Οδηγός Ταξιδιού της Πάρμα

Τι να δείτε και να κάνετε στην Πάρμα

Η Πάρμα, στη βόρεια Ιταλία, φημίζεται για την τέχνη, την αρχιτεκτονική, το τυρί και το ζαμπόν, αλλά λίγοι τουρίστες έρχονται να εκτιμήσουν τις μεγάλες γοητείες της. Η Πάρμα είναι μια κομψή πόλη με μια συμπαγή ιστορική ζώνη και ο ρωμανικός καθεδρικός ναός και το Βαπτιστήριο του 12ου αιώνα είναι εκπληκτικά.

Η Πάρμα βρίσκεται στην περιοχή Emilia Romagna μεταξύ του ποταμού Po και των ορεινών περιοχών Appennine, νότια του Μιλάνου και βόρεια της Φλωρεντίας. Δείτε αυτό το χάρτη της Πάρμα για μια πιο προσεκτική ματιά στην τοποθεσία του και πώς να περιηγηθείτε σε μια εγκατάσταση παραγωγής τυριών.

Ειδικές Τροφίμων στην Πάρμα:

Υπέροχα υλικά προέρχονται από την περιοχή της Πάρμας, συμπεριλαμβανομένου του ζαμπόν Πάρμας που ονομάζεται Prosciutto di Parma και το περίφημο τυρί Parmigiano Reggiano . Η Πάρμα διαθέτει καλά πιάτα ζυμαρικών, αγορές τροφίμων, μπαρ κρασιού και πολλά εξαιρετικά εστιατόρια.

Για μια καλή εισαγωγή στην κουζίνα, πάρτε την ξενάγηση μισής ημέρας από το Viator, όπου θα επισκεφτείτε ένα εργοστάσιο τυριών για να μάθετε πώς παρασκευάζεται το τυρί παρμεζάνα, δείτε πώς παράγουν το ζαμπόν Πάρμας, πιείτε τοπικά κρασιά και ολοκληρώστε την εκδρομή με ένα ιταλικό μεσημεριανό γεύμα τριών ποδιών

Πού να μείνετε στην Πάρμα

Βρείτε ξενοδοχεία σε Πάρμα στο TripAdvisor.

Μεταφορά στην Πάρμα:

Η Πάρμα είναι στη γραμμή του τρένου από το Μιλάνο στην Ανκόνα (κρατήστε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων στο raileurope.com). Με αυτοκίνητο, η Πάρμα φθάνει από το αυτοκινητόδρομο Α1. Υπάρχει επίσης ένα μικρό αεροδρόμιο. Μέρη της Πάρμας, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού κέντρου, έχουν περιορισμούς κυκλοφορίας, αλλά υπάρχουν πλησιέστερες θέσεις στάθμευσης. Υπάρχουν επίσης δωρεάν χώροι στάθμευσης έξω από την πόλη, που συνδέονται με την πόλη με λεωφορείο.

Η Πάρμα εξυπηρετείται από ένα καλό δίκτυο δημόσιων λεωφορείων, τόσο στην πόλη όσο και στις απομακρυσμένες περιοχές.

Τι να δείτε στην Πάρμα:

Το τουριστικό γραφείο βρίσκεται στη Via Melloni, 1 / α, έξω από το Strada Garibaldi, κοντά στην Piazza della Pace.

Δημόσιες τουαλέτες στην Πάρμα:

Υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες κοντά στο πάρκο Ducal, στην ανατολική πλευρά του ποταμού κοντά στο G.

Το Verdi και το Mezzo Bridges και ο κήπος του San Paolo.

Κοντά στην Πάρμα - Κάστρα, βίλες και βουνά:

Μεταξύ του ποταμού Po και της οροσειράς Appennino νότια της Πάρμα βρίσκονται μια σειρά από θαυμάσια συντηρημένα κάστρα από τον 14ο και 15ο αιώνα, αξίζει να εξερευνήσετε εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο. Υπάρχουν επίσης ορισμένες βίλες ανοιχτές στο κοινό. Τα κοντινά βουνά Appennine παρέχουν πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία, υπαίθριες δραστηριότητες και όμορφα τοπία.