Γιατί οι πολυτελείς ταξιδιώτες αγαπούν τα εστιατόρια Nobu και τα ξενοδοχεία Nobu

Chef Nobu, ο άνθρωπος και το εμπορικό σήμα

Ο σεφ Nobu - Nobuyuki Matsuhisa - είναι ο διάσημος και σημαντικός ιδιοκτήτης σεφ των εστιατορίων Nobu και Matsuhisa σε όλο τον κόσμο.

Ο Nobu έγινε ο πρώτος σεφ για να δημιουργήσει και να επιβλέπει μια επωνυμία ξενοδοχείων, το Nobu Hotels. Το πρώτο, το Nobu Hotel Caesars Palace άνοιξε στο Λας Βέγκας το 2013.
Ελέγξτε το Nobu Hotel Caesars Palace και αποφασίστε εάν θέλετε

Γιατί ο σεφ Nobu είναι τόσο διάσημος

Όπως όλοι οι διάσημοι σεφ της εποχής τους - Υπέροχο της αρχαίας Ρώμης, Escoffier της Γαλλίας, Alice Waters του Berkeley - Ο σεφ Nobu μεταμόρφωσε την κουζίνα του στο σπίτι.

Είναι υπεύθυνος για το σύγχρονο κύμα ιαπωνικής κουζίνας σύντηξης που ενημερώνει το κλασικό σούσι και άλλα παραδοσιακά πιάτα με παγκόσμιες επιρροές. Την επόμενη φορά που δαγκώνετε σε ένα κομμάτι σούσι με το μάνγκο ή το jalapeño ή βγάζετε σε ένα πακέτο μαύρου μπακαλιάρου με σάλτσα miso, θα πρέπει να ευχαριστήσετε τον σεφ Nobu.

Global Stints Δημιουργήστε ένα διεθνές στυλ

Ο σεφ Nobu μεγάλωσε στο Saitama της Ιαπωνίας κοντά στο Τόκιο. Ήξερε τι ήθελε να κάνει με τη ζωή του την πρώτη φορά που πήγε σε ένα εστιατόριο sushi ως μικρό αγόρι. Μετά το γυμνάσιο, πήρε μια ζωντανή δουλειά σε ένα sushiya στο Τόκιο.

Στην ηλικία των 24 ετών, ένα εστιατόριο του πρόσφερε τη δουλειά του σεφ σε ένα νέο εστιατόριο στη Λίμα του Περού. Στα τρία χρόνια της σε αυτή την πολυεθνική πόλη του λιμανιού, ο σεφ Nobu έθεσε τα θεμέλια για τη νέα του κουζίνα. Είναι ένας γάμος του Ειρηνικού:
• Το ιαπωνικό φαγητό του ενσωματώνει τις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής, όπως οι πιπεριές της Χιλή, τα τροπικά φρούτα και οι καρδιές της παλάμης
• Και οι νότιες γεύσεις του Chef Nobu όπως το tacos και το ceviche γίνονται με ιαπωνικά εξαρτήματα

Ακολουθώντας τις παραβιάσεις στο Μπουένος Άιρες και την Αλάσκα, ο σεφ Nobu πήρε τις συμβουλές ενός φίλου και επανεγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες. Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του '70 και ο χρόνος του ήταν άψογος: ο LA ήταν στο πρώτο χτύπημα ενός διαρκούς ρομαντισμού με σούσι. Το 1987, ο σεφ Nobu ταξινόμησε τους πόρους του και άνοιξε το Matsuhisa στο Beverly Hills.

Και το υπόλοιπο είναι η ιστορία

Το Matsuhisa ήταν ένα άμεσο χτύπημα.

Οι κριτικές των εστιατορίων του LA έγιναν άγριες για την κουζίνα του Chef Nobu. (Ο υπεύθυνος της χρέωσης ήταν ο μαγειρικός συγγραφέας του Luxury Travel, Max Jacobson, τότε αναθεωρητής εστιατορίων για τους Los Angeles Times. ) Ο μύθος ήταν σε εξέλιξη.

Και τότε η αυτοκρατορία Nobu επεκτάθηκε.

Πώς ο Ρόμπερτ ντε Νίρο πήρε τη χρέωση Star στην ιστορία Nobu

Το Matsuhisa έγινε ένα hotspot του Λος Άντζελες που συχνάζουν από διασημότητες του Χόλιγουντ. Ο Robert De Niro, γιος του καλλιτέχνη και πρωτοποριακός ηθοποιός, αντήχησε με τη δημιουργικότητα του Nobu. Οι δύο έγιναν καλοί φίλοι και ο De Niro προέτρεψε τον Nobu να ανοίξει στη γειτονιά του, Tribeca της Νέας Υόρκης .

Η Nobu New York άνοιξε το 1994 με δύο ακόμα συνεργάτες: τον εστιατοριο Drew Nieporent και τον παραγωγό ταινιών Meir Teper. Το έργο τους έγινε η συζήτηση για την πόλη, και αυτό το εικονίδιο τραπεζαρίας στο Μανχάταν είναι σήμερα το φαγητό του Chef Nobu.

