Τι είναι το Palio;

Πολλοί πιστεύουν ότι το palio είναι μια ιπποδρομία. Ένα palio είναι στην πραγματικότητα ένα πανό ή ένα πανί αγαπημένο από τον νικητή του διαγωνισμού. Ένα palio κερδίζεται συνήθως σε έναν αγώνα ή έναν αγώνα, συχνά μια κούρσα αλόγων, όπως στο περίφημο Palio της Σιένα .

Ο πιο διάσημος αγώνας

Ο παλιοί αγώνες της Σιένα πραγματοποιούνται στις 2 Ιουλίου και 16 Αυγούστου κάθε χρόνο. Στην πρώτη κούρσα, 10 από τις 17 περιοχές , αντιθέτως , ανταγωνίζονται. Κάθε περιοχή έχει το δικό της αναβάτη και ένα άλογο που έχει εκχωρηθεί τυχαία.

Τον Αύγουστο οι υπόλοιποι 7 αγώνες αντιστρέφονται μαζί με 3 από τον πρώτο αγώνα. Οι αναβάτες αγωνίζονται γύρω από την κεντρική πλατεία της Σιένα, την πλατεία Piazza del Campo . Ο πραγματικός αγώνας διαρκεί μόνο περίπου 90 δευτερόλεπτα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο και συναρπαστικό.

Αν και η φυλή της Σιένα μπορεί να είναι η πιο διάσημη, πολλές πόλεις της Ιταλίας διεξάγουν αγώνες ή διαγωνισμούς μεταξύ των περιοχών τους. Η νικήτρια περιοχή διατηρεί το παλιό μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό. Ένας από τους παλαιότερους αγώνες ιπποδρομιών Palio λαμβάνει χώρα στη Ferrara και περιλαμβάνει παρελάσεις και διαγωνισμούς ρίψης σημαίας για πολλά Σαββατοκύριακα, με αποκορύφωμα την ιπποδρομία για το Palio. Ένα άλλο από τα παλαιότερα είναι το Palio di San Rocco στο Figline Valdarno , που λέγεται ότι είναι ένας από τους πρώτους αγώνες palio στην Τοσκάνη. Οι διαγωνισμοί Palio περιλαμβάνουν πέντε μέρες μεσαιωνικών διαγωνισμών με ιπποδρομίες, τοξοβολία και αγώνα ιπποδρομιών κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Οι ιπποδρομίες είναι κοινές, αλλά ο αγώνας μπορεί να είναι και αγώνας ποδιών, κούρσα γαϊδουριών, κούρσα με σκάφος ή αγώνας με καροτσάκια.

Ορισμένες φυλές και διαγωνισμούς Palio είναι ακόμα πιο ασυνήθιστες, όπως το Palio della rana ή η φυλή βάτραχος, που πραγματοποιήθηκε στο Fermignano στην κεντρική περιοχή Marche της Ιταλίας τον Απρίλιο. Κοντά στη θάλασσα θα βρείτε αγώνες κωπηλασίας όπως το Palio del Golfo , αγώνας κωπηλασίας ανάμεσα στα 13 θαλάσσια χωριά που συνορεύουν με τον κόλπο της La Spezia, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου στη La Spezia.