Επιλογές Διαμονής για Φοιτητές Ταξιδιώτες

Από Ξενώνες έως Ξενώνες, Φιλοξενία στο WWOOFing

Η κατανόηση του πού θα μείνετε ενώ ταξιδεύετε είναι μια απόφαση που μπορεί εύκολα να επηρεάσει κάθε εμπειρία στα ταξίδια σας - όπου μένετε μπορεί να κάνει ή να σπάσει ένα ταξίδι.

Ακολουθεί ο γύρος των διαφόρων τύπων επιλογών διαμονής για τους φοιτητές στο δρόμο:

Ξενώνες

Οι περισσότεροι μαθητές επιλέγουν να μείνουν σε ξενώνες όταν ταξιδεύουν επειδή είναι η φθηνότερη επιλογή και σας επιτρέπουν να κάνετε φίλους με άλλους ταξιδιώτες που έχουν παρόμοια ηλικία.

Οι ξενώνες μπορούν επίσης να σας εξοικονομήσουν χρήματα αν κάνετε εκδρομές και δραστηριότητες μέσω αυτών.

Τα μειονεκτήματα συχνά δεν είναι καλός ύπνος εάν μένετε σε κοιτώνα ή μπορεί να έχετε συγκάτοικους με τους οποίους δεν μπορείτε να πετύχετε ή έχετε κακή προσωπική υγιεινή. Το να μοιράζεις ένα μπάνιο δεν είναι ποτέ ευχάριστο.

Διαβάστε περισσότερα: Ξενώνες 101

Ξενώνες

Οι ξενώνες βρίσκονται κυρίως σε φθηνότερα μέρη του κόσμου (Νοτιοανατολική Ασία, Κεντρική Αμερική) και έχουν παρόμοια τιμή σε ιδιωτικά δωμάτια σε ξενώνες. Δεν προσφέρουν συνήθως dorm δωμάτια.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα διαμένοντας σε ξενώνες, αν ήδη σχεδιάζετε να μείνετε σε ιδιωτικά δωμάτια σε ξενώνες, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε έναν αξιοπρεπή νυχτερινό ύπνο πάρα πολύ. Οι ξενώνες είναι οι καλύτερες εάν πρόκειται να ταξιδέψετε με έναν φίλο ή έναν συνεργάτη και μπορείτε να χωρίσετε το κόστος του ιδιωτικού δωματίου.

Το μειονέκτημα για τους ξενώνες είναι ότι συχνά δεν είναι τόσο καλά που έχουν συσταθεί για να συναντήσουν τους ανθρώπους ως ξενώνες είναι - θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να συναντήσουν τους ανθρώπους, και συνήθως πρόκειται να είναι ζευγάρια.

Couchsurfing

Εάν ταξιδεύετε με αυστηρό προϋπολογισμό, τότε η απάντηση θα μπορούσε να είναι το couchsurfing, καθώς σας επιτρέπει να μείνετε στο σπίτι κάποιου και να κοιμάστε στον καναπέ σας δωρεάν. Θα μπορείτε συχνά να επωφεληθείτε από αυτό για μερικές νύχτες, αλλά αν μπορείτε να βρείτε μερικά μέρη στην ίδια πόλη, αυτό μπορεί να είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Το Couchsurfing δεν είναι μόνο δωρεάν διαμονή. Στην πραγματικότητα, άπληστοι couchsurfers λένε ότι δεν είναι απολύτως για την ελεύθερη διαμονή. Είναι όλα σχετικά με τις εμπειρίες. Δεν είναι συχνά ότι θα έχετε έναν τοπικό να ανοίξει το σπίτι τους σε σας και να σας δώσει μια εσωτερική ματιά σε μια πόλη. Μέσω του couchsurfing, θα κάνετε συχνά φίλους δια βίου και θα ανακαλύψετε τμήματα μιας πόλης που διαφορετικά δεν θα βρείτε.

