Θαυμάσια Σύγχρονη Παρίσι: Εξερεύνηση Les Halles και Beaubourg

Το Vibrant Smack-Center της πόλης

Αυτή η ολοκαίνουργια και ζωντανή γειτονιά, που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, απολαμβάνει το ασυνήθιστο πλεονέκτημα ότι είναι εξαιρετικά δημοφιλές τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Μερικά από τα κορυφαία μουσεία της πόλης που βρίσκονται εδώ, συμπεριλαμβανομένου του Centre Georges Pompidou και της φαντασμαγορίας του (ή, για κάποιες αποτρόπαια άσχημες), μπλε, κόκκινη και κίτρινη πρόσοψη, η περιοχή Beaubourg / Les Halles συχνάζει συχνά από εραστές και τουρίστες .

Αλλά είναι επίσης πολύ διαφορετική. Με πολλές από τις προαστιακές γραμμές της πόλης που συγκλίνουν στο σταθμό Les Halles RER , που φιλοξενούν ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο για να ψωνίζουν τα ψώνια του Σαββατοκύριακου στην πόλη, μπορείτε να περιμένετε ένα πραγματικό μίγμα αστικών, προαστιακών, διεθνών και ανώτερων λαών. περιοχή.

Αυτό είναι ένα από τα μέρη όπου η εργατική τάξη του Παρισιού και οι "μποέμικοι αστούς" ή "bobos", όπως δεν αποκαλούνται τόσο ντροπιαστικά στα γαλλικά, συγκρούονται. Το αποτέλεσμα είναι ένα φιλικό, ανεπιτήδευτο, αν και συχνά γεμάτο και συντριπτικό vibe που είναι σίγουρο να γοητεύσει εκείνους που θέλουν να καταλάβουν πώς λειτουργεί το σύγχρονο Παρίσι.

Προσανατολισμός γειτονιάς

Η συνοικία Beaubourg / Les Halles κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ του 1ου διαμερίσματος και του 4ου διαμερίσματος , κοντά στο κέντρο του Παρισιού. Το Μουσείο του Λούβρου και οι γειτονικοί κήποι Tuileries δεν είναι πολύ μακριά, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό σημείο, με τον ποταμό Σηκουάνα να διασχίζει την πόλη ακριβώς προς τα νότια.

Η γειτονιά Marais ισχίου, μια παραδοσιακή εβραϊκή και γκέι συνοικία στο Παρίσι, η οποία κυριαρχείται όλο και περισσότερο από πολυτελείς μπουτίκ, πολυτελή εστιατόρια και μπαρ κρασιού, βρίσκεται στα βορειοανατολικά και συνορεύει με την περιοχή "Beaubourg". Η γοητευτική, πλακόστρωτη πεζοδρομημένη περιοχή Rue Montorgueil , εν τω μεταξύ, βρίσκεται νοτιοδυτικά του Les Halles.

( Σχετικά : Δείτε τον οδηγό μας για τα γκέι, λεσβίες και φιλικά προς τις LGBT μπαρ και κλαμπ στο Παρίσι εδώ )

Κεντρικοί δρόμοι στην περιοχή: Η λεωφόρος Sébastopol εκτείνεται βορρά-νότια μέσω της γειτονιάς, με την κύρια αρτηρία, Rue de Rivoli, διασχίζοντας ανατολικά-δυτικά στο νότιο άκρο και Rue Rambuteau που εκτείνεται ανατολικά-δυτικά προς τα βόρεια.

Να πάρει εκεί

Αν θέλετε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στη γειτονιά κοντά στο Κέντρο Πομπιντού, πάρτε το μετρό του Παρισιού στο Rambuteau. Αν σχεδιάζετε να κάνετε ψώνια στο εμπορικό κέντρο Les Halles , πάρτε το μετρό 4 ή το RER A, B ή D στο σταθμό Chatelet / Les Halles και στη συνέχεια ακολουθήστε τις πινακίδες εξόδου στο εμπορικό κέντρο. Μια λέξη προειδοποίησης: είναι εύκολο να χαθείτε σε αυτό το τεράστιο υπόγειο συγκρότημα!

Μερικά γεγονότα και ιστορία γειτονιάς:

Σημεία ενδιαφέροντος μέσα και γύρω από το Beaubourg / Les Halles

Εκκλησία Saint Eustache: Η κατασκευή ξεκίνησε σε αυτή την εντυπωσιακή εκκλησία του γοτθικού στιλ το 1532, με την πάροδο μιας δεκαετίας να ολοκληρωθεί. Λέγεται ότι περιέχει το μεγαλύτερο όργανο σωληνώσεων οποιασδήποτε εκκλησίας στη Γαλλία. Πανέμορφα έργα ζωγραφικής του Peter Paul Rubens και ευαίσθητα βιτρό παράθυρα κάνουν μια επίσκεψη εδώ επιτακτική για όσους ενδιαφέρονται για γοτθική αρχιτεκτονική.

Το Forum des Halles Shopping Complex : Υπό κατασκευή για ό, τι έμοιαζε για πάντα, το make-up του Les Halles τελειώνει τελικά. Το υπόγειο εμπορικό κέντρο Forum des Halles παρέμεινε το ίδιο, αλλά τώρα η περιοχή πάνω από το έδαφος είναι μια φιλόξενη έκταση από πράσινο γρασίδι, εκκολαπτόμενα λουλούδια και παγκάκια. Lounge εδώ στον ήλιο πριν κατεβείτε στα βάθη του τεράστιου, λαβύρινθο-όπως εμπορικό συγκρότημα.

