Εθελοντής να χτίσει προσιτές κατοικίες διεθνώς με οικοτόπους για την ανθρωπότητα

Βαριά τα νύχια για μια καλή αιτία

Ψάχνετε για μια εθελοντική ευκαιρία σε συνδυασμό με ένα ταξίδι στις ΗΠΑ ή σε διεθνές επίπεδο; Βρείτε εθελοντικά ταξίδια με το Habitat for Humanity. Διαβάστε περισσότερα στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου σχετικά με τον εθελοντισμό για την ανοικοδόμηση της περιοχής της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ, που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στη Μυανμάρ μετά τον Κύκλωρ Ναργκίς ή να συμμετάσχετε εθελοντικά στην Κίνα που έπληξε σεισμό.

Τι είναι το Habitat for Humanity;

Habitat For Humanity είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση στέγασης, που εργάζεται σε συνεργασία με οικογένειες που έχουν ανάγκη από αξιοπρεπή στέγη και εθελοντές με επίβλεψη, χρησιμοποιώντας δωρεά μεγάλου μήκους, για να χτίσουν σπίτια στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, εάν μια περιοχή είναι θύμα φυσικής καταστροφής και οι άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους, οι εθελοντές Habitat for Humanity έρχονται για να βοηθήσουν μια κοινότητα να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους.

Πώς λειτουργεί το Habitat For Humanity

Η έδρα του Habitat βρίσκεται στη Γεωργία, αλλά η εργασία σε κοινοτικό επίπεδο εποπτεύεται από θυγατρικές - τοπικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Οι συνεργάτες επιλέγουν πιθανούς συνεργάτες (οικογένειες που χρειάζονται οικονομική στέγη) και εθελοντές. Χρησιμοποιήστε τη μηχανή αναζήτησης του Habitat για να βρείτε ένα έργο με το οποίο θα θέλατε να βοηθήσετε. Μπορείτε να συμμετέχετε εθελοντικά με το Habitat for Humanity σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο μέσω του Global Village, του διεθνούς βραχίονα της Habitat.

Δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες κατασκευαστικές δεξιότητες για να εθελονθείτε με το Habitat for Humanity, παρόλο που είναι σε θέση να φτιάχνετε τα νύχια. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η εργασία δεν πρόκειται να είναι εύκολη. Θα στέκεστε όλη την ημέρα, μερικές φορές σε ζοφερή θερμότητα, χρησιμοποιώντας εργαλεία, και, κτίζοντας ένα ολόκληρο σπίτι από το μηδέν.

Θα εργάζεστε δίπλα δίπλα με τα μέλη της ομάδας εθελοντών και την οικογένεια των συνεργατών. οι εταίροι συνεισφέρουν εκατοντάδες ώρες ιδίων ιδεών προς το νέο τους σπίτι. Σε πολλές περιπτώσεις, το υπόλοιπο της κοινότητας βρίσκεται επίσης μέσα.

Οι εταίροι επιλέγονται, μετά από την εφαρμογή, με βάση την ικανότητα να καταβάλλουν προκαταβολή και να επιστρέψουν το άτοκο δάνειο στις νέες κατοικίες, το επίπεδο της ανάγκης στέγασης και την προθυμία να εργαστούν σκληρά.

Πώς να εθελοντήσετε με τον οικοτόπου για την ανθρωπότητα

Κάντε κλικ για να δείτε έναν παγκόσμιο χάρτη για να δείτε πού οικοδομεί το Habitat - υπάρχουν πολλές χώρες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Θα λάβετε πληροφορίες σχετικά με την περιοχή, τα έργα και τις τοπικές πληροφορίες επικοινωνίας θυγατρικών, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε κατά ημερομηνία ή αλφαβητικά ανά χώρα.