Το κύριο μειονέκτημα για το couchsurfing πρέπει να κοιμηθεί σε έναν καναπέ και να έχει ελάχιστη ιδιωτικότητα. Η ασφάλεια μπορεί να είναι μια ανησυχία για τους θηλυκούς ταξιδιώτες επίσης, αν και εφ 'όσον επιλέγετε οικοδεσπότες με πολλές θετικές κριτικές θα πρέπει να είστε εντάξει.

Διαβάστε περισσότερα: Couchsurfing 101

WWOOFing

Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα σε καταλύματα, αλλά δεν αισθάνεστε άνετα να κοιμάστε στον καναπέ ενός ξένου; Το WWOOFing αντιπροσωπεύει τους πρόθυμους εργάτες στις οργανικές εκμεταλλεύσεις και είναι ένας τρόπος για να προσφέρετε εθελοντικά στις τοπικές βιολογικές εκμεταλλεύσεις καθώς ταξιδεύετε με αντάλλαγμα δωρεάν διαμονή και γεύματα. Θα πάρετε πολλή άσκηση, θα είναι σε θέση να δώσει πίσω στην τοπική κοινότητα, και δεν έχουν καθόλου έξοδα ταξιδιού συνολικά!

Τα μειονεκτήματα του WWOOFing είναι ότι είναι εξαιρετικά έντονη σωματική δουλειά και συχνά δεν θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να διερευνήσετε πού εργάζεστε.

Διαβάστε περισσότερα: WWOOFing 101

Φιλοξενία

Το houseitting είναι ίσως ο πιο ευχάριστος τρόπος για να λάβετε δωρεάν διαμονή, αλλά απαιτεί επίσης πολύ περισσότερη προσπάθεια.

Το houseitting περιλαμβάνει τη φροντίδα του σπιτιού και των κατοικίδιων ζώων κάποιου, ενώ είναι μακριά για διακοπές. Θα χρειαστεί να περάσετε πολύ χρόνο δημιουργώντας ένα αξιοπρεπές προφίλ, και δεν θα βλάψει αν μπορείτε να προσθέσετε και κάποιες αναφορές. Ωστόσο, εάν κατεβείτε κάτω από τη διαδρομή περισυλλογής, τότε θα είστε σε θέση να ζήσετε σε πανέμορφα σπίτια για εβδομάδες ή μήνες κάθε φορά χωρίς κόστος για εσάς. Το houseitting λειτουργεί καλύτερα αν έχετε ευελιξία και δεν έχετε καθορισμένες ημερομηνίες και θέσεις που πρέπει να είστε σε συγκεκριμένες ώρες.

Το κύριο μειονέκτημα για τη στέγαση είναι το άγχος της φροντίδας του σπιτιού και των κατοικίδιων ζώων κάποιου. Τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά, και συχνά, και εξαρτώνται από εσάς να καταλάβετε τη λύση.

Διαβάστε περισσότερα: Στέγαση 101

Βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις διακοπών

Όπως η ιδιωτικότητα και οι ανέσεις σπιτιού ενώ ταξιδεύετε; πώς να ρίξετε μια ματιά σε μια ιστοσελίδα σύντομων διακοπών όπως η Airbnb; Με τα βραχυπρόθεσμα ενοίκια διακοπών, μπορείτε να περιηγηθείτε σε διαμερίσματα που ενοικιάζονται σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία τιμή, επιτρέποντάς σας να περάσετε το χρόνο σας σε μια πόλη που ζει σαν τοπικός.

Τα διαμερίσματα συχνά διαθέτουν κουζίνες, χώρους εργασίας και, αν μοιράζεστε τα έξοδα ταξιδίου με έναν συνεργάτη, συχνά δεν θα κοστίσει όλα πολύ περισσότερα από έναν ξενώνα. Το Airbnb λειτουργεί καλύτερα αν πρόκειται να μείνετε κάπου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μισθίσαμε ένα διαμέρισμα στο Πόρτλαντ για ένα μήνα και η ημερήσια τιμή των 100 δολαρίων μετατράπηκε σε $ 1000 συνολικά για το μήνα.