Ω, ποια είναι η διασκέδαση στο βουνό του χωριού

Το θεματικό πάρκο του Νιου Χάμσαϊρ είναι ένα πολύτιμο λίθο

Τα μαγευτικά Λευκά Όρη του Νέου Χαμπσάιρ προσφέρουν τόσα πολλά θαυμάσια αξιοθέατα, όπως οι έντονες βουνοκορφές που διασχίζουν τα ηλιοβασιλέματα, το εντυπωσιακό Εθνικό Δρυμό κατά μήκος της εθνικής οδού Kancamagus και το εκπληκτικό φυσικό χάσμα που είναι το φαράγγι Flume.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα κόκκινα και πράσινα αυτοκίνητα Dodgem που οργώνουν το ένα στο άλλο στο χωριό του Σάντα. Πολύ blasé να θαυμάσουν τα φυσικά θαύματα της περιοχής, τα παιδιά προτιμούν τα τεχνητά αξιοθέατα όπως τα θεματικά πάρκα του New Hampshire .

Για δεκαετίες, το χωριό του Σάντα ήταν ένα ιδιότροπο, αλλά ζωτικό μέρος των προσφορών διακοπών ζεστού καιρού της περιοχής.

Παρόλο που δεν είναι τόσο παλιά όσο και ο Πύργος, ο χρόνος φαίνεται ότι έχει σχεδόν παραμείνει στο πάρκο. Για τους wistful baby boomers, είναι σαν οι κόκκινες οικιακές ταινίες τους ή οι μαύρες και άσπρες φωτογραφίες Brownie να ζωντανεύουν όταν ξαναεπισκεφτούν τον τόπο με τα παιδιά τους. Στην πραγματικότητα, ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς του Santa's Village είναι ο μωρός boomer και ο θρυλικός επαγγελματίας παλαιστής, ο Mick Foley .

Σε μια εποχή που οι Six Flags και η Disney χαρακτηρίζονται από υπερβολικές κυλιόμενες σφαίρες και πολλές χιλιόμετρα υψηλής τεχνολογίας, το πάρκο του White Mountain έχει διατηρήσει τη γοητεία του στο σπίτι και την ευγενική του έκκληση. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα αξιοθέατα του δεν έχουν εξελιχθεί ή ότι το πάρκο δεν έχει εισαγάγει μερικές καινοτόμες βόλτες και παραστάσεις. Αλλά το Santa's Village έχει υπερηφάνεια για τη γλυκιά νοσταλγία που προσφέρει.

"Είμαστε ακόμα σαν το παλιό Νιου Χάμσαϊρ", επιβεβαιώνει ο Elaine Gainer, οικογενειακός ιδιοκτήτης του πάρκου, χειριστής δεύτερης γενιάς.

"Ονομάζουμε τους εαυτούς μας μια παράδοση οικογένειας της Νέας Αγγλίας."

Είμαι ονειρεύομαι για ένα Λευκό Όρος

Ο θρύλος λέει ότι ο Gainer και ο μπαμπάς του, Normand Dubois, οδηγούσαν κατά μήκος της διαδρομής 2 στο Jefferson, New Hampshire, όταν ένα ελάφι πήδηξε μπροστά στο αυτοκίνητό τους. Λίγο στενό το ζώο, η τρίχρονη Elaine ρώτησε τον πατέρα της αν αυτό ήταν ένα από τα τάρανια του Άγιου Βασίλη.

Όπως μια επιδρομή, ο Dubois, αναζητώντας μια αλλαγή σταδιοδρομίας, αγόρασε τη γη και άνοιξε το Village του Σάντα το 1952. Δεκαετίες αργότερα, νέες οικογένειες εξακολουθούν να απολαμβάνουν το πάρτι με τα Χριστούγεννα.

Τα παιδιά όλων των ηλικιών αγαπούν την γρήγορη διαμετακόμιση του Rudy, ένα όχι πολύ γρήγορο, αλλά όχι και τόσο τρελό, περιπλάνημα με τον ξιφία του ταράνδου που οδηγεί το τρένο των αυτοκινήτων. Άλλες βόλτες περιλαμβάνουν ένα συναρπαστικό μπαστούνι "Yule", μια βόλτα τρένου με έναν ορισμένο ερασινό κόκκινο ταιριαστό κύκλο που εξυπηρετεί ως μηχανικός και ένα καρουζέλ με ιπτάμενα ταράνδου αντί για άλογα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και μοναδικά αξιοθέατα στο Santa's Village είναι το έλκηθρο του Santa's Skyway. Τα μεμονωμένα μονοκατοικία, σχεδιασμένα ως αξιολάτρευτα έλκηθρα, κινούνται κατά μήκος μιας διαδρομής σε όλο το πάρκο.

Οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν μια 3-D ταινία με θέμα τα Χριστούγεννα και ζωντανές μαγικές εκπομπές στο θέατρο των Polar Players του πάρκου. Η κλιματιζόμενη εγκατάσταση διαθέτει επίσης μια animatronic Χριστουγεννιάτικη παράσταση και το Clauset του Santa, ένα ζαχαρωτό λαβύρινθο που μπορεί να κρατήσει τα παιδιά άνετα κατειλημμένα σε βροχερές ή δύσκολες μέρες.

Η είσοδος καθώς και οι τιμές μέσα στο πάρκο για φαγητό και δώρα είναι αρκετά μέτριες. "Προσφέρουμε πολύ καλή αξία", λέει ο Gainer. «Παρόλο που δίνουμε μεγάλες εκπτώσεις, αναγνωρίζουμε ότι οι νέες οικογένειες, το βασικό ακροατήριο μας, πρέπει να αντιμετωπίζονται ειδικά."

Αλληλεπίδραση Προσέλκυση

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Santa's Village είναι η πρακτική του αλληλεπίδραση. "Τα βόλτα είναι ωραία αλλά είναι παθητικά", λέει ο Gainer. "Θέλουμε να εμπλακούμε τα παιδιά".

Το συγκρότημα Polar Theatre περιλαμβάνει το Workshop του Σάντα. Εδώ, τα παιδιά γίνονται βοηθοί του Σάντα. Μπορούν να διακοσμήσουν τα δικά τους στολίδια ή να προσωποποιήσουν τα αναμνηστικά μπλουζάκια. Στο φούρνο του πάρκου, τα παιδιά μπορούν να προσθέσουν τα κεράσια και άλλα καλούδια στους μελόψωμους άνδρες. Και τα παιδιά μπορούν να δουν να τρυπώνουν τις κάρτες "Elfabet" σε μηχανές σφράγισης elf που είναι κρυμμένες σε όλο το πάρκο. Τα παιδιά που συγκεντρώνουν τις 26 επιστολές κερδίζουν ένα βραβείο.

Η απόλυτη διαδραστική εμπειρία στο Santa's Village, ωστόσο, είναι ένα προσωπικό ακροατήριο με παλιό παλιό Άγιο Νικ. Κρατώντας το δικαστήριο στη θερινή κατοικία του, τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν εκ των προτέρων τον άνθρωπο που καταρτίζει έναν κατάλογο και τον ελέγχει δύο φορές.

Είναι η γενιά smartphone πολύ δροσερή για να απολαύσει ένα πάρκο που φαίνεται κολλημένο στη δεκαετία του 1950 και αποτίει φόρο τιμής στον St. Nick; "Ο μύθος πεθαίνει σκληρά", λέει ο Gainer. Πράγματι, με τον Bing Crosby, που αγκαλιάζει συνεχώς τα "Λευκά Χριστούγεννα" ανάμεσα στο θέρετρο Currier και Ives, το πάρκο εξαντλεί νοσταλγία και μιλάει στο παιδί σε όλους μας. Τα σημερινά εξελιγμένα παιδιά δεν είναι πολύ τρελά. είναι πολύ απασχολημένοι έχοντας μια μπάλα και να τεντώνουν τις δικές τους μνήμες του χωριού του Σάντα.

Τοποθεσία, εισαγωγή και ημερολόγιο λειτουργίας

Το πάρκο βρίσκεται στο Jefferson, NH (στην περιοχή των Λευκών Ορέων). Η διεύθυνση είναι 528 Presidential Highway, επίσης γνωστή ως NH Route 2.

Το πάρκο προσφέρει έκπτωση για επισκέπτες 62 ετών και άνω. Τα παιδιά 3 και τα νεώτερα εισάγονται δωρεάν. Οι επισκέπτες που φθάνουν 3 ώρες ή λιγότερο πριν από το κλείσιμο λαμβάνουν ένα δωρεάν πέρασμα για επίσκεψη για άλλη πλήρη ημέρα. Δύο ημερών περάσματα και περάσματα σεζόν είναι διαθέσιμα. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν online στο επίσημο site του χωριού Santa's. Η είσοδος περιλαμβάνει δωρεάν χώρο στάθμευσης, δωρεάν ενοικίαση καροτσιού και δωρεάν υπηρεσία κουταβιών κατοικίδιων ζώων.

Το Santa's Village είναι ανοιχτό από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Το φθινόπωρο, το πάρκο προσφέρει Silly, Spooky Halloween. Παρόλο που μπορεί να πάρει αρκετά κρύο στα τέλη του φθινοπώρου, το Santa's Village είναι ανοιχτό σε επιλεγμένες μέρες για την εκδήλωση των Χριστουγέννων και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.