Μάρτιος Μάρτιος για τον Μήνα Ιστορίας Γυναικών

Μάθετε πώς η μικρή πόλη Seneca Falls φιλοξενεί μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία

Ο Μάρτιος είναι ο Μήνας Ιστορίας των Γυναικών, οπότε και ήρθε η ώρα να τιμήσουμε τους γυναικείους παράγοντες αλλαγής, οι οποίοι βοήθησαν να προετοιμάσουν το έδαφος για τις γυναίκες να ψηφίσουν, να καταπολεμήσουν τις διακρίσεις λόγω φύλου στον αθλητισμό (χάρη στον Τίτλο ΙΧ!) Και που εξακολουθούν να παλεύουν για ισότιμη αμοιβή (στηρίγματα στην Patricia Arquette Ομιλία του Οσκαρ για να επιστήσει την προσοχή στο θέμα). Εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι που ακολουθείται με τα βήματα των γυναικών αντάρτες που βοήθησαν στην αλλαγή της ιστορίας, ελέγξτε το Seneca Falls της Νέας Υόρκης.

Στις 19 και 20 Ιουνίου 1848 πραγματοποιήθηκε η σύμβαση Seneca Falls στην πόλη που ονομάστηκε. Η εκδήλωση συγκέντρωσε γυναίκες (και μερικούς άνδρες) ακτιβιστές που συνέταξαν ένα νέο μανιφέστο για τα δικαιώματα των γυναικών σύμφωνα με τη δήλωση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας . Η σύμβαση ακολουθήθηκε σύντομα από μια σειρά άλλων, οι οποίες συνέβαλαν στην ένταξη των δικαιωμάτων των γυναικών στην εθνική συζήτηση - και τελικά βοήθησαν να τους δοθεί το δικαίωμα ψήφου. Μέχρι σήμερα, θεωρείται από πολλούς το γεγονός που πυροδότησε το αμερικανικό φεμινιστικό κίνημα.

Να πάρει εκεί

Το Seneca Falls βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, στη γραφική περιοχή Finger Lakes . Χρειάζονται πάνω από τέσσερις ώρες για να οδηγήσετε εκεί από τη Νέα Υόρκη και περίπου έξι από τη Βοστώνη. Για να ενημερώνεστε για τα γεγονότα που συμβαίνουν εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Seneca Falls, διαθέσιμη για iPhone και Android.

Εθνικό ιστορικό πάρκο για τα δικαιώματα των γυναικών

Το κύριο αξιοθέατο στο Seneca Falls είναι το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο για τα Δικαιώματα των Γυναικών, ένα Εθνικό Πάρκο Υπηρεσίας που κατέχει το οποίο διαχειρίζεται τα περισσότερα από τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης.

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε στο πάρκο είναι το Κέντρο Επισκεπτών, το οποίο διαθέτει μια ταινία που δίνει μια εξαιρετική εικόνα της σύμβασης και μια σειρά από εκθέματα, συμπεριλαμβανομένης μιας ταινίας που καταγράφει τον αγώνα των γυναικών για ισότητα από τις ημέρες της σύμβασης μέχρι σήμερα. Πριν φύγετε, φροντίστε να δείτε το "Το πρώτο κύμα", ένα μνημειώδες γλυπτό στο λόμπι που απεικονίζει τους ιδρυτές του κινήματος των δικαιωμάτων των γυναικών.

Αξιοθέατα στην πόλη

Για να βιώσετε πραγματικά τη διάσκεψη, κατευθυνθείτε προς το δρόμο προς το παρεκκλήσι Wesleyan, όπου πραγματοποιήθηκε η πραγματική συνέλευση. Οι ενημερωτικές πινακίδες και οι συχνές συνομιλίες με φτερό περιγράφουν αυτό που συνέβη την ημέρα, ενώ το νεόκτιστο εσωτερικό καθιστά εύκολο να φανταστεί κανείς τα βασικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα.

