Πρέπει να κάνετε κράτηση για τους ξενώνες σας;

Τα επιχειρήματα για και κατά την κράτηση όλων των καταλυμάτων σας πριν από την ώρα

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνω από τους ταξιδιώτες που πρόκειται να ξεκινήσουν το πρώτο ταξίδι τους στο εξωτερικό είναι ο προγραμματισμός που πρέπει να αναζητήσουν πριν φύγουν. Η απόφαση να μην κάνετε οποιαδήποτε σχέδια και να εμφανίζεστε σε μια άγνωστη πόλη χωρίς ακόμη και τα καταλύματα που έχετε κρατήσει μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική προοπτική, και όμως, προτείνω σε κάθε νέο ταξιδιώτη να δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για να μην κάνετε κράτηση όλων των δωματίων σας εκ των προτέρων, τα οποία θα διαρκέσει στο άρθρο παρακάτω, αλλά αρκεί να πω, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε και τους δύο τρόπους και να δείτε ποια δουλεύει καλύτερα για εσάς.

Εάν είστε ταξιδιώτης για πρώτη φορά, κάντε κράτηση εκ των προτέρων

Αν αυτή είναι η πρώτη σας ταξιδιωτική εμπειρία, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για την πρώτη εβδομάδα της διαμονής σας εκ των προτέρων και λίγο άλλο. Ακόμα κι αν είστε έμπειρος ταξιδιώτης, πιθανότατα γνωρίζετε ότι είναι σοφό να το κάνετε για να σας χαρίσει ψυχική ηρεμία, ενώ μπορείτε να χωρέσετε πίσω στα παπούτσια ταξιδιού σας.

Για όσους από εσάς είστε νέοι να ταξιδέψετε, γι 'αυτό σας προτείνω αυτό: την πρώτη ημέρα του ταξιδιού σας, θα φτάσετε σε ξένη χώρα με μια ξένη γλώσσα, αισθάνεστε αποπροσανατολισμένη και κουρασμένη. Είναι συχνά συντριπτική. Μπορεί επίσης να υποφέρετε από jet lag. Θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε σοκ πολιτισμού. Θα έχετε χιλιάδες συναισθήματα που φτάνουν στις φλέβες σας καθώς προσπαθείτε να γνωρίσετε τον εαυτό σας με αυτή τη νέα χώρα.

Σε αυτό το σημείο, το τελευταίο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να σύρετε τον εαυτό σας από ξενώνα σε ξενώνα αναζητώντας το τέλειο μέρος για να ξεκουραστεί το σακίδιο σας.

Αντ 'αυτού, ρίξτε μια ματιά σε Hostelbookers και Hostelworld αρκετές εβδομάδες πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας και διαβάστε τις κριτικές για να μετρήσετε εάν αυτός ο ξενώνας θα είναι κατάλληλος για εσάς. Κρατάω πάντα τον ξενώνα που έχει την υψηλότερη μέση βαθμολογία (εφ 'όσον δεν είναι πάνω από την κορυφή ακριβός ή ένας δυνατός ξενώνας ), εφόσον έχει Wi-Fi.

Ναι, είμαι ένας από αυτούς τους ταξιδιώτες.

Τα νεύρα πριν από το ταξίδι είναι πραγματικά και το να έχεις λιγότερα πράγματα να ανησυχείς είναι σημαντικό στην πορεία προς την αναχώρησή σου. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το τι να κάνετε όταν προσγειωθείτε, θα σας εγγυηθεί μια ωραία διαμονή σε έναν αξιοπρεπή ξενώνα και θα έχετε μια λιγότερο αποφασιστική απόφαση να ανησυχείτε για την πραγματοποίηση.

Γιατί μόνο μία εβδομάδα;

Αν η κράτηση εκ των προτέρων μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλή άγχος και άγχος, γιατί να μην το κάνετε για όλο το ταξίδι σας;

Επειδή όσο περισσότερο ταξιδεύετε, τόσο περισσότερο θα σας δυσαρεστείτε να έχετε σταθερά σχέδια. Τι γίνεται αν αρρωστήσετε, αλλά έχετε μόνο δύο ημέρες διανομής στον τόπο που επισκέπτεστε και πρέπει να φύγετε χωρίς να δείτε κάτι από αυτό; Τι γίνεται αν κάνετε φίλους με μια ομάδα ταξιδιωτών και θέλετε να αλλάξετε τα σχέδιά σας για να ταξιδέψετε μαζί τους; Τι γίνεται αν φτάσετε σε μια νέα πόλη, ανακαλύψτε ότι δεν σας αρέσει, αλλά έχετε μια ολόκληρη εβδομάδα κράτηση εκεί; Είναι εξαιτίας αυτών των προβλημάτων που σας συνιστώ να πηγαίνετε με τη ροή μόλις έχετε την κρέμονται του ταξιδιού.

Αλλά ας πάμε σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κράτησης ξενώνα σας εκ των προτέρων.

Τα πλεονεκτήματα της κράτησης του ξενώνα σας

Το πιο προφανές πλεονέκτημα είναι να κερδίσουμε ειρήνη. Με όλους τους ξενώνες σας να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαμονή σας για το υπόλοιπο ταξίδι σας.

Θα έχετε έναν λιγότερο λογικό παράγοντα για να λαμβάνετε υπόψη ενώ ταξιδεύετε. Θα ξέρετε ακριβώς πού θα είστε και πότε θα είστε εκεί.

