Πώς οι απεργίες μπορούν να επηρεάσουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια στην Ελλάδα

Η απεργία είναι συνήθης για τα συνδικάτα της Ε.Ε., και αυτές οι ενέργειες των εργαζομένων συχνά επηρεάζουν τις αεροπορικές εταιρείες, τα ταξί, τα τρένα και τα οχηματαγωγά. Εάν δεν θέλετε απεργίες να διαταράξουν τις διακοπές σας στην Ελλάδα, διαβάστε παρακάτω.

Γιατί οι ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις μπαίνουν σε απεργία τόσο συχνά;

Οι εργαζόμενοι θα λένε συνήθως ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν αποτελέσματα από την κυβέρνηση, είτε κερδίζοντας νέα οφέλη είτε υψηλότερους μισθούς ή, πιο συχνά, εντυπωσιακά για να αποφευχθεί κάποια μείωση των παροχών ή άλλες αλλαγές που δεν είναι ευνοϊκές γι 'αυτές.

Στην πραγματικότητα, το εντυπωσιακό στην Ελλάδα έχει γίνει κάτι παράδοση. Δικαίως ή λανθασμένα, θεωρείται ότι η κυβέρνηση δεν θα ακούσει καθόλου, εκτός αν υπάρξει απεργία, και οι εργαζόμενοι δεν θα ασχοληθούν με την προσπάθεια να διαπραγματευτούν, αφού είναι βέβαιο ότι η απεργία θα κάνει τη διαφορά.

Τι είναι η "περίοδος Strike";

Δυστυχώς, οι μεταφορές και άλλες απεργίες στην Ελλάδα συχνά έχουν το χρονοδιάγραμμα για να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τουρισμό, έτσι ώστε οι δυνάμεις που θα είναι πιο παρακινημένες να ακούσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Οι περισσότερες από αυτές τις απεργίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Πώς να ξέρετε πότε θα συμβεί μια απεργία

Ευτυχώς, δεδομένου ότι οι περισσότεροι Έλληνες επιτιθέμενοι θέλουν τη μέγιστη προσοχή, οι απεργίες θα ανακοινώνονται συνήθως λίγες μέρες νωρίτερα. Η on-line έκδοση της Καθημερινής θα αναφέρει συχνά τη Δευτέρα τις προγραμματισμένες απεργίες για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Συνήθως τουλάχιστον ορισμένοι από αυτούς θα ακυρωθούν πριν συμβούν.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα

Δεδομένου ότι οι απεργίες είναι απρόβλεπτες, είναι δύσκολο να ασκηθείτε πλήρως τα ελληνικά σχέδια διακοπών σας. Αλλά, γενικά, αποφύγετε τις εξαιρετικά στενές συνδέσεις. Είναι καλή ιδέα να σχεδιάσετε την επιστροφή στην Αθήνα την ημέρα πριν από την πτήση σας στο σπίτι εάν ταξιδεύετε στα νησιά ή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτό είναι καλή πρακτική σε κάθε περίπτωση, καθώς ο καιρός μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει πτήσεις ή πορθμεία. Και εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ασφάλιση ταξιδιού για να σας βοηθήσουμε να σας αποζημιώσουμε εάν υποφέρετε από μια απεργία που επηρεάζει το ταξίδι σας.