Επίσης, μην χάσετε την έδρα της Elizabeth Cady Stanton, η οποία βοήθησε στην οργάνωση του συνεδρίου και θεωρείται ένας από τους πρώτους ηγέτες του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Το σπίτι, το οποίο ο Στάντον ονομάστηκε ανεπίσημα, "Κέντρο της εξέγερσης", μπορεί να δει μόνο κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας που διοικείται από ranger, όπου ένας υπάλληλος του πάρκου μοιράζεται την οικογενειακή ζωή του Stanton και το ρόλο του στο συνέδριο και το ευρύτερο γυναικείο κίνημα.

Μια άλλη γυναίκα που συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στη διάσκεψη και το κίνημα ήταν η Mary Ann M'Clintock. Το σπίτι της είναι επίσης ανοικτό στους επισκέπτες. Αν νομίζετε ότι το σπίτι ενός ακτιβιστή είναι αρκετό, σκεφτείτε και πάλι: η M'Clintock και η οικογένειά της ήταν κατάργηση και το σπίτι τους ενήργησε ως στάση στον υπόγειο σιδηρόδρομο. Το σπίτι και τα εκθέματα του, τα οποία καλύπτουν και τις δύο πτυχές της ζωής του, δεν πρέπει να χάσετε.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Εάν απλά δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό από τη σύμβαση και τις γυναίκες που την διοργάνωσαν, σκεφτείτε να επισκεφθείτε Seneca Falls στο ένα Σαββατοκύριακο κάθε χρόνο, όπου όλη η πόλη αποδεικνύεται να γιορτάσει τη σύμβαση.

Κάθε Ιούλιο, φιλοξενούν τις Ημέρες της Συνέλευσης, ένα τεράστιο φεστιβάλ που παρουσιάζει ομιλίες, εκθέματα, φαγητό, ψώνια και πολλά άλλα πολλά, τα οποία σχετίζονται με τα γεγονότα που συνέβησαν το 1848.

Το ταξίδι σας δεν έχει τελειώσει, αφού έχετε δει όλες τις τοποθεσίες στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο για τα Δικαιώματα των Γυναικών. Το Seneca Falls φιλοξενεί επίσης την Εθνική αίθουσα γυναικών φήμης, η οποία τιμά τις αξιόλογες αμερικανικές γυναίκες και εκπαιδεύει το κοινό για τα επιτεύγματά τους μέσα από εκθέματα και εκδηλώσεις. Η οργάνωση αυτή επίσης ανακαινίζει επί του παρόντος το Mill Knitting Mill, ένα εκπληκτικό πρώην εργοστασιακό κτίριο στις όχθες του καναλιού Erie. Αν επισκεφθείτε μετά το Δεκέμβριο του 2016, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλες τις αίθουσες της φήμης που έχει να προσφέρει στο νέο σπίτι του.

Άλλα αξιοθέατα

Η ιστορία του Seneca Falls δεν περιορίζεται στη σύμβαση, αλλά ήταν επίσης η έδρα πολλών βιομηχάνων που έκαναν τα χρήματά τους από την άνθηση του εμπορίου κατά μήκος της διώρυγας Erie στα μέσα του 1800.

Μπορείτε να μάθετε γι 'αυτά και πολλές άλλες πτυχές της ιστορίας της περιοχής στην Ιστορική Εταιρεία Seneca Falls, η οποία στεγάζεται σε ένα μεγαλοπρεπές βικτοριανό αρχοντικό του βιομηχάνου.

Μόλις έχετε γεμίσει την ιστορία σας, υπάρχει ακόμα περισσότερος για να εξερευνήσετε σε Seneca Falls και την γύρω περιοχή. Η περιοχή Finger Lakes είναι γνωστή ως μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης, και επομένως η διαμονή σε εξωτερικούς χώρους είναι απαραίτητη. Το Seneca Falls απέχει λίγα λεπτά από το πάρκο Cayuga Lake State και μισή ώρα από το Sampson State Park, τα οποία και βρίσκονται στις λίμνες και διαθέτουν παραλίες, κάμπινγκ και πολλά άλλα. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης περισσότερα από 100 οινοποιεία, ζυθοποιεία και αποστακτήρια.