Ποιες είναι οι τουαλέτες μπάνιου;

Τι να περιμένετε και πώς να επιβιώσετε ένα μπάνιο στο Hostel

Τα μπάνια του ξενώνα μπορούν να είναι το χειρότερο μέρος του προϋπολογισμού ταξίδια, αλλά δεν είναι όλα κακά. Κάποια είναι στην πραγματικότητα εξίσου ωραία που θα βρείτε σε ένα ξενοδοχείο.

Θα πρέπει, ωστόσο, να προετοιμαστείτε για κοινόχρηστα μπάνια, αν και ιδιωτικά δωμάτια ξενώνα μπορεί να έχουν ιδιωτικό μπάνιο. Τα μπάνια του ξενώνα συνήθως ξεκινούν την ημέρα καθαρά, αλλά μπορείτε να μοιράζεστε με διπλό αριθμό αριθμών σακιδίων που δεν μοιράζονται τις συνήθειες του μπάνιου σας, τις πρακτικές υγιεινής (ό, τι κι αν είναι) ή τα πρότυπα καθαριότητας του μπάνιου.

Σχεδόν πάντοτε ισχύει: η τουαλέτα θα είναι ημιπολύτιμη και η θερμοκρασία του ντους απρόβλεπτη. Φέρτε τα σαγιονάρες για να διατηρήσετε υγιή πόδια παρά το ντους.

Υπάρχει λίγο περισσότερο να γνωρίζετε και να εξετάσετε σχετικά με τα μπάνια του ξενώνα - και μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Αναμείνετε να μοιραστείτε το μπάνιο σας

Θα μοιραστείτε αυτό το μπάνιο αν διαμένετε σε ένα ξενώνα ξενώνα και ίσως το μοιράζεστε με το αντίθετο φύλο (και σίγουρα θα μοιραστείτε με το αντίθετο φύλο εάν μένετε σε μια κοιτώνα μικτών φύλων, όπου άνδρες και γυναίκες μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο dorm). Εάν είστε γυναίκα και δεν έχετε ζήσει με έναν άνδρα ή μοιραστείτε το μπάνιο με ένα, ξέρετε αυτό: το κάθισμα τουαλέτας μπορεί να μείνει αριστερά. (Σε ορισμένες χώρες, μπορεί να μην υπάρχει κάθισμα τουαλέτας, το οποίο εξαλείφει με το χέρι το ζήτημα του φύλου που πρέπει να το αφήσει σε ποια θέση, περισσότερο σε είδη τουαλετών παγκοσμίως εδώ).

"En suite" σημαίνει ότι το μπάνιο είναι τοποθετημένο στο ή στο δωμάτιο του ξενώνα σας. γενικά (αλλά όχι πάντα), θα πάρετε ένα ιδιωτικό μπάνιο αν σας ανοίξει για ένα ιδιωτικό δωμάτιο ξενώνα.

Μερικές φορές θα πρέπει ακόμα να μοιραστείτε με τον υπόλοιπο ξενώνα, ακόμα κι αν αποφασίσετε να πάτε ιδιωτικός. Ελέγξτε την καταχώριση του ξενώνα πριν κάνετε κράτηση εάν ένα ιδιωτικό μπάνιο είναι σημαντικό για εσάς.

Λάβετε υπόψη ότι σε μερικούς ξενώνες, δεν μπορείτε να είστε ακόμη στον ίδιο όροφο με το μπάνιο. Έχω μείνει σε ξενώνες που είχαν μόνο ένα μπάνιο για πέντε ορόφους ταξιδιωτών και έπρεπε να περπατήσω τρεις σκάλες στη μέση της νύχτας για να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα δεν ήταν ακριβώς το αποκορύφωμα της παραμονής μου εκεί.

Το ζεστό νερό μπορεί να είναι σπάνιο

Φυσικά, με τόσους πολλούς ανθρώπους που διαμένουν σε έναν ενιαίο ξενώνα, ζεστό νερό μπορεί εύκολα να εξαντληθεί, οπότε περιμένετε κάποια χλιαρά ντους σε κάποιο σημείο. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ζεστό ντους, είτε προσπαθήστε να είστε εκεί πρωί το πρωί ή το απόγευμα μετά την εξερεύνηση, καθώς και οι δύο αυτές φορές δεν είναι δημοφιλείς.

Εάν ένα ζεστό ντους είναι σημαντικό για εσάς, ελέγξτε τις κριτικές για το HostelBookers ή το HostelWorld πριν κάνετε κράτηση για να δείτε αν αναφέρονται τα ντους. Εμπιστευθείτε με: αν όλοι οι ξενώνες έχουν να προσφέρουν κρύες ντουζιέρες, θα υπάρχουν πολλές κριτικές που διαμαρτύρονται γι 'αυτούς! Εάν κανείς δεν αναφέρει την ποιότητα του ντους, είναι πολύ πιθανό επειδή δεν είχαν πρόβλημα με αυτούς.

Η ποιότητα ποικίλλει άγρια

Δεν δημιουργούνται όλα τα μπάνια το ίδιο. Αν και οι ξενώνες μπάνιου μπορούν να είναι αρκετά ωραίες, μπορούν επίσης να είναι οράματα από κάποιο κύκλο της κόλασης τουαλέτας. Σε έναν ξενώνα στην Ταϊβάν, χρησιμοποιούσα τακτικά ή χρησιμοποιούσα το μπάνιο με κατσαρίδες που περιστρέφονταν γύρω από το πάτωμα. Σε έναν ξενώνα στη Νέα Ζηλανδία, ήμουν έτοιμος να μετακομίσω στο μπάνιο επειδή ήταν τόσο παρθένο και άνετο.

