Πώς να σταματήσετε τις κλήσεις από τις τηλεπικοινωνίες στον Καναδά

Η εγγραφή με τη λίστα εθνικών κλήσεων δεν είναι εύκολη, αλλά η λήψη όλων των telemarketers για να σταματήσετε να καλείτε το σπίτι σας θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις στο DNCL και φαίνεται να είναι για τους τηλεπωλητές που καλούν συχνότερα. Αλλά με περαιτέρω βήματα και λίγη επαγρύπνηση, θα πρέπει τελικά να μπορείτε να διακόψετε τις κλήσεις στο σπίτι σας στο ελάχιστο. Όσο λιγότερο χρήσιμη είναι η τηλεμάρκετινγκ, τόσο πιο σύντομα οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν - ελπίζουμε σε κάτι λιγότερο ενοχλητικό.

Εγγραφείτε στη Λίστα Μη Πρόσκλησης Καναδά

Η προσθήκη του ονόματός σας στο μητρώο National Do Not Call είναι ένα γρήγορο και εύκολο πρώτο βήμα. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο ή καλέστε το 1-866-580-DNCL από το τηλέφωνο που θέλετε να εγγραφείτε. Οι εταιρείες Telemarketing έχουν 31 ημέρες από τη στιγμή που θα εγγραφείτε για να λάβετε τον αριθμό σας από τον κατάλογό τους. Σημειώστε την ημέρα στο ημερολόγιό σας όταν πρέπει να σταματήσετε τις τηλε-κλήσεις. Η εγγραφή ισχύει μόνο για τρία χρόνια, οπότε αν έχετε ένα από αυτά τα φανταχτά πολυετή ημερολόγια, θα πρέπει επίσης να κάνετε μια σημείωση στον εαυτό σας για το πότε θα πρέπει να ανανεώσετε την εγγραφή DNCL.

Γνωρίστε τις Εξαιρέσεις

Υπάρχουν ακόμα πολλές εταιρείες που επιτρέπεται να σας τηλεφωνήσουν, ανεξάρτητα από το αν ο αριθμός σας βρίσκεται στη λίστα "Μη Πρόσκληση". Περιλαμβάνουν εγγεγραμμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα, πολιτικά κόμματα, εφημερίδες και δημοσκοπήσεις, έρευνες ή εταιρείες έρευνας αγοράς. Επίσης, οι εταιρείες με τις οποίες έχετε μια υπάρχουσα σχέση μπορούν να σας καλέσουν για ορισμένο αριθμό μηνών μετά, ανάλογα με τη σχέση.

Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα DNCL για λεπτομέρειες σχετικά με τα απαλλαγμένα τηλεμεταφορέων.

Πάρτε το όνομά σας στις εσωτερικές DNCLs

Εκτός από τις εταιρείες ψηφοφορίας / έρευνας, όλοι οι απαλλασσόμενοι οργανισμοί πρέπει τώρα να διατηρούν έναν εσωτερικό κατάλογο κλήσεων. Την επόμενη φορά που θα καλέσετε κάποιον από αυτούς τους οργανισμούς, ζητήστε να προσθέσετε τον αριθμό σας στην εσωτερική DNCL.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε αλληλογραφία - από μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζετε, για παράδειγμα - αλλά απλά δεν σας αρέσουν οι τηλεφωνικές κλήσεις, μπορείτε να ζητήσετε να προστεθεί στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Αναφέρετε τους παραβάτες

Εάν έχουν περάσει περισσότερες από τριάντα μία ημέρες από τη στιγμή που βάζετε τον αριθμό σας στη λίστα Μη Πρόσκληση κλήσης και λαμβάνετε κλήση από μη εξαιρούμενη οργάνωση, καταργήστε είτε τον αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο προέρχεται η κλήση είτε το όνομα του τηλεμακερατού ( κατά προτίμηση και τα δύο) και την ώρα και την ημέρα της κλήσης. Θα πρέπει να ζητήσετε το όνομα του τηλεπωλητή, το όνομα του επόπτη και το όνομα της εταιρείας αντί να απαντήσετε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στον ιστότοπο DNCL και κάντε κλικ στο "Αρχείο καταγγελίας" για να αναφέρετε την παράβαση.