Αυτή είναι η one-stop-shop σας για τα πάντα, από τα ρούχα, τα παπούτσια και τα προϊόντα ομορφιάς μέχρι τα ηλεκτρονικά, τα βιβλία και τα τρόφιμα. Το Forum des Halles διαθέτει επίσης αρκετούς κινηματογράφους, μια δημόσια πισίνα και συνδέεται με το μετρό και το RER για εύκολη πρόσβαση.

Αγορές στην περιοχή

BHV (Bazaar de l'Hotel de Ville

Είτε ψάχνετε για πολυτελή ρούχα για άντρες και γυναίκες είτε για έπιπλα σπιτιού, το BHV είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος. Ενώ υπάρχουν δεκάδες πρωτότυπες μπουτίκ στη συνοικία Beaubourg, το BHV είναι ωραίο για μια βροχερή μέρα ή όταν θέλετε να πάρετε αρκετές στάσεις γίνονται ταυτόχρονα.

Κυριακάτικα ψώνια στο Marais: Κατευθυνθείτε λίγο βορειοανατολικά από το Centre Pompidou (ή βόρεια από την Rue de Rivoli από το BHV, έπειτα λίγο προς τα δυτικά) και θα χτυπήσετε τις πολλές μπουτίκ των Marais - αρκετοί από τους οποίους είναι ανοιχτοί Κυριακές. (Δείτε περισσότερα από τα ψώνια της Κυριακής στο Παρίσι εδώ.)

Φαγοπότι

Εστιατόριο Le Georges

Αφού ξοδέψατε λίγες ώρες κοιτάζοντας τη σύγχρονη τέχνη στο Κέντρο Πομπιντού, σίγουρα θα λιμοκτονείτε. Προχωρήστε στον τελευταίο όροφο του μουσείου για να βρείτε αυτό το καλαίσθητο εστιατόριο, σχεδιασμένο σε ένα φουτουριστικό, πρωτοποριακό στυλ και σερβίροντας κλασικά γαλλικά πιάτα με μοντέρνα στρίψιμο. Εάν είστε εδώ τη νύχτα, κατευθυνθείτε στο εστιατόριο στο Pink Bar, για να δοκιμάσετε τις πρωτότυπες δημιουργίες κοκτέιλ.

Le Bar O

Διεύθυνση: 19 rue Hérold

Τηλ .: +33 (0) 1 42 36 04 02

Για μια κομψή νυχτερινή διασκέδαση γύρω από το Les Halles, κατευθυνθείτε προς αυτό το ισχίο, φουτουριστικό μπαρ σχεδιασμένο από τον γαλλικό σχεδιαστή Ora Ito. Καθώς τα φώτα στον τοίχο αλλάζουν σιγά-σιγά το χρώμα, επιλέξτε από οποιοδήποτε αριθμό κοκτέιλ εμπνευσμένο από την Ασία που χαρακτηρίζει το κόλιανδρο, το τζίντζερ και το γλυκό μούρο goji.

L'Ange 20

8, Rue Geoffroy L'Angevin

Τηλ .: +33 (0) 1 40 27 93 67

Το L'Ange 20 είναι ένα γοητευτικό μικρό σημείο για εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα στο σπίτι, όπου κάθε πιάτο παρουσιάζεται με προσοχή. Η φιλική ατμόσφαιρα θα σας φέρει ξανά και ξανά. Φροντίστε να κάνετε κράτηση μπροστά από το χρόνο καθώς το εστιατόριο βρίσκεται στη μικρή πλευρά.

Ψυχαγωγία

Φόρουμ εικόνων

2, rue du Cinéma

+33 (01) 44 76 63 00

Μετρό: Les Halles

Για τους αληθινούς λάτρεις του κινηματογράφου, αυτός ο διάσημος χώρος στο εμπορικό κέντρο Les Halles είναι απαραίτητος. Οι πέντε οθόνες εδώ προσφέρουν συνολικά τουλάχιστον τέσσερις ταινίες την ημέρα - όλα από ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια έως σύντομα χαρακτηριστικά και τηλεοπτικές σειρές. Οι τακτικές αναδρομές και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ καθιστούν αυτό το μέρος ένα τεράστιο κόμβο για κυτταρίτιδα στην πόλη του φωτός.

Εκδότες στο Centre Pompidou

Τοποθετήστε τον Georges-Pompidou

Μετρό: Rambuteau

Γιατί το κεφάλι σε εσωτερικούς χώρους όταν υπάρχει άφθονο δωρεάν ψυχαγωγία στο δρόμο; Σε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, θα βρείτε μάγους, ζωγράφους, καλλιτέχνες καρικατούρα και χορευτές στην πλατεία έξω από το Κέντρο Πομπιντού. Οι συμβουλές εκτιμώνται για τους καλλιτέχνες, ενώ οι τιμές καρικατού ποικίλουν ανάλογα με τον καλλιτέχνη.

Η Περιοχή σε Εικόνες:

Πάρτε κάποια έμπνευση μπροστά από την επίσκεψη και δείτε αυτές τις γκαλερί φωτογραφιών που δείχνουν σκηνές από το Beaubourg και το Les Halles: