαία έως και τα υψηλότερα από τη Βόρεια Κεντρική Φλώριδα. Οι παραλίες στο νότιο-δυτικό Palm Beach, το Μαϊάμι και τα κλειδιά είναι πάντα αρκετά βαθμούς θερμότερες από αυτές στη Βόρεια Φλόριντα.

Εκδηλώσεις του Ιανουαρίου: Φώτα και Πειρατές

Εάν επισκέπτεστε τη βορειοανατολική Φλόριντα στις αρχές του μήνα και εξακολουθείτε να βρίσκεστε στο πνεύμα των διακοπών, σκεφτείτε την αρχαιότερη πόλη της Αμερικής, τον Αγ. Αυγουστίνο, όπου εκατομμύρια φώτα διακοπών φωτίζουν ολόκληρο το κέντρο της πόλης. Το φεστιβάλ "Nights of Lights" ξεκινάει από τα τέλη Νοεμβρίου του 2017 έως την 1η Φεβρουαρίου 2018 και διαθέτει πάνω από δύο εκατομμύρια φώτα που φωτίζουν τα αποικιακά κτίρια, τα πάρκα στο κέντρο της πόλης και την ιστορική bayfront καθώς και μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις που θα κρατούν τους επισκέπτες απασχολημένους στο νέο έτος.

Από την άλλη πλευρά, αν αισθάνεστε λίγο πιο τολμηροί και κατευθυνθείτε στην Τάμπα στην Κεντρική Φλόριντα στο τέλος του μήνα, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε το φεστιβάλ Gasparilla Pirate . Το Φεστιβάλ Πειρατών Gasparilla έχει για ένα αιώνα ταξιδέψει στο κέντρο της Τάμπα. Εκατοντάδες πολύχρωμοι πειρατές θα "εισβάλουν" στην πόλη του Jose Gasparilla με κανόνια και πυροβόλα όπλα, που συνοδεύονται από ένα στολίσκο εκατοντάδων σκαφών.

Αργότερα, ο Jose Gaspar και ο Mystic Krewe συλλαμβάνουν (με μικρή αντίσταση) την πόλη και μοιράζονται τον πλούτο των μπιχλιμπίδια και των διπλώνων με το ενθουσιώδες πλήθος κατά μήκος της διαδρομής Parade, κάνοντας μια γεμάτη διασκέδαση μέρα που μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ένα των ταινιών "Πειρατές της Καραϊβικής" της Disney.