Μάθετε τα πάντα για την περιφέρεια Tribeca στο Μανχάταν

Το όνομα του Tribeca, η ιστορία και τα κορυφαία σημεία του

Το Tribeca του Μανχάταν, που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca και περίπου 17.000 κατοίκους, είναι μια γειτονιά από πλακόστρωτα δρομάκια, παγκοσμίου φήμης εστιατόρια και ιστορικά κτίρια αποθήκης που έχουν μετατραπεί σε σοφίτες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Εύκολα μία από τις πιο ακριβές περιοχές της πόλης, ο κωδικός 10013 ταχυδρομείων διαθέτει μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές του Μανχάταν.

Πού είναι ακριβώς το Tribeca;

Το Tribeca συνορεύει με το SoHo και την οικονομική περιοχή.

Εκτείνεται από την οδό Canal νότια έως την οδό Vesey και από το δυτικό Broadway μέχρι τον ποταμό Hudson. Περάστε την εθνική οδό West Side στην οδό Chambers Street για να απολαύσετε το υπέροχο πάρκο Hudson River River και το Promenade River, το οποίο εκτείνεται από το Battery Park City μέχρι το Chelsea Piers και πέρα.

Ιστορία

Το όνομα "TriBeCa", μια συλλαβική συντομογραφία για την οδό "Triangle Below Canal", σχεδιάστηκε από τους πολεοδόμους τη δεκαετία του 1960. Αρχικά γεωργική γη, η Tribeca κυκλοφορούσε στην αγορά τη δεκαετία του 1850 με αποθήκες και εργοστάσια παραγωγής, υφαντουργίας και ξηρών προϊόντων. Τώρα, οι σοφίτες και τα εστιατόρια έχουν μεταφερθεί στα πρώην βιομηχανικά κτίρια από χυτοσίδηρο.

Μεταφορά

Τα λεωφορεία, τα ταξί και τα αυτοκίνητα μπορούν να σας μεταφέρουν από και προς το Tribeca, αλλά ίσως και ο ευκολότερος τρόπος μεταφοράς γύρω από το Μανχάταν ισχύει και για το Tribeca - το μετρό.

Το 1 τρένο σταματά στο Canal, Franklin ή Chambers. Οι γραμμές έκτακτης ανάγκης 2 και 3 σταματούν μόνο στα Επιμελητήρια. Τα αμαξοστοιχίες A, C και E σταματούν στο κανάλι κοντά στο West Broadway.

Διαμερίσματα και ακίνητα

Γνωστός για τις σοφίτες και τους διάσημους κατοίκους του όπως ο Robert De Niro και ο Beyonce, το Tribeca είναι μια από τις πιο καυτές και priciest γειτονιές του Μανχάταν. Οι προγραμματιστές έχουν μετατρέψει τα περισσότερα από τα παλιά κτίρια αποθήκης σε πολυτελή καταλύματα και ενοικιάσεις. Η μέση ηλικία ενός κατοίκου στη γειτονιά είναι 37 και το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι $ 180.000.

Τα ενοίκια κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 δολάρια το μήνα για ένα στούντιο ή ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου. Για περίπου $ 6.500 έως $ 8.000 μπορεί να είστε σε θέση να βρείτε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων. Οι μέσες τιμές των ακινήτων για ένα σπίτι στο Tribeca ήταν 3,5 εκατομμύρια δολάρια το 2017.

Εστιατόρια και νυχτερινή ζωή

Στο Tribeca Grill του Robert De Niro, μπορείτε να δείτε παρατηρήσεις διασημοτήτων και να περιμένετε καλή μεσογειακή κουζίνα. Το Nobu , που ανήκει στον Ιάπωνα σεφ Nobuyuki "Nobu" Matsuhisa και De Niro, είναι ένα από τα κορυφαία σημεία σούσι του Μανχάταν και δεν πρέπει να χάσετε τον κωδικό του υπογραφής σε σάλτσα miso.

Στη σκηνή του μπαρ, το Cocktail Lounge του Paul και το τζαζ κλαμπ Django, στο Roxy Hotel (πρώην Tribeca Grand) είναι ένα καλό στοίχημα για την παρακολούθηση των ανθρώπων.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca

Συνιδρυμένος από τον Robert De Niro, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca δημιουργήθηκε το 2002 ως απόκριση στην τρομοκρατική επίθεση του Παγκοσμίου Εμπορικού Κέντρου της 11ης Σεπτεμβρίου για την αναζωογόνηση της γειτονιάς και του κέντρου μετά τη φυσική και οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η επίθεση.

Το ετήσιο φεστιβάλ τον Απρίλιο γιορτάζει τη Νέα Υόρκη ως σημαντικό κινηματογραφικό κέντρο. Το Tribeca είναι μια δημοφιλής τοποθεσία μαγνητοσκόπησης για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Πάρκα και αναψυχή

Το Washington Market Park διαθέτει μια μεγάλη παιδική χαρά και μπάσκετ και τένις κοντά για τους μεγάλους.

Το Trapeze School της Νέας Υόρκης , που βρίσκεται στην West Street στο Hudson River Park, σας διδάσκει να πετάτε στον αέρα με μεγαλύτερη ευκολία. Μπορείτε επίσης να βρείτε μίνι γκολφ, ποδήλατα και άφθονο πράσινο χορτάρι στο Hudson River Park.