Παγκόσμιο χωριό

Αν θέλετε να κάνετε εθελοντική δραστηριότητα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, το τμήμα Global Village της ιστοσελίδας είναι εκεί που θέλετε να ξεκινήσετε την έρευνά σας. Προετοιμάστε τον εαυτό σας για σοκ αυτοκόλλητο, όμως, καθώς ταξίδια 9-14 ημερών κοστίζουν οπουδήποτε μεταξύ $ 1000 και $ 2200, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια. Το κόστος σας περιλαμβάνει δωμάτιο και συμβούλιο, μεταφορά εντός χώρας, ταξιδιωτική ασφάλιση και δωρεά προς το πρόγραμμα οικοδόμησης της κοινότητας υποδοχής.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν είναι όλη η δουλειά και δεν παίζουν - οι εθελοντικές ομάδες παίρνουν χρόνο μακριά για σαφάρι, ταξίδια λευκού νερού, ερείπια εξερευνήσεων ή οτιδήποτε ενδιαφέροντα αξιοθέατα και περιπέτεια στην περιοχή έχει να προσφέρει.

Ορισμένες από τις τρέχουσες ευκαιρίες στο Global Village περιλαμβάνουν ένα μονοήμερο μονοήμερο ταξίδι για οικογένειες άνω των εννέα ημερών στην Ονδούρα. 13 ημέρες ξοδεύοντας σπίτια για οικογένειες σε ολόκληρο το Βιετνάμ. οικοδόμηση ενός σπιτιού για ένα χωριό στη Ζάμπια για διάστημα 10 ημερών. 10 ημέρες κτίριο σπίτια στην Αργεντινή? και την οικοδόμηση σπιτιών για ευάλωτους πληθυσμούς για 10 ημέρες στην Καμπότζη.

Εθελοντισμός στο Νεπάλ, στις Φιλιππίνες και σε άλλα

Ίσως θέλετε να βοηθήσετε τα θύματα φυσικών καταστροφών, οπότε η Habitat for Humanity μπορεί να βρει μια θέση για εσάς. Πιο πρόσφατα, έχτισαν σπίτια στις ακόλουθες περιοχές:

Νεπάλ: Το 2015, ένας τεράστιος σεισμός έπληξε το Νεπάλ με καταστροφικές συνέπειες. Η χώρα είναι ακόμα σε ανάκαμψη τώρα, αρκετά χρόνια αργότερα. Περισσότεροι από 8.800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον σεισμό, καταστράφηκαν πάνω από 604.900 σπίτια και 290.000 τραυματίστηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια απελπιστική ανάγκη να έρθουν οι εθελοντές και να βοηθήσουν στη στέγαση. Το Habitat υποστηρίζει επί του παρόντος "τις οικογένειες που έχουν πληγεί από καταστροφές μέσω της απομάκρυνσης των ερειπίων, της προσωρινής διανομής κιτ προσωρινής στέγασης, των λεπτομερών εκτιμήσεων ασφαλείας των σπιτιών και της μόνιμης κατασκευής κατοικιών".

Οι Φιλιππίνες: Το 2013, ένας τεράστιος σεισμός έπληξε το νησί Bohol στις Φιλιππίνες.

Πέρασαν πάνω από 3 εκατομμύρια ζωές και επλήγησαν πάνω από 50.000 ώρες. Habitat Φιλιππίνες ξεκίνησε την ανακατασκευή του Bohol για την κατασκευή περισσότερων από 8.000 οικιστικών μονάδων για τις οικογένειες που επλήγησαν από το σεισμό. Αυτά τα καταφύγια πυρήνα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν ταχύτητα ανέμου 220 kph και σεισμούς 6 μεγεθών και χρησιμοποιούν τοπικά υλικά όπως μπαμπού, οικονομία και είναι φιλικές προς το περιβάλλον. "

Μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα με τρέχοντα και πρόσφατα προγράμματα καταστροφών που διαχειρίζεται το Habitat for Humanity online αν ενδιαφέρεστε να εμπλακείτε

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.