Γεγονότα του Μεγάλου Τείχους της Κίνας

Είναι το Μεγάλο Τείχος Ορατό από το Διάστημα;

Μερικά από αυτά τα γεγονότα του Great Wall της Κίνας σίγουρα θα σας εκπλήξουν. Πολλά από τα πράγματα που διδάσκονται στο σχολείο για το Σινικό Τείχος δεν είναι απολύτως ακριβή. Πηγαίνετε στο τείχος με τα δύο πόδια σας και δείτε μόνοι σας.

Είναι σίγουρα το μακρύτερο ανθρωπογενές αντικείμενο στη γη, ένα από τα κορυφαία μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO στην Ασία, και απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε επίσκεψη στην ηπειρωτική Κίνα. Αλλά αν δεν είστε ευλογημένοι με όραμα καλύτερο από ένα αετό που μπορεί να ανταγωνιστεί σύγχρονη οπτική, πιστεύετε ότι οι αστροναύτες πάνω από τα βιβλία: το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν είναι ορατό από το διάστημα.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ορατό από την τροχιά;

Σε τέλειες συνθήκες, ίσως, αλλά είναι αμφίβολο. Παρά τον μακροχρόνιο μύθο ότι το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι η μόνη κατασκευασμένη από άνθρωπο δομή ορατή από το διάστημα, οι αστροναύτες διαφωνούν. Οι αστροναύτες έχουν λανθασμένα άλλα χαρακτηριστικά για τον τοίχο, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν σε θέση να δουν τη δομή χωρίς βοήθεια από την τεχνολογία.

Ενώ σε χαμηλή τροχιά, ένας αστροναύτης κατάφερε να τραβήξει μια εικόνα του Σινικού Τείχους, αλλά δείχνοντας έναν ισχυρό αισθητήρα κάμερας σε αυτό και να πάρει τυχεροί δεν σημαίνει τεχνικά ότι ήταν ορατό με γυμνό μάτι.

Αν και οι πλωτές οδοί και πολλά τεχνητά αντικείμενα - συμπεριλαμβανομένων των οδών - είναι ορατά από χαμηλή τροχιά, η NASA λέει ότι ολόκληρες ηπείρους συνδυάζονται όταν παρατηρούνται με γυμνό μάτι τόσο από το φεγγάρι όσο και από το διάστημα. Το Σινικό Τείχος κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά παρόμοιου χρώματος με το περιβάλλον έδαφος, καθιστώντας το αδιαίρετο.

Γιατί οι άνθρωποι πίστευαν ότι το Μεγάλο Τείχος ήταν ορατό από το Διάστημα;

Πίσω από το 1754, πριν από το ταξίδι στο διάστημα, ένας Άγγλος κληρικός έγραψε ότι ο τοίχος είναι τόσο μεγάλος που πρέπει να είναι ορατός από το φεγγάρι.

Ο Sir Henry Norman, ένας αγγλικός δημοσιογράφος, αποφάσισε να κάνει την ίδια αξίωση το 1895. Και οι δύο εντυπωσιάστηκαν από τον τοίχο, αλλά ούτε και ήξεραν πολύ για το διάστημα.

Για δεκαετίες να ακολουθήσει, η ιδέα ότι το Σινικό Τείχος της Κίνας πρέπει να είναι ορατή από το διάστημα διαδόθηκε από συγγραφείς. Τελικά, η έννοια έγινε κοινή πεποίθηση και μετακινήθηκε σε εγχειρίδια.

Είναι η συνεχής δομή του Μεγάλου Τείχους;

Με τίποτα. Το Σινικό Τείχος είναι στην πραγματικότητα ένα ασυνεχές δίκτυο τοίχων και τμημάτων με ράβδους και παρακλάδια. Τα τμήματα χτίστηκαν για αιώνες. μερικοί συνδέονταν μόνο με απλά berms και χωματουργικά έργα. Μερικές φορές τα γεωλογικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιήθηκαν για να απομακρυνθούν από το ανυπέρβλητο έργο της κατασκευής ενός τέτοιου ορόσημου. Σε μερικά μέρη, όλα αυτά που παραμένουν είναι βάλτοι και μικρά πύργοι. τα τούβλα του τείχους μεταφέρθηκαν και επανατοποθετήθηκαν εδώ και πολύ καιρό.

Λάβετε υπόψη ότι το Σινικό Τείχος δεν έχει εντελώς γραμμικό σχήμα. έχει κλαδιά, χαρακώματα, θραύσματα, και μερικές φορές ακόμη και πλεονασμό.

Καλώντας τη δομή "Τα πολλά τμήματα τοίχων της Κίνας" απλώς δεν θα είχε το ίδιο δαχτυλίδι σε αυτό!

Πόσο καιρό είναι το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Επειδή το Σινικό Τείχος αποτελείται από πολλά τμήματα, πολλά από τα οποία έχουν διαβρωθεί ή έχουν καταστραφεί, είναι δύσκολη η λήψη ακριβών μετρήσεων. Το GPS, η τεχνολογία ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος και οι δορυφορικές εικόνες έχουν αξιοποιηθεί για να προσδιοριστεί πόσο καιρό είναι ο τοίχος. Ένα επιπλέον 180 μίλια του τοίχου που καλύπτεται από καταιγίδες δεν ανακαλύφθηκαν μέχρι το 2009!

