Τρομοκρατία στην Ιρλανδία;

Η Ιρλανδία και η τρομοκρατία αποτελούσαν σχεδόν συνώνυμο για λίγο - στο ύψος των «ταραχών», κανείς δεν τόλμησε να ταξιδέψει στη Βόρεια Ιρλανδία , και μάλιστα ταξίδευαν στη Δημοκρατία συχνά θεωρούνταν επικίνδυνο. Με λόγο: πριν από την ανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας, οι τυχαίες βομβιστικές επιθέσεις οδήγησαν σε τεράστιες "παράπλευρες ζημίες", οι οποίες στοχεύουν συχνά πολίτες. Σήμερα, η απειλή από τους αντιφρονούντες Ρεπουμπλικάνους και Αξιωματούχους είναι γενικά χαμηλότερη ...

αλλά όχι τελείως.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα στατιστικό γεγονός - περισσότεροι τουρίστες έχουν σκοτωθεί στην ιρλανδική κίνηση, σε αντίθεση με τον αριθμό των θανάτων από τρομοκρατικές δραστηριότητες στην Ιρλανδία. Για να το εξηγήσω: είναι πιο επικίνδυνο να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να χτυπήσετε τους δρόμους της Ιρλανδίας, παρά να κάνετε μια βόλτα στο δυτικό Μπέλφαστ .

Και πάλι, αυτές τις μέρες η αντιληπτή απειλή για τη ζωή και το άκρο του τουρίστα δεν προέρχεται από παραστρατιωτικές οργανώσεις που προσπαθούν να εξαναγκάσουν το ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας. Αντ 'αυτού, ο κόσμος επικεντρώνεται (συχνά με πολύ μυωπικό τρόπο) σε αυτό που ονομάζεται γενικά "ισλαμική τρομοκρατία". Έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως από τέτοια σκιερά εξαρτήματα όπως η αλ-Κάιντα ή, όλο και περισσότερο, η νεφελώδης οντότητα που ονομάζεται ισλαμικό κράτος ή το Ντασε (το αραβικό άκρο του IS).

Με τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν πρόσφατα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ρωτήσουμε:

Πόσο μεγάλη είναι η απειλή της τρομοκρατίας στην Ιρλανδία;

Η ειλικρινής απάντηση είναι, και λυπάμαι που σας απογοητεύω: κανείς δεν ξέρει.

Ο πυρήνας της τρομοκρατίας δεν είναι η εκτόξευση βομβών, αλλά η προώθηση ενός κλίματος στο οποίο μια βόμβα γίνεται πιθανή παντού, καθημερινά. Και όσο αυτό φτάνει, το IS έχει κατορθώσει - δεδομένου ότι οι επιθέσεις του Παρισιού, τον Νοέμβριο του 2015, κυριαρχεί ένα αυξημένο επίπεδο νευρικότητας.

Ακόμα - δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει επικείμενη απειλή μη εσωτερικής τρομοκρατίας για την Ιρλανδία.

Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικά σημεία που αξίζει να θυμάστε ανά πάσα στιγμή:

Με λίγα λόγια - ναι, μπορείτε να κάνετε καλά να ασκήσετε την ίδια προσοχή στην Ιρλανδία όπως θα κάνατε στη Βοστώνη ή στο Βερολίνο.

Αλλά την ίδια στιγμή: όχι, δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε το χειρότερο και να ακυρώσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Τι να κάνετε αν ...

Εάν περιμένετε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το πώς να αντιμετωπίσετε μια τρομοκρατική επίθεση, αυτό δεν είναι ο τόπος όπου βρίσκεστε. Μπορώ μόνο να σας δώσω μερικές συμβουλές και να σας καθοδηγήσω σε επίσημες ιστοσελίδες. Το οποίο, για να μπερδέψει τα πράγματα περαιτέρω, μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικές προσεγγίσεις.

Εδώ είναι τα βασικά στοιχεία αν είστε παγιδευμένοι σε μια (δυνητική) τρομοκρατική επίθεση:

Τώρα εδώ αλλάζουν οι προσεγγίσεις ... και τα παραδείγματα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν αντίθετα.

Ενώ είμαι ειρηνικός στην καρδιά, πιστεύω επίσης ότι μόλις έχετε ένα AK47 ή Armalite που σας υποδεικνύει και σας ζητείται να απαγγείλετε ένα στίχο του Κορανίου ή της Προσευχής του Κυρίου ... αυτή θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκλίνει από το Gandhi's φιλοσοφία.