Ένας οδηγός επισκεπτών στο τμήμα Mutianyu του Μεγάλου Τείχους

Καμία επίσκεψη στο Πεκίνο δεν είναι πλήρης χωρίς ημερήσια εκδρομή στο Σινικό Τείχος . Δυστυχώς, αν βρίσκεστε σε ομαδική εκδρομή, πιθανόν να μεταφερθείτε στο πλησιέστερο τμήμα της πόλης. Αυτή η ενότητα, που ονομάζεται Badaling, ενώ είναι εξίσου εκπληκτική, είναι εξαιρετικά γεμάτη. Μίλησα σε μια γυναίκα που ήταν μια ομαδική περιήγηση που συνδέεται με μία από τις εταιρείες Yangtze River Cruise Boat. Όχι μόνο σχεδίαζαν ένα ταξίδι γύρω από τις διακοπές του Οκτωβρίου - κάτι που κάποιος που έχει εμπιστοσύνη στην China Travel θα σας πει ότι δεν είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε σημαντικά ορόσημα - πήραν την ομάδα μόνο στο Badaling.

Τόσο γεμάτο κόσμο ώστε η ομάδα δύσκολα μπορούσε να κινηθεί κατά μήκος του τείχους, αυτή η γυναίκα επέλεξε να περιμένει την ομάδα στο κάτω μέρος. Αυτό είναι πραγματικά μια ντροπή. Δυστυχώς, οι tour operators χρησιμοποιούν το Badaling για την εγγύτητά του με την πόλη.

Το τμήμα Mutianyu του Σινικού Τείχους της Κίνας είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο της πόλης του Πεκίνου και είναι καλό για ένα ημερήσιο ταξίδι σε συνδυασμό με μια επίσκεψη στους Τάφοι Μινγκ. Το τμήμα Mutianyu είναι λίγο πιο μακριά από άλλα τμήματα του Σινικού Τείχους, όπως το Badaling, αλλά είναι επομένως λιγότερο γεμάτο από τουρίστες. Προσφέρει όμορφη θέα στο φρεατικό Σινικό Τείχος καθώς κυματίζει πάνω από τα βουνά σε απόσταση και είναι εμπλουτισμένο από μια σειρά από παρατηρητήρια που μπορούν να ανεβούν οι επισκέπτες για να απολαύσουν τη θέα της γύρω περιοχής.

Τοποθεσία

Το τμήμα Mutianyu του Σινικού Τείχους είναι 43 μίλια (70 χλμ.) Βορειοανατολικά του Πεκίνου. Στην ελαφριά κίνηση, χρειάζονται περίπου μιάμιση ώρα για να φτάσει στο σημείο απόρριψης.

Ιστορία

Η ανέγερση του τμήματος Mutianyu του Μεγάλου Τείχους ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της περιόδου των βόρειων δυναστειών (386-581) και αποκαταστάθηκε από τους αυτοκράτορες Μινγκ μεταξύ 1368-1644. Παρείχε ιστορικά βόρεια σύνορα με το Πεκίνο και συνδέεται με το πέρασμα Juyongguan στα δυτικά και το τμήμα Guibeikou του Μεγάλου Τείχους στα ανατολικά.

Χαρακτηριστικά

Να φτάσετε εκεί

Είδη πρώτης ανάγκης

Συμβουλές