Μια εκτίμηση για το "Τείχος Μινγκ" - αυτό που θεωρούμε συχνά ως το Σινικό Τείχος της Κίνας - έχει μήκος περίπου 8.551 χιλιόμετρα. Μια έρευνα έβαλε όλα τα κομμάτια του τείχους σε συνδυασμό με συνολικά πάνω από 13.000 μίλια μακριά.

Εκτιμάται ότι το 22% του Τείχους Μινγκ έχει εξαφανιστεί.

Το Σινικό Τείχος είναι ένα από τα Επτά Αρχαία Θαύματα του Κόσμου;

Παρά την ηλικία και το μέγεθος, το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν το έκανε ποτέ στη λίστα με επτά θαύματα. Ίσως αυτό να είναι καλό: το μοναδικό αρχαίο θαύμα που δεν έχει καταστραφεί είναι η Μεγάλη Πυραμίδα στη Γκίζα!

Το Σινικό Τείχος της Κίνας προστέθηκε στα αποκαλούμενα "Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου" κερδίζοντας μια δημοσκόπηση που διεξήχθη στο διαδίκτυο και τηλεφωνικά το 2007.

Μήπως το Σινικό Τείχος Προστατεύει την Κίνα;

Δυστυχώς, η σκληρή δουλειά και η μνημειακή προσπάθεια δεν αποδυνάμωσαν αρκετά. Το Σινικό Τείχος δεν κατάφερε ποτέ να κρατήσει τους εισβολείς από το βορρά. Μόνο τους επιβράδυνε λίγο. Στην πραγματικότητα, οι νομάδες της Μαντζουρίας έκαναν τακτικά επιδρομές στον τοίχο για χρόνια. Έλεγαν τελικά τμήματα της Κίνας για 250 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι τελικά απέτυχε στρατηγικά, ο τοίχος χρησίμευσε ως σύστημα αυτοκινητοδρόμων για τη μετακίνηση στρατευμάτων και αγαθών μέσω σκληρού εδάφους, ενώ οι πύργοι σηματοδότησης παρείχαν ένα σημαντικό δίκτυο επικοινωνίας. Αν και οι επιδρομείς μπορούσαν να παρακάμψουν τον τοίχο, προσέφεραν παρατηρήσεις και χρησίμευαν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για να προειδοποιήσουν τους άλλους ότι έρχονται τα προβλήματα με τον έφιππο.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας ήταν μια μικρή ενόχληση στον τρόπο για τους εισβολείς σε όλη την ιστορία της Κίνας, αλλά έδωσε θέσεις εργασίας και ανακατανομή του πλούτου - καθώς και μια διέξοδο για την απαγόρευση των φυλακισμένων να εργαστούν σε στρατόπεδα εργασίας.

Πόσο παλιά είναι το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Η κατασκευή πρώιμων τμημάτων του τείχους ξεκίνησε πριν από 2.000 χρόνια, ωστόσο, αυτό που θεωρούμε ότι είναι το Σινικό Τείχος της Κίνας χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Μινγκ τον 14ο αιώνα για να κρατήσει έξω τους Μογγόλους επιδρομείς.

Οι Εχθροί της Κίνας κατέστρεψαν το Σινικό Τείχος;

Όχι. Η μεγαλύτερη ζημιά σε τμήματα του Μεγάλου Τείχους προέρχονταν από αγρότες οι οποίοι έβγαλαν εύφορο έδαφος για να το χρησιμοποιήσουν για φύτευση (μεγάλο μέρος του τείχους ξεκίνησε ως βραχίονα). Τα διαμορφωμένα τούβλα και πέτρες σώζονται από πολλά τμήματα του τείχους και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή δρόμων!

Οι χωρικοί ενθαρρύνθηκαν να παραλάβουν υλικά από τον τοίχο κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης της Κίνας μεταξύ 1966 και 1976.

Είναι δυνατόν να περπατήσετε κατά μήκος του Μεγάλου Τείχους;

Ναί. Ορισμένοι τυχοδιώκτες έχουν περπατήσει ή έχουν κυκλοφορήσει ολόκληρο το μήκος του τείχους. Μεγάλο μέρος του Σινικού Τείχους είναι σε ερείπια, ωστόσο, οι εταιρείες περιοδείας προσφέρουν ευκαιρίες ακόμη και να κοιμηθούν επάνω σε λιγότερο δημοφιλή τμήματα του τείχους.

Πολλά τμήματα του τοίχου κλείνουν μόνιμα για εργασίες αποκατάστασης ή αρχαιολογικές μελέτες, οι οποίες πιθανότατα δεν θα τελειώσουν ποτέ, αν ξεκινήσουν πρώτα. Η κινεζική κυβέρνηση έχει επικριθεί για την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε τμήματα του Σινικού Τείχους, όχι από την ανησυχία για το ορόσημο, αλλά για τη διοχέτευση των τουριστών σε πιο δημοφιλή τμήματα του τείχους, όπου αφθονούν οι κολλώδης σουβενίρ.

Το Μεγάλο Τείχος είναι Απασχολημένο;

Μην κάνετε λάθος και δεν πιστεύετε αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες: Εάν επισκεφθείτε οποιοδήποτε τμήμα του Σινικού Τείχους σε απόσταση από το Πεκίνο, ιδιαίτερα το Badaling, θα είστε στην εταιρεία εκατοντάδων - αν όχι χιλιάδων - άλλων επισκεπτών. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να πείτε γεια !

Ο τοίχος είναι απασχολημένος κατά τη διάρκεια μεγάλων διακοπών στην Κίνα, όπως η Εθνική Ημέρα και το Κινεζικό Νέο Έτος .

Άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα του Μεγάλου Τείχους της Κίνας