Η κριτική για τον Chef Nobu δεν έχει σταματήσει ποτέ και ο θρύλος ζει. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 υπήρχαν 22 εστιατόρια Nobu σε όλο τον κόσμο. Δώδεκα βρίσκονται στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων δύο στο Λας Βέγκας, δύο στο Λος Άντζελες, δύο στη Χαβάη και τρεις στη Νέα Υόρκη. Εδώ μπορείτε να δείτε τα εστιατόρια:
• Το πρωτότυπο Nobu στο Tribeca, NYC
Nobu Caesars Palace στο Λας Βέγκας
• Nobu στο Hard Rock Hotel Λας Βέγκας
Nobu Miami Beach

Υπάρχουν περισσότερα. Το χέρι του Chef Nobu είναι εμφανές στα πέντε εστιατόρια Matsuhisa του στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Το ένα βρίσκεται μέσα στο deluxe Residences Solaris στο Vail, Κολοράντο.

Το Nobu Hotel Caesars Palace είναι μια μεγάλη επιτυχία, σχεδιάζοντας γαστρονομικά καλεσμένους με την πολυτέλεια για πολυτέλεια και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Περισσότερα Ξενοδοχεία Nobu είναι έτοιμα να ξεκινήσουν στο Λονδίνο, το Ριάντ και το Μπαχρέιν, συνδυάζοντας εξαιρετικό φαγητό, σχεδιασμό και εξυπηρέτηση.

Ποια είναι τα εστιατόρια Nobu

Το φαγητό στα εστιατόρια Nobu είναι ένα διαφορετικό είδος τραπεζαρίας. Αυτά τα εστιατόρια δεν είναι όπως άλλα ιαπωνικά μέρη, τα οποία τείνουν να είναι υποτονικά ιερά σούσι.

Κάθε εστιατόριο Nobu είναι μοναδικό. δεν υπάρχει εταιρική ομοιότητα εδώ. Αλλά όλοι είναι λαμπερό και με γούστο Deluxe. Οι τραπεζαρίες γίνονται με μια μαλακή ιαπωνική παλέτα και διακοσμητικά στοιχεία που αποδίδουν φόρο τιμής στο λαϊκό πολιτισμό.

Ωστόσο, η διάθεση είναι ζωντανή και σύγχρονη.

Πολλά εστιατόρια Nobu σχεδιάστηκαν από τον "starchitect" David Rockwell, ο οποίος δημιούργησε επίσης την γαλήνια εμφάνιση του Nobu Hotel Caesars Palace. Σύμφωνα με τον Rockwell, η τραπεζαρία σε ένα εστιατόριο Nobu είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα. Είναι μια κοινή θεατρική εμπειρία.

Το εστιατόριο Cuisine of Nobu

Diners σε όλα τα εστιατόρια Nobu θα βρείτε γνωστά πιάτα Nobu υπογραφής στο μενού. Αυτά περιλαμβάνουν:
• Yellowtail με το Jalapeño
• Tiradito Nobu Style, πιάτο Sashimi με περουβιανό τόνωμα
• Αστακός με σάλτσα πιπέρι Wasabi, ένα ολόκληρο καρκινοειδές έτοιμο να καταβροχθιστεί
• Rock Tempura γαρίδας, βαθιά τηγανητά, σερβίρεται με χυμό τσίλι, και ακαταμάχητη
• Καλαμάρι "Ζυμαρικά", τα καλαμάρια κόβονται σε κορδέλες τύπου linguine
• Μαύρο γάδο με Miso, ίσως το πιο διάσημο και συχνά μιμημένο πιάτο του Nobu, το οποίο έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι σεφ και οι γευσιγνώστες προσεγγίζουν τα άσπρα ψάρια
• Σοκολάτα Bento Box, γεμάτο επιδόρπια

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιμένουν μοναδικές συνταγές σε κάθε εστιατόριο, με τοπικά συστατικά. Αυτά τα αγαπημένα περιλαμβάνουν:
• Wagyu Tacos στο Nobu Los Angeles
• Μπριζόλα Ranchero Ribeye στο Nobu Dallas
• Monkfish Paté στο Nobu Τόκιο
• Χιράμε με XO Salsa στο Nobu Χονγκ Κονγκ

Το ακατέργαστο και το μαγειρεμένο

Τα εστιατόρια Nobu προσφέρουν εκτεταμένες επιλογές sushi, sashimi και ceviche. Παρέχουν επίσης μια ποικιλία από ζεστά πιάτα που μαγειρεύονται στο φούρνο, όπως ένα απολαυστικό κοτόπουλο poussin . Επίσης, προσφέρονται ψημένα αντικείμενα, όπως το σούσι και το κουσσιάκι. Και φυσικά, υπάρχει κακοποιημένη και τηγανητή tempura όλων των ειδών.

Τα εστιατόρια Nobu έχουν εισαγάγει ένα μενού teppanyaki . Αυτό το ιαπωνικό στυλ μαγειρικής προβάλλει πιάτα μαγειρεμένα σε σιδερένιες πλάκες ακριβώς δίπλα στο τραπέζι. Το Nobu Caesars Palace, το πρώτο εστιατόριο Nobu που προσφέρει αυτή την ειδικότητα, διαθέτει τρία τραπέζια teppanyaki . Μια ομάδα σεφ δημιουργεί ένα μενού για γευσιγνωσία teppanyaki με γεύση, κάνοντας μαγεία στα μάτια σας.

Μάθετε περισσότερα για τα εστιατόρια Nobu & Ξεκινήστε να σχεδιάζετε ένα αξέχαστο γεύμα

• Εστιατόρια Nobu
• Εδώ στο Luxury Travel, για το πρώτο Nob Hotel, το Nobu Hotel Caesars Palace
• Συνεχίστε με το σεφ Nobu στο περιοδικό Nobu Magazine online
• Δείτε τα εστιατόρια Nobu στις φωτογραφίες του Flickr