Προσέξτε για κρυφή συγκατάθεση

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μια μη απαλλασσόμενη εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να σας καλεί είναι να της δώσετε την άδεια, την οποία μπορείτε να κάνετε χωρίς να τη συνειδητοποιήσετε. Οποτεδήποτε συμπληρώνετε μια ηλεκτρονική φόρμα ή μια φόρμα εκτύπωσης που περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου σας, ελέγξτε προσεκτικά τη λεπτή εκτύπωση και αναζητήστε στην οθόνη τα προεπιλεγμένα πλαίσια ελέγχου που υποδεικνύουν τη συγκατάθεσή σας για επικοινωνία.

Διέδωσέ το

Το Σεπτέμβριο του 2008 ξεκίνησε η λίστα Do Not Call, αλλά αν έχετε οικογένεια, φίλους ή γείτονες που μαθαίνουν ακόμα αγγλικά, μπορεί να μην καταλάβουν τι είναι για τον κατάλογο ή πώς να εγγραφεί.

Οι ηλικιωμένοι ή οποιοσδήποτε δεν είναι πολύ κατανοητός στο διαδίκτυο μπορούν επίσης να εκτιμήσουν την βοήθεια πλοήγησης στην ιστοσελίδα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εγγράφονται για το DNCL, τόσο λιγότερο ελκυστική τηλεπωλήσεις θα είναι οι εταιρείες.

Όταν μια κλήση έρχεται μέσα, να είναι ωραία, αλλά να είναι σταθερή

Εάν οι τριάντα μία ημέρες δεν έχουν ακόμη περάσει ή έχετε μια κλήση που είναι πραγματικά απαλλαγμένη, μάθετε να λέτε απλώς όχι. Οι πωλητές διδάσκονται να ψάχνουν για οποιοδήποτε παράθυρο για να κρατήσουν τη συζήτηση σε εξέλιξη και εάν δώσετε ένα λόγο για το λόγο που λέτε όχι, γίνεται πρόσκληση για να συζητήσετε τις αντιρρήσεις σας. Ακόμη και "Όχι, δεν το σκέφτομαι" ή "Όχι, ευχαριστώ", μπορεί να παρακινήσει ένα τηλεκατευθυνόμενο να ρωτήσει γιατί. Εάν επιμένουν, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε "Έχω ήδη πει όχι, οπότε πρόκειται να κλείσω τώρα", τότε κάνετε ακριβώς αυτό.

Extra Συμβουλές

Επισκεφθείτε το MichaelGeist.ca εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιδιωτική ζωή, τα πνευματικά δικαιώματα και πολλά άλλα νομικά ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη για καναδούς.

Αν πρόκειται να ζητήσετε από ορισμένους οργανισμούς να σας μεταφέρουν σε μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σκεφτείτε πρώτα να δημιουργήσετε έναν δεύτερο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε μία φορά, αντί να έχετε ενημερωτικά δελτία και αιτήσεις δωρεάς και τέτοια μέσα στα καθημερινά σας εισερχόμενα.

Υπάρχει η πιθανότητα όταν οι εταιρείες δεν βρουν πλέον χρήσιμη τηλεπωλήσεις χρήσιμες, οι απευθείας ταχυδρομικές αποστολές θα αυξηθούν. Μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε ένα σημάδι "No Flyers / Junk Mail" στο γραμματοκιβώτιό σας για να μειώσετε τα μηνύματα που δεν απευθύνονται και να σταματήσετε να απευθύνεστε σε πολλές εταιρείες που μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία Do Not Mail της καναδικής μάρκετινγκ. μελών. Επισκεφθείτε την ενότητα "Πληροφορίες καταναλωτή" του -cma.org.