Επιπλέον, αν κάνετε κράτηση αρκετά νωρίς, θα μπορείτε να κάνετε κράτηση για τα υψηλότερα αξιολογημένα ξενώνες στην πόλη. Οι δημοφιλείς ξενώνες συχνά κλείνονται γρήγορα, οπότε αν περιμένετε πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή για να ερευνήσετε τη διαμονή σας, πιθανότατα θα χάσετε τις καλύτερες επιλογές. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να καταλήξετε σε έναν φοβερό ξενώνα λόγω κακής σχεδίασης. Επιπλέον, μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό να πληρώσετε ένα ταξί για να σας μεταφέρουμε σε έναν ξενώνα στον οποίο θέλετε να μείνετε, μόνο για να διαπιστώσετε ότι είναι κράτηση και πρέπει να ανακατευτείτε για να βρείτε κάπου αλλού για απόψε.

Τα μειονεκτήματα της κράτησης του ξενώνα σας

Με την κράτηση του ξενώνα σας εκ των προτέρων, θα χάσετε την ελευθερία που κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία τόσο ευχάριστη.

Με όλο το ταξίδι σας τώρα προγραμματισμένο έξω, θα έχετε πολύ λίγη ευκαιρία να αλλάξετε γνώμη και να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό. Όταν βρίσκεστε στο δρόμο, τα σχέδια πάντα αλλάζουν - και θα θελήσετε πραγματικά να είστε σε θέση να επωφεληθείτε από αυτό.

Ίσως να πιστεύετε ότι θα ήταν φθηνότερο να κρατήσετε ξενώνες εκ των προτέρων, αλλά βρήκα το αντίθετο να είναι αληθινό. Συχνά έχω βρεθεί σε έναν ξενώνα και εάν έχω διαθεσιμότητα μπορούσα να διαπραγματευτώ με τους ιδιοκτήτες για να μου δώσετε μια χαμηλότερη τιμή από αυτή που διαφημίζεται στο διαδίκτυο. Εκτός από αυτό, σίγουρα θα είστε σε θέση να διαπραγματευτείτε μια φθηνότερη τιμή εάν σχεδιάζετε να μείνετε μια εβδομάδα ή περισσότερο. Επιπλέον, μπορείτε να περιηγηθείτε σε ένα μπλοκ και να ζητήσετε από πέντε ή έξι διαφορετικούς ξενώνες να δείτε ποια είναι η καλύτερη τιμή που μπορούν να σας προσφέρουν πριν δεσμευτείτε.

Τέλος, δεν είναι κάθε κατάλυμα στον κόσμο που αναφέρεται online ή στον οδηγό Lonely Planet. Υπάρχουν κάποιες φανταστικές ξενώνες που δεν καταγράφονται σε απευθείας σύνδεση, αλλά είναι φθηνότερες, πιο ήσυχες και πολύ πιο ευχάριστες από τις εναλλακτικές λύσεις. Έχω μείνει σε κάποια θαυμάσια μέρη που δεν θα είχα ανακαλύψει αν είχα μόνο επιλέξει μέρη που θα μπορούσα να κάνω κράτηση εκ των προτέρων. Όχι μόνο αυτό, αλλά να πάρει για να κατευθυνθείτε σε ένα ξενώνα και να ζητήσει να το ελέγξετε πριν από τη δέσμευση σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μια πραγματική ιδέα για το τι είναι ένα μέρος και όχι μόνο έχοντας τις online κριτικές για να περάσει.

Η κράτηση εκ των προτέρων δεν σας διδάσκει να μην ιδρώνετε τα μικρά πράγματα. Θα μάθετε ότι τα πάντα λειτουργούν πάντα στο τέλος και ότι μπορείτε να βασιστείτε στην καλοσύνη των ξένων αν έχετε ποτέ πρόβλημα. Με όλα τα κράτηση στερεά, υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες για serendipity? εάν είστε ελεύθεροι να μείνετε όποτε θέλετε, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από την προσφορά κάποιου ξένο για να μείνετε μαζί τους.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε και να αφήσετε κάποιες από τις κρατήσεις σας στην τύχη, υπάρχουν μερικοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Δηλαδή, η εποχή του χρόνου και ο προορισμός. Φανταστείτε να μείνετε στο Λονδίνο στα μέσα του καλοκαιριού; Καλή τύχη εύρεση ενός λογικού τιμολογίου ξενώνα χωρίς κράτηση εκ των προτέρων!

Η Δυτική Ευρώπη, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι όλα τα πιο πολυάσχολα και πιο ακριβά στο ύψος του καλοκαιριού. Ενώ θα είστε σε θέση να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε από αυτά τα μέρη και να βρείτε έναν ξενώνα που εξακολουθεί να έχει διαθεσιμότητα, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη και θα πρέπει να πληρώσετε πολλά για αυτό. Ακόμη χειρότερα: η μόνη επιλογή θα μπορούσε να είναι ένα ξενοδοχείο που είναι πέντε φορές υψηλότερο από το κόστος ενός ξενώνα.

Σε φθηνότερες περιοχές σε όλο τον κόσμο - την Ανατολική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ανατολική Ασία, τη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική Αμερική, δεν προτείνω κράτηση εκ των προτέρων, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Αυτά τα μέρη είναι όλα χρησιμοποιούνται για να έχουν backpackers ταξιδεύουν και έχουν εκατοντάδες επιλογές διαμονής ακόμη και στις μικρότερες πόλεις. Έχω ταξιδέψει σε όλα αυτά τα μέρη στην υψηλή περίοδο, δεν κράτηση ξενώνες εκ των προτέρων, και ποτέ δεν έχουν παλέψει για να βρούμε ένα φθηνό, αξιοπρεπές μέρος. Στην πραγματικότητα, συχνά βρισκόμαστε σε αγωνία να περιορίσουμε πού να μείνουμε!