Γιορτές Pride της Δυτικής Βιρτζίνιας

Η γιορτή της υπερηφάνειας της LGBT στη Δυτική Βιρτζίνια

Το Τσάρλεστον, η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, φιλοξενεί τους εορτασμούς της Pride της Δυτικής Βιρτζίνια, μια σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουνίου, με αποκορύφωμα την παράσταση Pride and Festival. Ελέγξτε τη σελίδα του ημερολογίου εκδηλώσεων της Δυτικής Βιρτζίνια, η οποία αναφέρει λεπτομερώς το πλήρες στρώμα των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που οδηγεί στην παρέλαση και το φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Pride Charleston σημάδεψε την 20η επέτειό του το 2016.

Τα κύρια γεγονότα της Δυτικής Βιρτζίνια Pride είναι η Ετήσια Παρέλαση και το Φεστιβάλ Pride στο ελκυστικό πάρκο Haddad Riverfront, με ζωντανή μουσική και ομιλίες, εξαιρετικό φαγητό και περίπτερα από τοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις φιλικές προς τις LGBT. Το Pride Parade εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Kanawha, που καταλήγει στην οδό Capitol.

Η υπερηφάνεια στη Δυτική Βιρτζίνια

Αν και αυτό το ορεινό κράτος με μια αρκετά συντηρητική φήμη έχει μια μικρότερη και κάπως λιγότερο ορατή ομοφυλοφιλική σκηνή από ό, τι στις κύριες πόλεις γειτονικών κρατών όπως η Πενσυλβανία, η Βιρτζίνια και το Οχάιο, η Δυτική Βιρτζίνια έχει μια όλο και πιο ενεργή κοινότητα LGBT. Ένα μεγάλο μέρος του ομοφυλόφιλου πληθυσμού του κράτους κατοικεί στο ή κοντά στο Τσάρλεστον, το οποίο έχει μια σειρά από μπαρ LGBT.

Για περισσότερα σχετικά με τα ταξίδια στην περιοχή, επισκεφθείτε το επίσημο ταξιδιωτικό site της Συνέλευσης του Τσάρλεστον και του Γραφείου Επισκεπτών.