Πώς ξέρετε σε τι αφήνεις τον εαυτό σου; Φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στις πρόσφατες αναθεωρήσεις για να πάρετε μια ιδέα για το τι θα αντιμετωπίσετε - αν τα μπάνια του ξενώνα είναι αηδιαστικά, πολύ λίγα για το ποσό των ανθρώπων που μένουν εκεί ή λείπουν με ζεστό νερό, θα υπάρξει πολλοί ταξιδιώτες μιλούν για αυτό στα σχόλιά τους.

Πώς να παρατηρήσετε την καλή εθιμοτυπία κοινής χρήσης μπάνιου

Οποτεδήποτε πολλοί άνθρωποι, ειδικά πολλών πολιτιστικών παραδόσεων, συνυπάρχουν στην ίδια ντουλάπα νερού, τα πράγματα μπορούν να πάρουν βρώμικο και δυσάρεστο. Δεν θέλετε να είστε το πρόσωπο που προκαλεί τους άλλους να ξανακοιτάσουν με τρόμο, οπότε είναι σημαντικό να τηρήσετε την καλή εθιμοτυπία κοινών λουτρών. Εάν όλοι συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπήρχαν αηδιαστικά μπάνια. Αυτοί είναι οι πέντε τελικοί μου όταν πρόκειται να μοιραστώ ένα μπάνιο:

1) Καθαρίστε τον εαυτό σας. Όταν τελειώσετε στο ντους, φροντίστε να σηκώσετε οποιεσδήποτε υγρές πετσέτες, καθώς και προϊόντα περιποίησης και ρούχων που μπορεί να έχετε αλλάξει. Σκουπίστε κάθε υπερβολικό νερό, καθαρίστε τους λεκέδες οδοντόκρεμας στο νεροχύτη και πλύνετε τους λεκέδες από το πάτωμα του ντους.

2) Μην χρησιμοποιείτε όλο το ζεστό νερό. Σίγουρα δεν θα είναι δημοφιλής εάν αρπάξετε το πρώτο ντους και χρησιμοποιήσετε όλο αυτό το πολύτιμο ζεστό νερό!

Αν υπάρχει όμως απεριόριστο ζεστό νερό στον ξενώνα, μπορείτε να πάρετε λίγο περισσότερο στο ντους, αλλά να γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι θα θυμώνουν αν περάσετε περισσότερο από είκοσι λεπτά εκεί.

3) Μην παίρνετε υπερβολικά μακριές ντους. Συγνώμη! Είστε ευπρόσδεκτοι να πάρετε ντους μήκους ώρας στο σπίτι σας, αλλά όταν πρόκειται να μοιραστείτε ένα μπάνιο, κρατήστε τους σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Κάποιος μπορεί να έχει μια περιοδεία κράτηση και πρέπει να ντους πριν, κάποιος μπορεί να χρειαστεί να ντους πριν από το κρεβάτι? και οι δύο θα είναι τρελοί αν πρέπει να περιμένουν περισσότερο από μερικά λεπτά για ένα ντους.

4) Πάρτε τα πάντα στο ντους μαζί σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα προϊόντα μπάνιου σας, καθώς και μια πετσέτα και αλλαγή ρούχων στο μπάνιο μαζί σας. Θέλετε να είστε μέσα και έξω όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και αυτό σας βοηθά να κρατήσετε το χρόνο σας κάτω.

5) Τηρήστε τους κανόνες για το νερό εάν βρίσκεστε σε ξηρασία. Ήμουν συγκλονισμένος όταν έμεινα σε ξενώνες στην Αυστραλία και συνειδητοποίησα ότι είναι ένα τεράστιο όχι όχι για να αφήσετε το ντους σας να λειτουργεί ενώ ξυρίζετε ή χρησιμοποιείτε σαμπουάν. Εάν είστε κάπου που είναι υδατορροπημένοι, να είστε ευαίσθητοι σε αυτούς τους κανόνες.

Φέρτε Flip Flops και βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε

Πιθανότατα να φέρετε σαγιονάρες για να ταξιδέψετε μαζί σας στο ταξίδι σας, έτσι θα είστε ευτυχείς να ακούσετε ότι έχουν άλλη χρήση όταν πρόκειται για μπάνια ξενώνα. Πάντα σιγουρεύομαι να φέρω τα flip-flops μου μαζί μου στα κοινόχρηστα μπάνια και να τα χρησιμοποιώ κάθε φορά που έχω ένα ντους. Είτε τα διάφορα σκουλήκια, μύκητες και παράσιτα μπορούν πραγματικά να εισέλθουν στο σώμα μέσω του αδιάσπαστου δέρματος των ποδιών, είναι ένα θέμα που αφέθηκε καλύτερα στους ειδικούς, αλλά εδώ σκέφτομαι όταν αποφασίζω αν θα τα φορέσω σε ένα κοινό ντους: και δεν θέλετε να σταθείτε σε αυτό.

Δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχούν

Το να μοιραστείτε το μπάνιο σας με μια ντουζίνα ή περισσότερους ξένους ακούγεται σαν μια τρομακτική προοπτική, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσο κανονικό γίνεται γρήγορα. Μην ανησυχείτε γι 'αυτό - η συντριπτική πλειοψηφία των λουτρών δεν είναι τόσο αηδιαστική όσο φαντάζεστε ότι θα ήταν. Απλά διαβάστε τις κριτικές πριν δεσμευτείτε σε έναν ξενώνα, φέρτε τα σαγιονάρες σας για να κρατήσετε τα πόδια σας ασφαλή και πιθανότατα θα τα εκπλήξετε ευχάριστα από αυτά.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.