Πώς να προγραμματίσετε ένα οικολογικό και βιώσιμο ταξίδι σε έναν προϋπολογισμό

Δεν χρειάζεται να μείνετε στο Bushmans Kloof Wilderness Reserve στη Νότια Αφρική για να αφήσετε ένα μικρό αποτύπωμα άνθρακα πίσω ενώ ταξιδεύετε (αν και δεν θα διαμαρτυρηθήκαμε γι 'αυτό!). Ο βιώσιμος τουρισμός αποσκοπεί στη διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ενώ αλληλεπιδρά με αυτούς. Πολλοί ταξιδιώτες έχουν την ιδέα ότι η βιωσιμότητα είναι «σκληρή δουλειά» ή απαιτεί σημαντικές αλλαγές στις καθημερινές τους διαδρομές.

Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να συμβαίνει (βλέπε: κομποστοποίηση), υπάρχουν πολλά μικρότερα βήματα για να περιοριστεί ο αντίκτυπος. Το καλύτερο μέρος του ταξιδιού με φιλικό προς το περιβάλλον ή βιώσιμο τρόπο είναι ότι είναι απίστευτα εύκολο να το κάνετε με έναν προϋπολογισμό και πρακτικά προσφέρεται για να ξοδεύει λιγότερα. Τα πιο ακριβά μέρη ενός ταξιδιού είναι συνήθως πτήσεις και καταλύματα. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να βάλεις πράσινο πίσω στο πορτοφόλι σου και στον πλανήτη.

1. Οικονομία κοινής χρήσης

Ας υποθέσουμε ότι η μεγαλύτερη αγορά σας ήταν η πτήση σας και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για τα καταλύματα σας, χωρίς να υποβαθίζετε την ποιότητα. Πληκτρολογήστε: Airbnb. Μείνετε σε ένα κάστρο στην Αγγλία, ένα δέντρο στην Κόστα Ρίκα ή ένα σκάφος στο Βανκούβερ. Η διαμονή στο σπίτι κάποιου μπορεί να είναι ένας τόνος διασκέδασης και μπορείτε να το κάνετε με έναν προϋπολογισμό. Ορισμένες τοποθεσίες κυμαίνονται μόλις από $ 15 USD μια νύχτα, ανάλογα με την τοποθεσία. Η κοινή οικονομία εξερράγη τα τελευταία χρόνια με εταιρείες όπως η Uber, η TaskRabbit και φυσικά η Airbnb.

Η ιδέα είναι ότι δίνετε τα χρήματά σας στους ντόπιους με αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες ή τα αγαθά τους έναντι της καταβολής μιας εταιρείας, όπου δεν έχετε ιδέα από πού πηγαίνουν τα χρήματα. Το Airbnb είναι η πιο δημοφιλής έκδοση αυτού του μοντέλου και με καλό λόγο. Επιτρέπει στους λαούς να ανοίγουν τα σπίτια τους και να φιλοξενούν τους ταξιδιώτες. Αυτό δημιουργεί κοινότητα είναι συχνά επίσης μια μεγάλη πηγή εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Airbnb δεν έχει τα προβλήματά της, έχει αναφερθεί ότι έχει διαταράξει την αγορά κατοικίας και αλλάζει τη δυναμική της γειτονιάς. Συνολικά, αυτά τα προβλήματα φαίνεται να αποτελούν ένα κλάσμα του συνολικού προϊόντος που έχει φέρει. Εάν η διαμονή σας στο σπίτι κάποιου δεν ακούγεται σαν την ιδέα σας για μια καλή στιγμή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα site όπως το Glooby για να βρείτε πιο παραδοσιακά καταλύματα. Εάν είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε έναν προϋπολογισμό, οι περισσότεροι ξενώνες είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και μπορείτε να ελέγξετε το Hostel World για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες από αυτές βάζουν το καλύτερο περιβαλλοντικό τους πόδι προς τα εμπρός.

2. Δημόσιες μεταφορές

Ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, μπορεί να έχετε την ευχαρίστηση να παίρνετε ως επί το πλείστον μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν λέτε στον εαυτό σας τώρα "περιμένετε, δεν θέλω να γεμίζω σε ένα μετρό με ένα εκατομμύριο ανθρώπους", σας νιώθω. Το πράγμα είναι ότι οι περισσότερες μικρότερες πόλεις έχουν δημόσια διαμετακόμιση και είναι καθαρά, βολικά και αξίζει τον εαυτό σας να συμπιέζονται για χάρη του περιβάλλοντος και του πορτοφολιού σας. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι σχεδόν πάντοτε φθηνότερες από την εναλλακτική λύση για τη λήψη ταξί ή την ενοικίαση αυτοκινήτου. Τα λεωφορεία και τα τρένα είναι επίσης μια μεγάλη επιλογή για να περάσετε. Στην πραγματικότητα, τα τρένα διαδρομής μπορεί να είναι απίστευτα χαλαρωτικό και ένα υπέροχο ταξίδι.

