Προειδοποιήσεις Amber του Τενεσί

Την τελευταία δεκαετία, το "Amber Alert" έχει γίνει όρος νοικοκυριού. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει και τι χρησιμοποιείται. Αλλά ξέρετε πώς ξεκίνησε ή ποιος τρέχει; Ξέρετε ποια είναι τα κριτήρια για την έκδοση ειδοποίησης Amber; Ξέρετε από πού να πάρετε πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες ειδοποιήσεις κεχριμπάρι ή τι να κάνετε αν εντοπίσετε ένα εξαφανισμένο παιδί; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για Amber Alerts στο Τενεσί.

Τι είναι μια προειδοποίηση κεχριμπάρι;

Η Amber αντιπροσωπεύει την Missing of America: Broadcast Emergency Response και ονομάστηκε προς τιμήν της Amber Hagerman, μιας εννέα ετών κορίτσι από το Τέξας που απήχθη και δολοφονήθηκε το 1996.

Το Amber Alert είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και των ραδιοτηλεοπτικών φορέων, το οποίο γρήγορα αποκαλύπτει στο κοινό όταν έχει απαχθεί ένα παιδί.

Προέλευση των προειδοποιήσεων κεχριμπαριού

Το πρώτο πρόγραμμα Amber Alert ξεκίνησε από την υπηρεσία επιβολής του νόμου του Ντάλλας και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που συνεργάστηκαν για να διαδώσουν τη λέξη όταν απαλλάχτηκε ένα παιδί. Το πρόγραμμα επετεύχθη γρήγορα σε κράτη σε όλες τις ΗΠΑ. Το 2003, ο νόμος περί προστασίας τέθηκε σε ισχύ και θεσπίστηκε το εθνικό πρόγραμμα Amber Alert. Σήμερα, και τα 50 κράτη συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από την έναρξή της, έχουν ανακάμψει εκατοντάδες παιδιά ως αποτέλεσμα του προγράμματος.

Κριτήρια για την έκδοση προειδοποίησης κεχριμπαριού

Δυστυχώς, όλα τα αγνοούμενα παιδιά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για μια ειδοποίηση Amber. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δεν θα έχει κατακλυστεί από μη απαγωγές ή από περιπτώσεις που δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες. Ακολουθούν τα κριτήρια για την έκδοση ειδοποίησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ:

Ποιος χειρίζεται το Πρόγραμμα Προειδοποίησης Κεχριμπάρι στο Τενεσί;

Το Γραφείο Διερεύνησης του Tennessee επιβλέπει το πρόγραμμα Abert Alert για το κράτος. Αυτή η υπηρεσία καθορίζει εάν θα εκδώσει ή όχι μια προειδοποίηση κεχριμπαριού για ένα αγνοούμενο παιδί. Ενώ το TBI ακολουθεί γενικά τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκδοση μιας προειδοποίησης, έχουν τα δικά τους κριτήρια:
Η TBI θα εκδώσει ειδοποίηση AMBER όταν ζητηθεί από μια υπηρεσία επιβολής του νόμου όταν πληρούνται οι ακόλουθοι όροι:

1) Ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα:
Περιγραφή του παιδιού
Περιγραφή του ύποπτου
Περιγραφή του οχήματος

2) Το παιδί πρέπει να είναι 17 ετών ή μικρότερο

3) Η πεποίθηση ότι το παιδί βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο σωματικού τραυματισμού ή θανάτου, όπως:
Το αγνοούμενο παιδί πιστεύεται ότι βρίσκεται εκτός της ζώνης ασφαλείας για την ηλικία και το στάδιο της ανάπτυξής του.
Το παιδί που εξαφανίζεται εξαρτάται από τα ναρκωτικά, από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή / και από τις παράνομες ουσίες και η εξάρτηση είναι δυνητικά απειλητική για τη ζωή.
Το αγνοούμενο παιδί απουσιάζει από το σπίτι για περισσότερο από 24 ώρες πριν από την αναφορά του περιστατικού στην αστυνομία.
Πιστεύεται ότι το αγνοούμενο παιδί βρίσκεται σε απειλητική για τη ζωή κατάσταση.
Πιστεύεται ότι το αγνοούμενο παιδί είναι στην εταιρεία των ενηλίκων που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ευημερία του / της.

Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις κίτρινου χρώματος

Όταν εκδίδεται ένα Amber Alert, μεταδίδεται σε τοπικά νέα και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις προειδοποιήσεις Amber για εκείνους τους χρόνους, όταν μπορεί να είστε μακριά από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο.
Λάβετε ειδοποιήσεις από το Κεχριμπάρι του Τενεσί μέσω του Facebook