Ο καιρός στην Κίνα τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε την Κίνα. Το φθινόπωρο αρχίζει να μπαίνει σε πλήρη εξέλιξη στην κεντρική Κίνα τον Οκτώβριο και θα βρείτε θερμοκρασίες ψύξης και ήπιο και ηλιόλουστο καιρό. Το φύλλωμα πτώσης θα είναι ήδη στο βορρά, οπότε ο Οκτώβριος μπορεί να είναι μια θαυμάσια στιγμή για να επισκεφθείτε το Σινικό Τείχος, καθώς και το Jiaohe, το Jiuzhaigou Nature Reserve, τις Κόκκινες Grasslands και τα Κίτρινα Όρη. Στη νότια Κίνα, θα εξακολουθεί να είναι αρκετά ζεστή με θερμοκρασίες στις υψηλές δεκαετίες του '70 και του '80.

Οκτώβριος καιρός

Ο Οκτώβριος φέρνει πιο δροσερές αλλά ήπιες θερμοκρασίες με πολλές ηλιόλουστες μέρες για να απολαύσετε το φύλλωμα της πτώσης.

Προτάσεις συσκευασίας Οκτωβρίου

Τα στρώματα είναι απαραίτητα για τον καιρό του φθινοπώρου στην Κίνα. Πακέτο άνετα παπούτσια για περπάτημα, όπως διαμερίσματα ή παπούτσια τένις, αν σχεδιάζετε να κάνετε πολλά αξιοθέατα. Τα περιστασιακά ρούχα είναι πολύ αποδεκτά στην Κίνα, οπότε αισθανθείτε ελεύθερος να φέρει τα τζιν και μερικά πουκάμισα που μπορείτε εύκολα να αναμίξετε και να ταιριάξετε. Αυτό θα εξοικονομήσει επίσης χώρο στη βαλίτσα σας για οποιαδήποτε αναμνηστικά μπορεί να θέλετε να πάρετε σπίτι. Παρόλο που είναι πάντα έξυπνο να συσκευάζετε τα απαραίτητα (όπως τα άνετα υποδήματα για περπάτημα), θα πρέπει να προσαρμόσετε τον κατάλογο συσκευασίας στις περιοχές στις οποίες ταξιδεύετε στην Κίνα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της επίσκεψης στην Κίνα τον Οκτώβριο

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στην Κίνα το φθινόπωρο, είναι καλύτερο να αποφύγετε το ταξίδι σας κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου, μετά την Εθνική Ημέρα της Κίνας (1 Οκτωβρίου). Αυτό είναι γενικά μια εβδομάδα διακοπές για όλους τους κινέζους εργαζόμενους, έτσι μπορείτε να περιμένετε να βρείτε γεμάτα λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα, καθώς και ακριβά εισιτήρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα κορυφαία αξιοθέατα της Κίνας θα κινητοποιηθούν επίσης με ερασιτέχνες εγχώριους τουρίστες. Οι εύποροι ταξιδιώτες θα πρέπει να περιμένουν να κάνουν κράτηση για εγχώριες τιμές μετά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς οι τιμές θα μειωθούν και ο υπόλοιπος μήνας θα είναι πιο φιλικός προς τον προϋπολογισμό χρόνο για να ταξιδέψουν στη χώρα.