Αν πρέπει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, προσπαθήστε να νοικιάσετε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που πρέπει να οδηγήσετε, χαρτογράψτε το μπροστά από το χρόνο, έτσι ώστε να παίρνετε την πιο αποτελεσματική διαδρομή και να ξοδεύετε τόσο λίγο χρόνο στο δρόμο. Δύο άλλες μέθοδοι αξιοθέασης που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι περιηγήσεις με τα πόδια και περιηγήσεις με ποδήλατα. Και οι δύο, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν είναι μόνο πολύ "πράσινοι" αλλά και πολύ υγιείς.

3. Αγοράστε παντοπωλεία

Pro-tip: συσκευάστε μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα στη βαλίτσα σας και χτυπήστε μέχρι το μπακάλικο μόλις φτάσετε στις νέες σας εκσκαφές. Η εξοικονόμηση χρημάτων για πρωινό και σνακ όλη την ημέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξιδέψετε. Επιλέξτε μια αγορά αγροτών ή ζητήστε να βρείτε έναν τοπικό ψαρά ή συνεργάτη. Θα μπορείτε να απολαύσετε ένα ωραίο γεύμα για δείπνο εάν έχετε εξοικονομήσει χρήματα στα γεύματα νωρίτερα την ημέρα. Απλά θυμηθείτε να συσκευάσετε μαζί σας οποιαδήποτε φαγητό, να πετάξετε τα σκουπίδια.

Φέρνοντας μια επαναχρησιμοποιήσιμη φιάλη νερού θα είναι επίσης χρήσιμη για την παράβλεψη στις πλαστικές φιάλες καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

4. Πακέτο φως

Είστε ένοχος να συσκευάζετε ολόκληρη την σας ντουλάπα όταν ταξιδεύετε; Είναι εύκολο να πιάσετε την επιθυμία να περάσετε πέντε εκπληκτικά ρούχα για το σαββατοκύριακο σας. Η πραγματικότητα είναι, μάλλον καταλήγετε να φοράτε ένα. Όσο περισσότερο ζυγίζει η βαλίτσα σας, τόσο περισσότερο πρέπει να φέρουν τρένα, αεροπλάνα και αυτοκίνητα, τα οποία μεταφράζονται σε περισσότερα καύσιμα. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν μια μεγάλη υπόθεση, αλλά προσθέτει και σημαίνει περισσότερες εκπομπές θερμοκηπίου. Μπορείτε εύκολα να πακετάρετε για δύο εβδομάδες διακοπές σε ένα carry-on. Υπάρχουν ολόκληρα βίντεο του YouTube που είναι αφιερωμένα στην εμφάνιση του πακέτου σαν επαγγελματία και θα χαμογελάτε όταν δεν παίζετε τα σκαλοπάτια με τη μαζική σου βαλίτσα.

5. Κατάστημα συνειδητά

Όλοι αγαπούν τα αναμνηστικά και φέρνουν ένα κομμάτι από κάτι σπίτι στην οικογένεια και τους φίλους. Είναι μικρές αλλά σημαντικές αναμνήσεις των ταξιδιών μας και είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλουμε χρήματα στην οικονομία. Ενώ τα μπιχλιμπίδια μπορεί να είναι διασκεδαστικά, φτηνά και εύκολα συσκευασμένα, γνωρίζοντας την πηγή της αγοράς σας εξίσου σημαντική. Μην αγοράζετε ένα μπιχλιμπίδι κατασκευασμένο σε κινεζικό εργοστάσιο, όταν ψωνίζετε σε μια γαλλική αγορά. Προφανώς, μπορεί να υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αγοράσετε ώστε να μην μπορείτε να μάθετε την πηγή προέλευσης. Και πάλι, κάνετε έρευνα μπροστά από το χρόνο και αναζητήστε καταστήματα που ανήκουν και λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο. Ρωτήστε τον τόπο που μένετε εάν έχουν προτάσεις για καταστήματα που φέρουν θεμιτό εμπόριο ή οικολογικά προϊόντα που παράγονται επίσης. Τα αλιεύματα είναι, αυτά τα στοιχεία συνήθως κοστίζουν πιο μπροστά. Δώστε στον εαυτό σας έναν προϋπολογισμό και να επιμείνουμε σε αυτό. Η τοποθέτηση χρημάτων απευθείας σε μια οικονομία χώρων μπορεί να προχωρήσει πολύ για τη διατήρηση του τουρισμού τους.

Πέρα από αυτές τις βασικές συμβουλές, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να μην κοστίζουν μια δεκάρα. Η λίστα είναι ατελείωτη:


Το ταξίδι γενικά δεν είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον δραστηριότητα, οπότε η προσοχή στις επιλογές που κάνετε μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο δρόμο (κυριολεκτικά και σε εικαστικό τρόπο). Μετά από όλα, θέλουμε οι μεγαλύτεροι θησαυροί της γης μας να είναι γύρω από γενιές. Ακολουθώντας αυτές τις εύκολες, φιλικές προς τον προϋπολογισμό συμβουλές για τον προγραμματισμό της επόμενης περιπέτειας, θα σας διευκολύνουμε να είστε μέρος της λύσης.