Τι είναι το Art Deco;

Από τις μούμιες στο Miami Vice

Όταν έφτασα στο Μαϊάμι, ο όρος art deco ήταν κάτι μυστήριο για μένα. Φυσικά, είχε κάτι να κάνει με τα κτίρια με φωτεινά χρώματα παστέλ ... Το Miami Vice μου είχε διδάξει τόσο πολύ. Αλλά για να εντοπίσετε το art deco και να εκτιμήσετε την αρχαία προέλευσή του μου πήρε λίγο χρόνο. Το ίδιο το όνομα art deco προέρχεται από την Έκθεση Διεθνών Τεχνών Decoratifs Industriels et Modernes που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1925, η οποία προώθησε την αρχιτεκτονική art deco στην Ευρώπη.

Αν και το art deco φαίνεται υπερσύγχρονο, χρονολογείται από τις ημέρες των αιγυπτιακών τάφων. Συγκεκριμένα, η ανακάλυψη του τάφου του βασιλιά Τούτ το 1920 άνοιξε την πόρτα σε αυτό το δελεαστικό στυλ. Οι έντονες γραμμές, τα τολμηρά χρώματα και τα ζιγκ-ζαγκ αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά προστέθηκαν σε αντικείμενα τοποθετημένα στον τάφο για να ψυχαγωγήσουν και να διαφωτίσουν τους ύπνοι βασιλιάδες. Αυτό το στυλ έκανε μεγάλη έκκληση στους Αμερικανούς, οι οποίοι περνούσαν από τα "αιματηρά 20's" και αγαπούσαν την εκλεκτική εμφάνιση. Το είδαν ως σύμβολο της παρακμής και της υπερβολικής έκτασης, ποιότητες που αγκάλιασε η γενιά τους. Η τέχνη, η αρχιτεκτονική, το κόσμημα και η μόδα επηρεάστηκαν έντονα από τα τολμηρά χρώματα και τις έντονες γραμμές του κινήματος.

Γιατί λοιπόν το Μαϊάμι; Ήταν το 1910 όταν ο John Collins και ο Carl Fisher ανέλαβαν το δύσκολο έργο να μετατρέψουν το νησί που τώρα είναι γνωστό ως Miami Beach από ένα μαγκρόβιο βάλτο σε έναν τουριστικό προορισμό. Μέχρι τη στιγμή που εργάζονταν στην ακτή, Ocean Drive , το κίνημα art deco ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Όποιος ήθελε κάποιος να περάσει τις διακοπές του στην υψηλή ζωή του περιβάλλοντος χώρου art deco. Το Voila-Miami Beach δεν ήταν μόνο γεννημένο, αλλά γεννήθηκε για να είναι το μέρος για να δει και να δει! Έχει απολαύσει αυτή τη δημοτικότητα από την έναρξή της και αποδεικνύει ότι αντέχει τη δοκιμασία του χρόνου, καθώς κάθε χρόνο οι άνθρωποι προέρχονται από όλο το κόσμο για να απολαύσουν αυτό το δώρο των Φαραώ, art deco.