Πεζοπορία στο μονοπάτι Inca χωρίς οδηγό

Εάν είστε έμπειρος ή ιδιαίτερα ελεύθερος θαλασσοπόρος, ίσως θέλετε να περάσετε το Classic Inca Trail ανεξάρτητα - χωρίς ταξιδιωτικό πράκτορα, χωρίς οδηγό, χωρίς αχθοφόρο, μόνο εσείς και το μονοπάτι. Αυτό όμως δεν είναι πλέον δυνατό.

Η πεζοπορία κατά μήκος του μονοπατιού Inca δεν έχει απαγορευτεί από το 2001. Σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της Inca Trail, η χρήση του Inca Trail για τουριστικούς σκοπούς πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Inca Trail ( Regina de Uso Turistico de la Red de Caminos Inca del Santuario Histórico de Machu Picchu ) να πραγματοποιείται σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών μέσω α) ταξιδιωτικού ή τουριστικού γραφείου ή β) με επίσημο ξεναγό.

Inca Trail Οργανωτικές Ομάδες

Για τους περισσότερους επισκέπτες, αυτό σημαίνει κράτηση και πεζοπορία με ένα από τα 175 ταξιδιωτικά πρακτορεία Inca Trail που έχουν λάβει επίσημη άδεια στο Περού (ή μέσω ενός μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου με εταιρία με εξουσιοδοτημένο διαχειριστή).

Οι τουριστικές υπηρεσίες κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς, τουλάχιστον όσον αφορά την οργάνωση. Κάνουν κράτηση για την άδεια Inca Trail, ταξινομούν την ομάδα σας (οι μέγιστοι και ελάχιστοι αριθμοί ομάδων διαφέρουν μεταξύ των χειριστών) και παρέχουν έναν οδηγό ή οδηγούς και παρέχουν αχθοφόρους, μάγειρες και το μεγαλύτερο μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Inca Trail, οι ομάδες τουριστών δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 45 άτομα. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν αρκετά πλήθος, αλλά ο μέγιστος αριθμός τουριστών ανά ομάδα είναι 16. Το υπόλοιπο της ομάδας αποτελείται από αχθοφόρους, οδηγούς, μάγειρες κτλ. (Σπάνια θα βρεθείτε να περάσετε σε μια ομάδα 45).

Η ανεξάρτητη επιλογή Guide Guide Trail Inca

Το πλησιέστερο που μπορείτε να φτάσετε στην πεζοπορία του Inca Trail ανεξάρτητα είναι με ένα μοναχικό οδηγό.

Αυτό εξαλείφει το σύνολο της πλευράς των πρακτόρων, αφήνοντας σας να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας (μόνοι σας ή με φίλους) με έναν εξουσιοδοτημένο ξεναγό της Inca Trail. Ο οδηγός πρέπει να εγκριθεί από το Unidad de Gestión del Santuario Histórico de Machupicchu (UGM) και πρέπει να σας συνοδεύσει καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι κανονισμοί της Inca Trail αναφέρουν ότι κάθε ομάδα που διοργανώνεται από έναν ενιαίο εξουσιοδοτημένο ξεναγό πρέπει να περιέχει όχι περισσότερα από επτά άτομα (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού). Το προσωπικό υποστήριξης απαγορεύεται, πράγμα που σημαίνει ότι θα πεζοπορείτε χωρίς αχθοφόρους, μάγειρες κλπ. Αυτό σημαίνει ότι θα μεταφέρετε όλα τα δικά σας εργαλεία (σκηνές, σόμπες, φαγητό ...).

Η διαδικασία εύρεσης και πρόσληψης ενός εξουσιοδοτημένου οδηγού μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά εάν προσπαθείτε να οργανώσετε το ταξίδι σας εκτός Περού. Οι περισσότεροι εξουσιοδοτημένοι οδηγοί δουλεύουν ήδη για έναν από τους αδειοδοτημένους χειριστές Inca Trail, οπότε η εξεύρεση ενός έμπειρου (και αξιόπιστου) οδηγού με το χρόνο να οδηγήσει ένα ταξίδι μπορεί να είναι προβληματική. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να διερευνηθεί η φήμη ενός ταξιδιωτικού πράκτορα από αυτή ενός ξεχωριστού οδηγού.