Απαιτήσεις Visa για ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Νορβηγία

Πριν να κλείσετε τα εισιτήριά σας στη Νορβηγία , ανακαλύψτε τι είδους τεκμηρίωση απαιτείται για να εισέλθετε στη χώρα και εάν πρέπει πρώτα να υποβάλετε αίτηση θεώρησης. Ο χώρος Σένγκεν, στην οποία συμμετέχει και η Νορβηγία, περιλαμβάνει την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, Η θεώρηση για οποιαδήποτε από τις χώρες Σένγκεν ισχύει για διαμονή σε όλες τις άλλες χώρες Σένγκεν κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της θεώρησης.

Απαιτήσεις διαβατηρίου

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζονται διαβατήρια, αλλά χρειάζονται τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως και οι πολίτες όλων των άλλων χωρών Σένγκεν . Οι Αμερικανοί, Βρετανοί, Αυστραλοί και Καναδοί πολίτες χρειάζονται διαβατήρια. Τα διαβατήρια πρέπει να ισχύουν για τρεις μήνες πέραν της διάρκειας της διαμονής σας και πρέπει να έχουν εκδοθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Κάθε υπήκοος που δεν αναφέρεται στον παρόντα κατάλογο πρέπει να επικοινωνήσει με τη νορβηγική πρεσβεία στις χώρες του προκειμένου να εξασφαλίσει τις νομικές απαιτήσεις διαβατηρίου.

Τουριστικές θεωρήσεις

Εάν μείνετε λιγότερο από τρεις μήνες, έχετε έγκυρο διαβατήριο και είστε πολίτης της Ευρώπης, της Αμερικής , του Καναδά, της Αυστραλίας ή της Ιαπωνίας, δεν χρειάζεστε βίζα. Οι θεωρήσεις ισχύουν για 90 ημέρες εντός περιόδου έξι μηνών. Κάθε υπήκοος που δεν αναφέρεται στον παρόντα κατάλογο πρέπει να επικοινωνήσει με τη νορβηγική πρεσβεία για να εξασφαλίσει τις νόμιμες προϋποθέσεις θεώρησης. Αφήστε τουλάχιστον δύο εβδομάδες για επεξεργασία. Η επέκταση νορβηγικής βίζας είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή για ανθρωπιστικούς λόγους.

Εάν είστε Αμερικανός πολίτης και σκοπεύετε να μείνετε στη Νορβηγία μετά από τρεις μήνες, τότε πρέπει να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση σε κέντρο αιτήσεων θεώρησης στη Νορβηγία (που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, στην περιφέρεια της Κολούμπια, στο Σικάγο, στο Χιούστον και στο Σαν Φρανσίσκο) πριν αφήνετε τις ΗΠΑ. Όλες οι αιτήσεις αξιολογούνται από τη βασιλική νορβηγική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, DC .

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αμερικής, της Βρετανίας, του Καναδά και της Αυστραλίας δεν χρειάζονται εισιτήρια επιστροφής. Εάν είστε πολίτης χώρας που δεν αναφέρεται εδώ ή δεν είστε σίγουροι για την κατάστασή σας σχετικά με ένα εισιτήριο επιστροφής, επικοινωνήστε με μια νορβηγική πρεσβεία στη χώρα σας.

Αεροπορικές μεταφορές και επείγουσες θεωρήσεις

Η Νορβηγία απαιτεί ειδική θεώρηση διέλευσης από αερολιμένα για τους πολίτες ορισμένων χωρών, εάν σταματήσουν στη Νορβηγία στο δρόμο τους προς άλλες χώρες. Οι εν λόγω θεωρήσεις επιτρέπουν μόνο στους ταξιδιώτες να παραμείνουν στη ζώνη διέλευσης του αερολιμένα. δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Νορβηγία. Οι αλλοδαποί που απαιτούν θεωρήσεις μπορούν να λάβουν επείγουσα θεώρηση κατά την άφιξή τους στη Νορβηγία, εάν οι αναφερόμενοι λόγοι είναι εξαιρετικοί και εάν οι αιτούντες δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν θεωρήσεις μέσω των κανονικών καναλιών χωρίς δικό τους ελάττωμα.

Σημείωση: Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ δεν αποτελούν νομικές συμβουλές με οποιονδήποτε τρόπο και σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με έναν εισαγγελέα μετανάστευσης για δεσμευτικές συμβουλές σχετικά με τις θεωρήσεις.