Εδώ είναι τι να κάνετε εάν το smartphone σας είναι υγρό

Πολύ μακριά είναι οι ημέρες όταν ένα κινητό τηλέφωνο ήταν απλά μια συσκευή επικοινωνίας. Σήμερα, το smartphone σας είναι η φωτογραφική σας μηχανή, το άλμπουμ φωτογραφιών, ο κάτοχος δρομολογίων, ο πλοηγός και πολλά άλλα.

Όταν βρισκόμαστε σε διακοπές, είναι πιθανό να πάρουμε τα smartphones μας στην παραλία, στο πάρκο νερού και στην πισίνα. Τους κάνουμε πεζοπορία, καγιάκ και σκι και τους εκθέτουμε σε ό, τι καιρό φέρνει ο καιρός της ημέρας. Τι συμβαίνει εάν το τηλέφωνό σας βρέξει ή ακόμα βυθιστεί στο νερό;

Μπορούν οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες σας να αποθηκευτούν;

Ο David Zimmerman, Διευθύνων Σύμβουλος της LC Τεχνολογίας και ένας παγκόσμιος ηγέτης στην ανάκτηση δεδομένων, προσφέρει μια λίστα με τα θέματα και τις δυσκολίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας των φωτογραφιών και των δεδομένων σας.

Dos και Don'ts

ΜΗΝ κλείσετε. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, απενεργοποιήστε το τηλέφωνο. Εάν το αφήσετε, μπορεί να βραχυκυκλώσει τα ηλεκτρονικά και να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Απενεργοποιήστε την τροφοδοσία ή το τηλέφωνό σας θα είναι τοστ.

ΜΗΝ αφαιρέσετε την μπαταρία. Αυτό ισχύει και για την κάρτα SIM και την κάρτα micro SD. Θέλετε να αφαιρέσετε όλα τα βασικά μέρη του τηλεφώνου και να τα στεγνώσετε όσο το δυνατόν συντομότερα.

DO reach για ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα. Μόλις αφαιρέσετε την μπαταρία, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Λίγες εκρήξεις πεπιεσμένου αέρα απομακρύνουν γρήγορα το υγρό και μπορούν να εξοικονομήσουν το τηλέφωνό σας από το να χυθεί νερό.

Δεν έχετε πεπιεσμένο αέρα στο σπίτι; Αυτό το φθηνό προϊόν χρησιμοποιείται συχνά για τον καθαρισμό ευαίσθητων ή ευαίσθητων αντικειμένων όπως εξαρτήματα υπολογιστών, σκονισμένα πληκτρολόγια ή εξαρτήματα κάμερας. Αγοράστε στο Amazon.

ΜΗΝ ρίχνετε αμέσως το τηλέφωνό σας σε ρύζι. Αντ 'αυτού, ξεκινήστε να αποθηκεύετε τα πακέτα πυριτικού πήγματος που συνοδεύονται από νέα ρούχα και άλλα προϊόντα. Τα μικρά λευκά πακέτα έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν την υγρασία και είναι καλύτερα από το ρύζι επειδή, αντίθετα από το ρύζι, τα πακέτα πυριτικής γέλης είναι πορώδη και μπορούν να απορροφήσουν περισσότερο νερό.

Αν διαθέτετε μόνο ρύζι, ωστόσο, είναι η επόμενη καλύτερη εναλλακτική λύση.

Δεν έχετε αποθηκεύσει πακέτα πυριτικού πήγματος; Εξετάστε την αγορά μιας μικρής ποσότητας για να κρατήσετε για έκτακτες ανάγκες. Αγοράστε στο Amazon.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΓΙΑ 72 ώρες. Αφήστε το τηλέφωνο να στεγνώσει εντελώς. Αφήστε το τηλέφωνο να παραμείνει βυθισμένο σε πακέτα πυριτικής γέλης (κατά προτίμηση σε ηλιόλουστο σημείο, όπως ένα περβάζι παραθύρου) για τρεις ημέρες. Θα είναι δύσκολο να χωρίσετε με το τηλέφωνό σας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά εάν είναι απαραίτητο αν θέλετε το τηλέφωνό σας να επιβιώσει.

Αν αφήσετε το τηλέφωνό σας να στεγνώσει τελείως, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να κλείσει η πλακέτα όταν την ενεργοποιήσετε ξανά.

Ξεπλύνετε πρώτα τα υπόλοιπα υγρά. Εάν το τηλέφωνό σας έχει πέσει σε μπύρα, σούπα, θαλασσινό νερό ή οποιοδήποτε άλλο είδος υγρού, το πρώτο σας βήμα είναι να το ξεπλύνετε. Μπορεί να αισθάνεται αντίθετο να προσθέσετε περισσότερο υγρό, αλλά η άλλη ουσία μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη για το τηλέφωνό σας. Για παράδειγμα, το αλμυρό νερό μπορεί να διαβρώσει ηλεκτρονικά μέρη.