Ένας οδηγός επισκεπτών για την αγορά ενός εισιτηρίου τρένου για ταξίδια στην Κίνα

Εισαγωγή

Το ταξίδι με τρένο είναι γενικά ένας πολύ καλός τρόπος να ξεφύγετε από την Κίνα. Πηγαίνουν οι ημέρες των ξύλινων καθισμάτων σε γωνίες ενενήντα βαθμούς με γοητευτικά ηγέτες προπαγάνδας. Τα τρένα έχουν σήμερα τέσσερις τάξεις, καροτσάκια αναζωογόνησης και αξιοπρεπή (αν όχι υπέροχα) μπάνια.

Το ταξίδι με τρένο μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρό από το αεροπορικό ταξίδι, γενικά πολύ άνετο και, σε σύγκριση με τα αεροπορικά ταξίδια, το ταξίδι με τρένο είναι πολύ πιο πιθανό να αναχωρήσει και να φτάσει εγκαίρως.

Και με τα αεροπορικά ταξίδια να γίνονται ολοένα και πιο συμφορημένα, το ταξίδι με το τρένο γίνεται μια πολύ καλύτερη επιλογή ακόμα και για μεγαλύτερα ταξίδια.

Αγοράστε ένα τρένο online

Το 2012 ήταν το πρώτο έτος που οι Κινέζοι πελάτες μπορούσαν να αγοράσουν εισιτήρια εσωτερικού τρένου online. Στην αρχή, αυτό ήταν ένα πρόβλημα για όποιον δεν μπορεί να διαβάσει κινέζικα. Αλλά αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλοί τρόποι για τους μη κινέζους να αγοράσουν εισιτήρια τρένων. Ακόμη και οι κινεζικές μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο προσφέρουν εισιτήρια τρένων για αγορά με πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό. Συνεπώς, το ταξίδι με τρένα είναι τώρα πολύ εύκολο να διαχειριστεί για μη κινέζους μέσα και έξω από την Κίνα.

Αγορά εισιτηρίου σε πρόσωπο

Μια άλλη επιλογή για να αγοράσετε ένα εισιτήριο - αν είστε ήδη στην Κίνα - είναι να πάτε σωματικά σε ένα σιδηροδρομικό εισιτήριο για να αγοράσετε τα εισιτήριά σας. Υπάρχει πλέον πολιτική "πραγματικού ονόματος" για την κράτηση εισιτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής πρέπει να εμφανίζει έγγραφα ταυτότητας για κάθε εισιτήριο που αγοράζει. (Η πολιτική αυτή τέθηκε σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η απόκτηση εισιτηρίων από τα scalpers κατά τις περιόδους αιχμής).

Άλλες επιλογές αγοράς εισιτηρίων

Αν δεν είστε φυσικά στην Κίνα και κανένας δεν γνωρίζετε, βρείτε έναν καλό ταξιδιωτικό πράκτορα στην Κίνα για να κάνετε κράτηση για εσάς. Ένας Κινέζος πράκτορας θα είναι φθηνότερος από τον πράκτορά σας πίσω στο σπίτι και ίσως λίγο πιο ευέλικτος. Φυσικά, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει μια ονομαστική αμοιβή πάνω από την τιμή του εισιτηρίου, αλλά αυτό αξίζει την ειρήνη του μυαλού καθώς και το χρόνο που σώζεται.

Ο πράκτοράς σας μπορεί να σας στείλει τα εισιτήρια για οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, αλλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατάτε τα εισιτήρια μέχρι να φτάσετε στην Κίνα και έπειτα να τα αποσταλείτε όπου κι αν διαμένετε.

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων χωρίς τη φυσική σας παρουσία είναι να ζητήσετε από τον θυρωρό του ξενοδοχείου σας να το κάνει. Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε ένα μικρό πανδοχείο χωρίς υπάλληλο, θα είναι πιθανόν σε θέση να σας βοηθήσει. Και πάλι, ειδικά για εκείνο το μικρό πανδοχείο χωρίς επίσημο θυρωρό, ίσως να τους μιλήσετε να σας πάνε για μια μικρή χρέωση. Θα πρέπει να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να στείλετε με φαξ ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας.

Η χαρά του ταξιδιού με το τρένο

Τώρα καθίστε με ένα καλό βιβλίο ή απλά παρακολουθήστε το τμήμα της ανθρωπότητας να περνάει από το παράθυρό σας. Μία από τις πολυτέλειες του ταξιδιού με το τρένο είναι ότι σας επιτρέπει να δείτε ακριβώς τι βρίσκεται μεταξύ των πόλεων εκατομμυρίων που σηκώνουν τη χώρα.

Δρομολόγια και περιγραφές του ταξιδιού με τρένο στην Κίνα